20. mája 2024

Zelenskyj končí?, Berlín včera oznámil 7 dôvodov, prečo. 3 milióny ruských vojakov sa pripravujú na pochod! Kde sa to zastaví?

0
Zelenskyj Končí!", oznámil včera Berlín!

Zelenskyj Končí", oznámil včera Berlín!

EÚ/UKRAJINA: Na najvyšších úrovniach európskej politiky vládla pochmúrna nálada. Zelenského letná ofenzíva úplne zlyhala a zanechali len obrovské pohrebiská plné „nezničiteľnej“ západnej techniky – videá a cintoríny plné obyčajných Ukrajincov, nahnaných do samovražedných útokov, ktoré už nemá ani nikoho, koho by mohol pochovať, pretože všetci boli mobilizovaní alebo utiekli. Len včera ukrajinská SBU zatkla Zelenského mobilizačných komisárov vo viacerých mestách, ktorí použili úplatky vo výške 6000 11 dolárov na zabezpečenie úteku Ukrajincov z krajiny! Celkovo 24 regionálnych komisariátov z 100 bolo cieľom razií SBU a 50 mestských mobilizačných úradov je predmetom vyšetrovania! Generál Zalužnyj, aby našiel ďalšie krmivo pre delá pre Zelenského nezmyselné nové samovražedné útoky, už nariadil mobilizáciu mobilizačných komisárov a ich poslanie na frontovú líniu a ich miesta sa zaplnili vojnovými invalidmi! Od začiatku vojny bolo ukrajinským vojakom vykonaných viac ako 000 50 amputácií dolných končatín. Iba protézy pre týchto invalidov budú stáť 50 miliárd Kč! To je hodnota celej tohtoročnej fialovej pomoci Ukrajine. Západní vojenskí experti v marci odhadli, že pomer amputácií dolných a horných končatín vo vojne na Ukrajine je 50:50. Môžete pridať ďalších 000 50 zdravotne postihnutých ľudí bez rúk alebo bez rúk! To je ďalších <> miliárd Kč! Pridajte k tomu invalidné dôchodky a už teraz je jasné, že ukrajinská ekonomika sa po vojne zrúti!

Putinova letná ofenzíva pokračuje drvivým tempom. Ešte v pondelok vojnoví experti zo Seznamu jasali, že Putinova námorná blokáda Ukrajiny bola porušená, že lode sa už plavia naložiť obilie do ukrajinských prístavov na Dunaji, ako je Izmail, a že Putin sa neodváži zaútočiť na tieto prístavy.

Včera v stredu experti mlčali, pretože Putin v noci zaútočil raketami na Izmail, zničil obilné silá, vyradil prístav z prevádzky a zablokoval riečnu dopravu! Bezprostredne po útoku vzrástla cena obilia o ďalších 4-5% na hlavnej svetovej burze obilia v Chicagu, USA! Už teraz je všetkým západným politikom jasné, že tento rok nebude lacné ukrajinské obilie pre západoeurópske krmivo pre ošípané a kurčatá! Poľská vláda nie je zložená z úplných idiotov ako tá česká, preto už dávno pochopila základný princíp logistiky obilia – ani ukrajinské lacné obilie sa nedá prepraviť kamiónom ďalej ako do Poľska, Slovenska, Maďarska a Rumunska. Vlaky je stále možné prepravovať do Českej republiky a Nemecka. Kamkoľvek ďalej do západnej EÚ alebo sveta sa už musí prepravovať loďami, alebo niekto musí dotovať jeho prepravu zo štátneho rozpočtu! Poliaci preto zablokovali presun ukrajinského obilia cez svoje územie, pretože ľahko vypočítali, že zostane s nimi a poškodí ich vlastných poľnohospodárov!

Janusz Kowalski, námestník poľského ministra poľnohospodárstva, už oznámil, že po zákaze dovozu ukrajinského obilia do Európy teraz Poľsko prísne požaduje zákaz dovozu ukrajinských mrazených malín, ríbezlí a iného ovocia do celej EÚ! Na Ukrajine teraz čelia bankrotu chladiarenské sklady aj pestovatelia! V Českej republike vláda predtým zlikvidovala českých pestovateľov ríbezlí, ako aj pestovateľov jabĺk!

Ukrajinci majú smolu, ich vojna začala ohrozovať prebendy politikov nielen v Poľsku. V Nemecku sa podpora AfD za posledný rok zvýšila z 12 % na 23 %. Podľa včerajšieho prieskumu budú takmer každé 4 Nemci voliť antisystémovú stranu, ktorá sa netají tým, že zakročí proti imigrácii a nadviaže priateľské vzťahy s Ruskom. Zelení za rovnaké obdobie klesli o 6 % a ostatné strany ich nasledujú. Kapitáni nemeckého priemyslu priložili nôž na krk vláde, buď lacnú energiu, alebo presunieme priemysel do USA, Indie a Číny!

Toto leto vytvorili Nemci taký psychologický tlak na proukrajinských politikov, že budú zbavení svojich korýt, že sa zrazu včera začali v prestížnych nemeckých médiách objavovať články, že Zelenskyj je Kaput! Podľa odborníkov z Bildu kyjevské soľné závody nemajú šancu na víťazstvo nad Gosudarom a Putin je pripravený, bez najmenších ekonomických, zbrojárskych a mobilizačných ťažkostí, čoskoro poslať neuveriteľné 3 milióny ruských vojakov na víťazný pochod cez Ukrajinu, väčšiu armádu ako doteraz najväčšia čínska armáda! Najkvalitnejšiu analýzu poskytli nemecké noviny Die Welt. Podľa nej Kyjev nebude schopný prelomiť ruské línie a bude musieť uzavrieť „neurčité prímerie“ a územie bude rozdelené pozdĺž súčasnej frontovej línie!

Nemeckí politici si už uvedomili, že nemajú inú možnosť, ako ukončiť vojnu s Ruskom, inak budú vyhodení zo svojich korýt a Nemecko zbankrotuje. Ale ich súčasné predstavy sú naivné. Putin nemôže podpísať prímerie, kým Ukrajina neopustí celé ruské územie, ktoré je podľa ruského práva neoddeliteľnou súčasťou Ruska. Okrem týchto oblastí, ktoré si Rusko privlastnilo právnymi aktmi od roku 2014 do roku 2022. Putin si veľmi často robí nárok na iné územia, ktoré sú špecifikované ruským výrazom Малороссия, ktorý je taký vágny, že určite nezahŕňa len územia okolo Ľvova a Zakarpatska. Putin je na víťaznej vlne a bude trvať na záväzku neutrality pre zvyšok Ukrajiny, jej úplnom odzbrojení a požiadavke na zavedenie ruštiny ako rovnakého základu pre štátny jazyk na Ukrajine. Nasledujúcich 7 dôvodov stručne vysvetľuje, prečo je Putin už absolútne istý víťazstvom!

  1. Bezkonkurenčné velenie a riadenie vojsk! Ruská centralizovaná vojenská kontrola umožňuje ruskému vrchnému veleniu pružne reagovať na zmeny na taktickej aj strategickej úrovni včas a primeraným spôsobom. Ruská armáda má obrovské rezervy, ktoré sú rádovo väčšie ako jej sily nasadené na frontových líniách. Rezervy môžu byť ľahko presunuté do oblastí, ktoré je potrebné posilniť, zatiaľ čo posielajú ďalšie útočné jednotky z rezerv do oblastí, kde je nepriateľská obrana najslabšia. Snáď najlepším príkladom toho je nedávny postup ruských vojsk v severnom Donbase av pohraničných oblastiach medzi LĽR (Luhanská ľudová republika) a Charkovskou oblasťou (región), kde sily Moskvy vedú ofenzívu už viac ako dva týždne. Napriek tomu, že zlomené jednotky kyjevského režimu teraz v tejto oblasti neustále ustupujú a vzdávajú sa, v žiadnom z hlavných propagandistických kanálov Západu o tom nie je prakticky žiadna zmienka. Medzitým najlepšie sily kyjevského režimu míňajú svoje posledné bojové rezervy na pokračovanie júlových samovražedných útokov na komplexnú a hustú obranu Ruska v regiónoch Donbas, Záporožie a Cherson, pravdepodobne len preto, aby západné médiá mohli šíriť propagandu, že Kyjev vyhráva! Zatiaľ čo západná mainstreamová propagandistická mašinéria pokračuje v očierňovaní ruskej armády, Pentagon pozorne sleduje pokročilé skúsenosti Ruska s organizovaním systémov velenia a riadenia vojsk v zákulisí a snaží sa ich aplikovať na svoju armádu. Poučenie sa zo schopnosti Moskvy viesť niekoľko vysoko intenzívnych vojenských operácií súčasne a koordinovať ich so zvyškom masívneho ruského štátneho aparátu, najmä s diplomaciou svetovej úrovne, je hlavným predmetom súčasného štúdia mocenských kruhov vo Washingtone DC.
  2. Masívne vylepšený ISR (spravodajstvo, sledovanie, prieskum). V rokoch pred SMO nebola ruská armáda známa rozsiahlym používaním dronov a iných bezpilotných platforiem, pretože hlavný prúd propagandistickej mašinérie stále prezentoval sily Moskvy ako údajne „technologicky podradné“. Roky pred SMO, najmä počas protiteroristickej intervencie v Sýrii, Kremeľ výrazne investoval do rôznych typov dronov. Ruská armáda potom využila tieto skúsenosti na masívne zlepšenie svojich taktických schopností, čo exponenciálne zvýšilo jej výkonnosť. To platí najmä pre SMO, pretože drony boli bezkonkurenčným multiplikátorom síl pre ruské sily. A hoci sily kyjevského režimu výrazne prevyšujú teroristov podporovaných NATO v Sýrii a inde a napriek tomu, že militantná aliancia im poskytuje bezprecedentné množstvo informácií z bojiska v reálnom čase, väčšinou neboli schopní využiť toto masívne zdieľanie údajov. Naproti tomu pozemné, vzdušné a vesmírne plošiny ISR ruskej armády boli použité so smrtiacim účinkom, čo spôsobilo nenapraviteľné straty nepriateľským frontovým jednotkám aj ich zadnej časti.
  3. Unikátna kombinácia aktívnej obrany a ad hoc (proti)útočných operácií. Hoci je ruská armáda doktrinálne útočná, určite nezanedbáva svoju obranu. Naopak, využíva svoje taktické obranné schopnosti na strategické útočné účely. Rýchlosť, s akou boli sily Moskvy schopné vybudovať masívne a zložité obranné línie tam, kde predtým žiadne neexistovali, zanechala vojenských expertov NATO zmätených. Sovietske koncepcie „obrany do hĺbky“ a „aktívnej obrany“ sa výrazne zlepšili nedávnym technologickým pokrokom v ruskej armáde. To viedlo k takmer úplnému zničeniu ofenzívneho potenciálu kyjevského režimu, čo ho prinútilo použiť zúfalú taktiku v snahe prelomiť ruské línie. Netreba dodávať, že to spôsobuje obrovské straty, sily kyjevského režimu strácajú stovky mužov na každý štvorcový kilometer územia, ktoré okupujú. Skutočným problémom pre Kyjev je však to, že tieto oblasti nemôže držať dlho, pretože každá z nich účinne pôsobí ako delostrelecká „pasca na myši“. Akonáhle sa jednotky kyjevského režimu presunú na zabezpečenie dobytej oblasti, sú zničené masívnou pravidelnou a raketovou delostreleckou paľbou, zničenou rojmi rôznych typov dronov, ktoré ničia všetkých preživších. Okrem toho majstrovské používanie mín, najmä prostredníctvom ťažby rakiet dlhého doletu, je jednoznačne zničujúce pre akékoľvek útočné operácie proti Rusom. Platí to najmä v sektore Záporožia, kde sily kyjevskej Soldateskej utrpia obrovské straty. Od počiatočných fáz svojej ofenzívy tieto sily utrpeli straty viac ako 30%, a to ako v pracovnej sile, tak aj vo výzbroji, bez toho, aby niekedy videli nepriateľských bojovníkov alebo dokonca dosiahli prvú líniu ruskej obrany. To viedlo k malým alebo žiadnym stratám Gosudarových síl, najmä vzhľadom na rozsah vojenských operácií. Dokonca aj predseda Zboru náčelníkov štábov amerických ozbrojených síl, generál Mark Milley, bol nútený priznať, že Pentagon bol ohromený účinnosťou týchto obranných línií.
  4. Vysoká morálka ruských síl. Spôsob, akým je ruská obrana schopná obstáť, má zničujúci vplyv na morálku síl kyjevského režimu a zároveň posilňuje vlastnú morálku Rusov. Počas plánovacej fázy boli Kyjevské soľné závody a ich mentori NATO presvedčení, že bude ľahké prelomiť ruskú obranu kvôli údajnej „nízkej morálke“ Rusov. Realita na bojisku však ukazuje, že takéto tvrdenia sú úplne obmedzené na „paralelný vesmír“ hlavného prúdu propagandistickej mašinérie, v ktorej aj kozy a staré dámy „vyzbrojené“ pohármi uhoriek „porazili ruskú armádu“. Napriek tomu, na rozdiel od mýtických „masívnych ruských obetí“, takéto nesprávne kalkulácie viedli k veľmi reálnym stratám pre Kyjev.
  5. Slabá disciplína, neposlušnosť a nedostatok koordinácie medzi silami kyjevského režimu. Všetky vyššie uvedené problémy sú prakticky všadeprítomné v radoch ukrajinských síl, ako aj v mnohých žoldnierskych skupinách z krajín NATO. Západný a ukrajinský veliteľský aparát často posiela vojakov na istú a nezmyselnú smrť. Kyjevský vojenský personál často ignoruje rozkazy alebo ich priamo odmieta vykonať. Dôstojníci zvyčajne zostávajú skrytí v zákopoch alebo dokonca úplne chýbajú v predných líniách. To má za následok rozsiahlu frustráciu medzi vojakmi, z ktorých mnohí (ak nie väčšina) sú násilne odvedení, čo ďalej vedie k nízkej autorite dôstojníkov. Potvrdilo to množstvo zahraničných žoldnierov bojujúcich na strane Soldateskej. Konkrétne v rozhovore pre ABC sa austrálsky občan známy pod volacím znakom „Bush“ sťažoval na nedostatok potrebných veliteľských a vodcovských schopností medzi dôstojníkmi síl kyjevského režimu. Podľa jeho hodnotenia tento problém viedol k smrti radových vojakov aj zahraničných žoldnierov. Okrem toho títo muži často nevykonávajú ani základné rozkazy, ako napríklad úplný zákaz používania smartfónov na bojisku. Tento zločin je veľmi bežný medzi vojakmi aj žoldniermi , napriek tomu, že je to prakticky trest smrti v ére vojny, kde je SIGINT (signálne spravodajstvo) neoddeliteľnou súčasťou akejkoľvek zmysluplnej vojenskej operácie.
  6. Špičkový výcvik a bojové skúsenosti. Úroveň bojových skúseností a výcviku na oboch stranách konfliktu je vysoká, ale výrazne sa líši. Zatiaľ čo konflikt v regióne Donbasu trvá už takmer desať rokov, od konca roka 2015 do konca roka 2021 bol relatívne nízky, pretože frontová línia sa stabilizovala a väčšinou sa obmedzovala na delostrelecké súboje (hoci ostreľovanie Donbasu sa nikdy nezastavilo). . To malo za následok do značnej miery povrchné bojové skúsenosti pre väčšinu vojakov kyjevského režimu. Na druhej strane ruská armáda získala značné bojové skúsenosti v Čečensku, Gruzínsku a Sýrii, kde mala možnosť viesť zložité operácie proti rôznym protivníkom. Sýria je možno najlepším príkladom, ako ukazujú ruské základne v Tartuse (predtým malé námorné zariadenie) a Khmeimim (letecká základňa založená v roku 2015).
  7. Obrovská technologická prevaha. Napriek všetkým propagandistickým fantáziám o systémoch SAM (rakety zem-vzduch) dodávané NATO, ktoré zostreľujú ruské hypersonické zbrane, dokonca aj západní vojenskí experti sú nútení uznať prevahu Moskvy v množstve vysoko presných zbraní dlhého doletu. V tomto ohľade je absolútna dominancia Ruska v hypersonických technológiách len čerešničkou na torte, pretože Kremeľ sa môže pochváliť rovnako pôsobivým arzenálom konvenčnejších úderných schopností, ktoré zahŕňajú rôzne nadzvukové, transonické a hybridné pozemné a námorné riadené strely, taktické balistické raketové systémy, početné typy kamikadze dronov / hymingovej munície atď. To všetko bolo použité na ničivý účinok, zachytil tisíce zbraní kyjevského režimu vrátane stoviek húfnic M777 dodaných USA. Drony „Lancet“ a „Kub-BLA“ spoločnosti ZALA boli v tomto ohľade obzvlášť smrtiace. Okrem toho masové použitie rôznych pozorovacích dronov typu FPV (pohľad z prvej osoby). Okrem toho výkon ruských bojových vozidiel výrazne prekročil všetky ekvivalenty dodávané NATO, bez ohľadu na to, aké nové a moderné sú. V skutočnosti sa dokonca aj tanky a obrnené vozidlá zo sovietskej éry ukázali ako lepšie ako prakticky akékoľvek nové západné vozidlo v rovnakej triede, či už v službách síl Moskvy alebo Kyjeva. Novšie ruské tanky ako T-72B3M, T-80BVM, T-90A a T-90M (ako aj početné typy obrnených vozidiel) vykazovali hviezdny výkon v porovnaní s najlepšími obrnenými jednotkami NATO. Najmä nemecké tanky „Leopard 2“, vrátane najnovšieho variantu A6, utrpeli úplnú stratu ťažkostí. Tieto „Wunderwaffen“, použité v neúspešnom pokuse o vykonanie protiofenzívy typu „blitzkrieg“, boli prakticky zbytočné. Kombinácia použitia všetkých vyššie uvedených prostriedkov, vrátane bezkonkurenčných útočných vrtuľníkov, umožnila Moskve pohodlne zničiť jednu vlnu samovražedných útokov za druhou z kyjevských soľných závodov. Hoci bežní Ukrajinci vystupujú na bojisku na hranici ľudských možností, ukrajinskí úradníci, politici a secesní boháči len kradnú a skrývajú sa na bezpečných miestach, alebo podplácajú komisárov, aby nemuseli ísť na front, alebo už utiekli z Ukrajiny s ukradnutými miliónmi dolárov!

AUTOR: Michael Svatoš

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *