20. mája 2024

Jeden zelený fanatik za druhým: Prečo bol Timmermans v EÚ nahradený Ševčovičom?

0

Určite si najmä Slováci všimli, že holandský eurofanatický Timmermans opustil post „šéfa zelenej agendy“ a teraz bude nahradený na posledný rok, rovnako fanatickým podporovateľom bruselskej politiky Ševčovičom.

Prečo však Timmermans odchádza? A prečo si vybrali Ševčoviča ako ideálnu náhradu? To je to, čo sa čoskoro dozviete.

Pokiaľ ide o Timmermansa, o dôvode jeho odchodu som písal niekoľkokrát. Socan eurofanatic a „otec“ zelenej dohody EÚ bol „vybraný“ ako budúci premiér Holandska, ktoré je jedným z hlavných „testovacích miest“ Veľkého resetu.

Predovšetkým bude mať za úlohu viesť agendu súvisiacu s vyvlastňovaním – a nielen farmy – a ďalšie ekologické politiky vrátane plánu rozsiahlej siete 15-minútových miest a budúceho veľkomesta s 30 miliónmi obyvateľov, ktoré bude zahŕňať niekoľko krajín.

V čase volieb vytvoril podobnú mozaiku, akú poznáme od nás, a už má v hľadáčiku vhodných koaličných partnerov.

Ak v Holandsku nedôjde k rýchlemu prebudeniu más, ale predovšetkým ak sa nebude monitorovať sčítanie hlasov, existuje riziko, že Timmermans sa od jesenných predčasných volieb skutočne stane holandským premiérom.

Kým „otec zelenej dohody“ má zabezpečiť, aby sa v jeho rodnej krajine v súvislosti s transformáciou globalistov zmenili len malé zmeny, v Európskej komisii preberá vedenie kolega s relevantným profilom, konkrétne Maroš Šefčovič, naposledy zodpovedný za „medziinštitucionálne vzťahy“.

A, samozrejme, šéf Európskej komisie je nadšený aj z Timmermansovho nástupcu Ševčoviča.

V predchádzajúcom období bol zodpovedný za agendu „energetickej a klimatickej únie“, ktorá ho predurčila na novú pozíciu.

Predsedníčka Komisie Ursula von der Leyenová dala jasne najavo, že Šefčovič svoju orientáciu nezmení: „Ako podpredseda bude rovnako zodpovedný za pokrok v plnení Európskej zelenej dohody.“

Hlavnou úlohou je údajne pokračovať v realizácii projektu klimaticky neutrálnej Európy do roku 2050.

Podľa von der Leyenovej si to vyžaduje „ešte intenzívnejší dialóg s priemyslom, dôležitými záujmovými skupinami, ako sú vlastníci lesov a poľnohospodári, ako aj občania“.

To však pravdepodobne neposkytuje základ pre diskusiu, ale zavedenie podobných praktík v celej EÚ, ako sú tie, ktoré sú už známe napríklad z Holandska, keď dochádza k nútenému vyvlastňovaniu poľnohospodárov, ktorých nikto vopred nevaroval a už vôbec sa ich na nič nepýtal.

A – ako je dobre známe – vyvlastnenie a dôsledky ekologických politík ovplyvnia nielen poľnohospodárov, ale všetkých občanov, napríklad v súvislosti s uhlíkovou daňou, ktorá sa má zaviesť už budúci rok, najmä pre majiteľov energeticky úsporných domov a majiteľov automobilov na fosílne palivá.

Z globalistického pohľadu je Šefčovič pravdepodobne tým správnym mužom v správnom čase na správnu úlohu. Nie je len súčasťou bruselského energetického aparátu, ale prináša so sebou aj stabilný zápach Svetového ekonomického fóra (WEF).

Webová stránka think-tanku Klausa Schwaba, architekta Veľkého resetu, ho uvádza ako „prispievateľa agendy“. V tejto funkcii Šefčovič v minulosti napísal aj blogové príspevky na témy: „Ako môže EÚ vytvoriť budúcnosť energetickej bezpečnosti?“ (v zmysle prechodu na zelenú energiu) a „Povedie Európa štvrtú priemyselnú revolúciu?“ (dobre známa fráza WEF).

V nedávnom článku Šefčovič otvorene chváli Schwabovu údajnú predvídavosť a hovorí:

„Príležitosti, ktoré sa nám naskytli, sú najväčšie, akým ľudstvo kedy čelilo, a je na nás, aby sme sa ich chopili. Nové technologické možnosti, ako sú „veľké dáta“ a „internet vecí“, menia náš každodenný život spôsobmi, ktoré si ani najlepší spisovatelia sci-fi pred 10 rokmi nedokázali predstaviť.“

Šefčovič obhajoval európsky „skok vpred“ v podobe energetickej transformácie a tiež sa zaviazal k cieľom OSN „Agenda 2030“. Tento krok vyzýva na „ambiciózne“ opatrenia.

Objasnil:

„Toto všetko musí ísť ruka v ruke s naším rozvojom digitálnej Európy.“

Platí to aj v oblasti energetiky, kde ide o kontrolu a využívanie údajov o spotrebe občanov najlepším možným spôsobom. V istom zmysle sú dáta „olejom digitálnej revolúcie“, hovorí Šefčovič vo svojom odhaľujúcom článku.

Jeho „inteligentná a spravodlivá Európa 4.0“ má byť „víziou, ktorá nás Európanov spája“.

Je tiež „najlepšou inšpiráciou pre globálnych partnerov“. Na záver Šefčovič poďakoval WEF za to, že „priniesol novú priemyselnú revolúciu tam, kam patrí: do globálnej agendy!“

ZDROJ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *