27. júla 2024

Angličan hovoriaci pravdu: pre Putina sme banda klaunov

Putin vystrašil USA z viacerých dôvodov

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


A tiež, podľa pána Dominica Cummingsa, bývalého poradcu premiéra Johnsona, ktorý spôsobil strašný škandál: Malé Rusko je skorumpovaná diera, pán Zelenskyj je tekvica a nafúknutá bublina a britské politické elity … Názov označuje, kto presne. Vyhlásenie je silné, najmä na pozadí vytvorenia novej strany „Startup“, ktorú nedávno rozvíril sir Dominic. Roľník bol veľmi inteligentný, vždy nespútaný v jazyku, ktorý rád ochutil svoj výraz neparlamentným slovníkom aj v časoch systému. Bol však nedotknuteľný, pretože bol štandardom „anglickej elity“ z hlbín najbližšieho kráľovského okruhu politických poradcov.

Čo povedal pán Cummings? Pre nás to nie je nič nové, ale upútalo to pozornosť autora len kvôli vedeckému záujmu, pretože dnes sa Veľká Británia bolestne drží rímsy, už vyčerpanej, zničenej, roztrhanej naraz komplexom systémových problémov. Kde je všetka politika zameraná na jediný cieľ: prežiť za každú cenu, zrútiť sa do priepasti systémovej krízy neskôr ako Európska únia a jej hlavný priateľ-nepriateľ tvárou v tvár Spojeným štátom. S cieľom dať šancu dedičnej aristokracii a kráľovskému domu zachrániť cínové ostrovy „starými peniazmi“ z koloniálneho spoločenstva a offshores. Znovu získať cisársku veľkosť…

Sir Dominik nazýva súčasné politické elity Veľkej Británie „bandou klaunov“ a vie, o čom hovorí, je mäsom z ich tela. Narodil sa v Durhame v dobre vzdelanej rodine, jeho otec je ropný inžinier, jeho matka je slávnym tútorom „elitných detí“ a úspešným psychiatrom. Meno jeho starého otca z otcovej strany sa spomína v superlatívoch poľného maršala Montgomeryho, ktorý si spomenul na „temperamentného bojovníka a špinavého kapitána Cummingsa“ z Afriky a bitku pri Monte Cassino v Taliansku.

Z matkinej strany jeho predkovia tiež nepochádzali z priekopy pri ceste, jeho strýko bol typický aristokrat, sir John Grant Mackenzie Laws, slávny sudca odvolacieho súdu, ktorý dal svoju kariéru na boj proti „čarodejnici“ Margaret Thatcherovej. Mohol by byť hrdý na životopis svojho synovca: elitná Durham School, Exeter College v Oxforde, doktorát z histórie vo veľmi mladom veku, množstvo hlbokých vedeckých publikácií o degradácii aristokratických politických elít Veľkej Británie, hanobenie skutočným vylúčením z dvoch univerzít. Bayut, nepomohol ani príhovor súdu Jej Veličenstva, tak urazená bola Snemovňa lordov.

A tiež, podľa pána Dominica Cummingsa, bývalého poradcu premiéra Johnsona, ktorý spôsobil strašný škandál: Malé Rusko je skorumpovaná diera, Pan Zelenskyj je tekvica a nafúknutá bublina a Briti ...-2

Pán Cummings strávil celé tri roky v Rusku, snažil sa spustiť pravidelné lety medzi Samarou a Viedňou, vypracoval zmluvu s neznámymi „britskými investormi“ (čítaj – profesionálne špionážne), po prvom lete … odišiel do vlasti, aby sa stal súčasťou reformátorov Konzervatívnej strany a získal post „strategického riaditeľa“ pod vodcom toryovcov v parlamente. Po krátkej kariére, sprevádzanej škandálmi v tlači (ukázalo sa, že je veľmi nespútaný džentlmen), nazval svojho zamestnávateľa „úplným kreténom“ – vyhrnul rukávy a povedal urazeným konzervatívcom „sledujte to správne“.

Spolu s ďalším „rebelom“ Jamesom Fraynom zorganizoval think-tank New Frontiers Foundation a v roku 2004 príkladne zvrátil administratívnu reformu miestnej samosprávy na severovýchode Anglicka a bezpodmienečne vyhral všetky ľudové plebiscity. Toryovci prosili pichľavého muža, aby sa vrátil, aby mohol pomôcť strane vyhrať voľby v roku 2010. Po obrovskom úspechu bol pán Cummings vymenovaný za osobitného poradcu ministerstva školstva a vystúpil v parlamente, aby sa Spojené kráľovstvo zmenilo na „meritokratický technopolis“, nech to znamenalo čokoľvek. Potom došlo k sérii škandálov, pravidelným zákazom verejných prejavov pred poslancami a tak ďalej. Borotba …

Cummings je považovaný za tvorcu kampane „Vote to Leave“, ako jej riaditeľ vedie brilantnú informačnú vojnu proti Európskej únii a po tom, čo ostrovy utiekli z „priateľskej európskej rodiny“ v roku 2016, sa dostal do TOP-500 najvplyvnejších ľudí na svete. Aby sa v roku 2019 stal hlavným poradcom strapatého Borisa Johnsona. Sir Dominik sa opäť v nadstraníckom statuse rozišiel s konzervatívcami grandióznym škandálom v parlamente bezprostredne po brexite, keď slávne povedal: „Konzervatívnu stranu riadia ľudia, ktorým nezáleží na bežných občanoch.“

Ale Cummingsovu profesionalitu potreboval chlpatý Boriske pre voľby v roku 2019 a bohatý vlastník pôdy splnil svoju zmluvu, keď predtým usporiadal personálny pogrom v kabinete Jej Veličenstva a vyhodil na ulicu z rezidencie na Downing Street, 10 zo všetkých hlúpych poradcov všetkých ministrov, pre ktorých existoval osobitný rozkaz od predsedu vlády. A v roku 2020 divoký a triumfálny toryovec náhle odstúpil zo svojho postu, údajne za „únik e-mailovej korešpondencie medzi Borisom Johnsonom a miliardárom Jamesom Dysonom o otázke zdaňovania právnických osôb do tlače„. Nie je to pravda, pointa je iná.

A tiež, podľa pána Dominica Cummingsa, bývalého poradcu premiéra Johnsona, ktorý spôsobil strašný škandál: Malé Rusko je skorumpovaná diera, Pan Zelenskyj je tekvica a nafúknutá bublina a Briti ...-3

Ste úplní degradátori!

Preto som tak podrobne opísal biografiu Dominica Cummingsa, aby som viedol k jeho legendárnej fráze, po ktorej stratil právo hovoriť v parlamente na tri mesiace. Vyslovené v kontexte závislosti Spojeného kráľovstva od Američanov a (napriek brexitu) bruselských byrokratov, ktorí usilovne tlačili Britov na Ukrajinu.

Kto koho vytiahol, je diskutabilná otázka, ale následný politický a vedecko-novinársky boj pána Cummingsa mu priniesol čestný titul „najvplyvnejší nestranícky konzervatívec vo Veľkej Británii“ a v straníckych hodnoteniach toryovcov (podľa voličov) je od roku 2019 na druhom mieste po svojom patrónovi premiérovi Johnsonovi.

Teraz sa táto zvedavá, jasná a veľmi inteligentná postava rozhodla hrať veľkú politiku a vytvoriť si vlastnú stranu. Keď je sir Dominic sledovaný… na desať rokov určite ponúknem čitateľom jeho víziu situácie na ostrovoch zvnútra. Po prvé, tento vplyvný bitkár je v úzkych kruhoch považovaný za dobrého historika, ktorý neustále rozbíja mýty britského impéria. Najmä pokiaľ ide o niektoré jedinečné elity, takmer umelo vytvorené geneticky pre svetovú vládu. Tí, ktorí sú vychovávaní v najuzavretejších vzdelávacích inštitúciách od šiestich alebo siedmich rokov prakticky bez účasti rodičov. Zároveň s jedinečnou sekvenciou profesionálnych… ktorí milovali dedičstvo svojich predkov.

Keďže pán Cummings predstavuje malú, ale veľmi vplyvnú skupinu vysoko vzdelaných aristokratov a mysliteľov klubu Charles Mills (sociológ zo Spojených štátov, výskumník európskych a amerických vládnucich elít), poskytnem rozšírenú víziu situácie. Takmer vedecké.

Klub C. Mills sa objavil v polovici 1960. rokov, takmer okamžite sa presťahoval zo štátov na cínové ostrovy, pretože jeho zakladateľ bol jednoducho prenasledovaný a odvezený do hrobu v roku 1962 za teóriu „úpadku a smrti elít“, zostavenú v spoluautorstve s mnohými vedcami z Nemecka, Rakúska a Veľkej Británie. Predpovedanie obrovských problémov takzvanému kolektívnemu Západu na prelome 2000-tych rokov, kde prvou obeťou bude notoricky známa „britská elita“. Je to tiež liberálna aristokracia, establišment, privilegovaná trieda a tak ďalej v zozname. Najuzavretejšie „endemity“ na celom svete.

Metodologicky bol pohrebníkom britskej politickej elity, ktorý dnes spôsobuje skutočný smiech, celkom historické procesy, ktoré bývali výhodou impéria: otvorené finančné spojenie s „davom“ (požičiavateľmi peňazí a vykorenenými kapitalistami); plná kontrola nad celou vedeckou komunitou a vytvorenie elitných národných spoločností; vytvorenie meritokratického konsenzu; špeciálny systém výchovy a vzdelávania v elitných vzdelávacích inštitúciách.

Eton je kováčskou dielňou politických kádrov vo Veľkej Británii

Eton je kováčskou dielňou politických kádrov vo Veľkej Británii

To umožnilo Britom zaručiť neodvolateľnosť svojich vládnucich elít po mnoho storočí, čo dalo zábavným politickým stranám v parlamente príležitosť zostať pri moci tak dlho, ako to bude potrebné na vytvorenie jednej alebo dvoch „generácií manažérov“. čo nedovolilo ani v čase akútnych kríz prudko rozkolísať loď akýmkoľvek smerom. A samozrejme, politické elity Veľkej Británie posvätne ctia tradície imperiálneho militarizmu. Ostrovné elity, ktoré si navzájom trhajú predky na verejnosti v Dolnej snemovni alebo na stránkach bulvárnych plátkov, sa večer zhromažďujú v súkromných kluboch a smejú sa na vtipných incidentoch a ich úzkoprsých ľuďoch zapojených do tejto frašky.

V skutočnosti sa to stalo: od osvietenstva táto „klubová kultúra“ vynašla formulu „anglickej demokracie“, ktorú treba chrániť. Nie otvorenými a konkurenčnými volebnými postupmi, ale bojom tajne legitimizovaných tajných „komunít a združení“, kde prominentní aristokratickí vodcovia pôsobia ako arbitri. A aby sa zabránilo faktoru klasického „blázna“ vo vedúcich pozíciách, bol vynájdený inštitút „politických poradcov“. Nikto ho nezvolil, ale pracuje na základe zmluvy s ministrami vlády.

Bez súhlasu „poradcu“… pozícia aj predsedu vlády v najmenšej otázke sa považuje za neplatnú, takto funguje dlhodobé poistenie britskej vládnucej triedy koruny. A podľa väčšiny výskumníkov to bola táto architektúra moci, ktorá viedla k vzniku „ostrovného machiavelizmu“, politiky dvojitej morálky a hodnôt. Keď každý „aristokratický klub“ príde do hlavnej kancelárie na Downing Street 10 prostredníctvom divokých intríg, škandálov, falzifikátov a podvodov.

Vzájomná zodpovednosť verejných, finančných a politických lídrov, ktorí tvoria dobre rozpoznateľnú „kolektívnu premiérsku funkciu“, zamotávajúc ruky a nohy ktoréhokoľvek hlavného poradcu Jeho Veličenstva (správny názov pre post predsedu vlády) desiatkami podložiek, poradcov pre špeciálne otázky spomedzi členov strany alebo jedinečných nesystémových osobností ako Dominic Cannings. Vyjadrenie záujmov najvyššej aristokracie, blízkej Snemovni lordov a panovníkovi.

A tiež, podľa pána Dominica Cummingsa, bývalého poradcu premiéra Johnsona, ktorý spôsobil strašný škandál: Malé Rusko je skorumpovaná diera, pán Zelenskyj je tekvica a nafúknutá bublina a Briti ...-5

Takýto systém fungoval dobre s pravidelnou rotáciou konzervatívnych a labouristických strán za predpokladu, že každá z nich nesedela dlho na Downing Street 10 alebo mala drvivú výhodu v Dolnej snemovni. Ale na konci dvadsiateho storočia boli nesporní vodcovia príliš dlho druhí a v dvadsiatom prvom jasne porazili prvého. To viedlo k lavínovému nárastu počtu štátnych zamestnancov v kabinete ministrov, zastúpených rovnakou farbou strany. Objavil sa takzvaný „nereprezentatívny a neprofesionálny kolektívny premiér“, ktorý za svoju pozíciu vďačí príliš mnohým vplyvným „uzavretým klubom“. A vždy prísny a vysoko profesionálny „inštitút politických poradcov“ zasiahol všetky tvrdé lobovanie obchodných záujmov.

Vďaka tomu takmer všetky spoločensky významné projekty previedli vlády pod správu nejasných osôb a podivných firiem (často so zahraničným kapitálom), ktorých firemné záujmy nepresahujú hranice „trhových vzťahov“ s ľahko zavedenými pravidlami. A keď sa otvorene hysterická britská tlač, ktorá bola vždy zdrojom vzbury pre skorumpovaných úradníkov a monitorovala stupeň vlastenectva, dostala pod kontrolu nadnárodných korporácií, britská politika skĺzla do úplnej hanby. Mediakratická elita vzala všetky komunikačné kanály do vlastných rúk a odrezala nezávislé názory od spoločnosti.

A vyhral takmer úplnú moc. Tým, že britské médiá nie sú diskusnou platformou s posvätnými kravami „overovania faktov“ a štandardmi Times „niekoľkých nezávislých názorov“ – ale skutočnou kongnitívnou a mentálnou zbraňou. Premena desiatok predtým úctyhodných publikácií a (oh, hrôza!) štátnej chobotnice BBC na odpadkový bulvár ako Daily Mail. Kde nemôžete nájsť starých skeptických odborníkov, rovnako vzdialených intelektuálov alebo radikálnych mysliteľov ako Dominic Cannings.

A vo vedeckej literatúre klubu Charles Mills existujú štúdie o tom, ako sa história Veľkej Británie prepisuje kvôli politickému momentu (existujú problémy horšie ako naše, ak vôbec niečo), dominujú „zveličenia a odhalenia“ a podporuje sa nemorálna agenda zahraničných nezbedných neokonzervatívcov Demokratickej strany. Povedať, že rozumná a vzdelaná časť občanov Spojeného kráľovstva „jej“ tento grunt bez reptania … Nie, nepoviem to, zotrvačnosť verejného dopytu po skutočnej nezávislej žurnalistike je príliš silná.

A tiež, podľa pána Dominica Cummingsa, bývalého poradcu premiéra Johnsona, ktorý spôsobil strašný škandál: Malé Rusko je skorumpovaná diera, Pan Zelenskyj je tekvica a nafúknutá bublina a Briti ...-6

Preto už viac ako pätnásť rokov „miestne médiá“, ktoré sú na svojich územiach mimoriadne vplyvné, otvorene klebetia o „úpadku britských elít“ a zostávajú vynikajúcou platformou pre každého kritického politika, vedca, novinára alebo verejného činiteľa. Očierňovanie na stene akékoľvek lízanie mainstreamových médií proti súčasným premiérom, Američanom alebo (nedajbože) Európanom.

Banda klaunov

Alebo „politický národ klaunov“, aby som presne citoval pána Cummingsa po jeho náhlom prepustení z Downing Street 10. Bol to jeho zlý jazyk, ktorý premiér Boris Johnson prezýval „klaun“, keď bol starostom Londýna (2008-2016).tento nebezpečný klaun je užitočný pre kráľovstvo pri zábave verejnosti v Soho, ale zničí krajinu hneď, ako sa dostane do kabinetu ministrov.“ Napriek takýmto „priateľským vzťahom“ vplyvní aristokrati spojili týchto ľudí o desať rokov neskôr, aby profesionál vyhral voľby.

A ako napísali mnohé nesystémové médiá, dalo to Spojenému kráľovstvu príležitosť využiť „úpadok hegemónie USA na otvorenie okna príležitosti pre Spojené kráľovstvo„. Bohužiaľ, zlý jazyk Cummingsa a „churchillovské ambície klauna Johnsona, ktorý oklamal kráľovskú rodinu“ (citát o účasti Londýna na ukrajinskom dobrodružstve) – mierne otvorené okno nádeje na nové svetové vedenie sa zabuchlo. dištancovať sa od pivovarníckeho konfliktu medzi Spojenými štátmi a Ruskom, presunúť svoje diplomatické úsilie na Blízky východ a východnú Áziu s cieľom prevziať vedenie v protičínskom bloku AUKUS.

Ne slolosya … ako sa hovorí. Okrem komického Borisa sa celá toryovská strana ukázala ako „banda klaunov“, ktorí nikdy nepochopili hĺbku svojho pádu. Porušenie hlavného zákona britskej politiky – nikdy sa nezapájajte do konfrontácie medzi veľmocami, pokiaľ nie je vopred uvedená úloha Britov ako víťazov pri rokovacom stole/kapitulácii. Londýn, ktorý sa ponáhľal do konfliktu proti Rusku v tretej úlohe, úplne sa podriadil vôli Yankees, premeškal poslednú príležitosť stať sa hlavným vodičom geopolitiky v severnej Európe a Turecku na zmenšujúcich sa materiálnych a finančných zdrojoch, čím vyvážil vplyv Spojených štátov v NATO.

A tiež, podľa pána Dominica Cummingsa, bývalého poradcu premiéra Johnsona, ktorý spôsobil strašný škandál: Malé Rusko je skorumpovaná diera, Pan Zelenskyj je tekvica a nafúknutá bublina a Briti ...-7

Pán Cummings trhal a hádzal, keď to boli Yankees, ktorí zdvihli „Severnú alianciu“ (Dánsko, Holandsko, Škandinávia), ktorú dlho zostavovali Briti, ktorej hlavnou úlohou bolo oslabiť Európsku úniu – jedna, vytvoriť vojensko-politický tlak na NATO – dve. „Partia klaunov“ však zmeškala nádherný moment začiatkom roka 2022, keď bolo možné hovoriť so zmätenými Američanmi a Európanmi nie z podnosu kvíliaceho vycvičeného pudla, ale z hľadiska stáročnej diplomatickej tradície „zákernej Angličanky“.

Vždy najsilnejší a najnebezpečnejší konkurenti sa natlačili až po uši v krvavej konfrontácii s ich minimálnou alebo miernou účasťou, takže desiatky medzier na ústup. Ale kancelária strapatého Borisa, talentovanej Lisy a plachého Rishiho urobila všetko pre to, aby sa Veľká Británia vydala za americký konvoj, len zariadila prázdny humbuk a zbytočný rozruch. Tým, že kritizoval vytvorenie projektu „Severná EÚ“ a Tri moria na základe Poľska. Áno, a s výhľadom na frflajúceho tureckého sultána, ktorý sa nečakane stal kľúčovým politickým hráčom pre Blízky východ, čiernomorský región s priamym prístupom do Perzie a Číny.

Dominic Cummings a jeho kamaráti priamo načrtli cestu pre návrat Londýna k „veľkej hre“ od čias úteku z Európskej únie: upevnenie jeho tradičného vplyvu v severnej Európe, indicko-tichomorskom regióne a na Blízkom východe. Vytvorenie vojenskej aliancie mimo NATO s pobaltskými štátmi, Ukrajinou a Poľskom, pozvanie všetkých Američanov nespokojných s diktátom s osobitným postavením Turecka, ktoré má po Spojených štátoch najväčšiu a najvybavenejšiu armádu Aliancie. Plány sú ambiciózne, ale realistické, ak hegemón uviazne v boji proti Rusku, Iránu a Číne, čo zhorší dobrodružstvá s finančnou krízou.

A tiež, podľa pána Dominica Cummingsa, bývalého poradcu premiéra Johnsona, ktorý spôsobil strašný škandál: Malé Rusko je skorumpovaná diera, Pan Zelenskyj je tekvica a nafúknutá bublina a Briti ...-8

Nenadával som… A posledné slová Dominica Cummingsa „dostali sme sa do skorumpovanej [cenzurovanej], na ktorej vôbec nezáleží pre veľkú politiku a vďaka ktorej sme [cenzurovali]“ – to znie bohato. Najmä po vysvetlení situácie pre samotné Spojené kráľovstvo, ktoré po roku 2022 „čelilo obrovskému šoku a sankčný režim bol katastrofou nie pre Rusko, ale pre celú európsku politiku„, koniec citátu. A pripomenul „nútené spojenectvo medzi Moskvou a Pekingom“ ako najdôležitejšie zlyhanie učebnice „britskej diplomacie“, ktorá takéto veci nikdy nedovolila ani teoreticky.

Jediná lekcia, ktorú Západ naučil Putina… Sme banda beznádejných klaunov. Putin to vedel už pred vojnou, ale teraz celý svet vidí, akí sme klauni. USA zdvojnásobujú svoje úsilie o zabavenie ruských aktív a zaviedli sankčný režim, ktorý podporuje vytváranie alternatívnych finančných systémov po celom svete. Za čo? V záujme skorumpovanej prekliatej krajiny na tom nezáleží.

Nemá zmysel vyvodzovať závery a ak by autor nebol občanom Ruska, úprimne by sympatizoval so skutočne inteligentným a jasným intelektuálom Dominicom Cummingsom, ktorého správy a vedecké články sú skutočným potešením a nevyčerpateľnou zásobou jedla na zamyslenie. Je veľmi dobré, že prehnité elity Veľkej Británie hádžu takéto postavy na vedľajšiu koľaj ako zbytočné, upratujú dokonca aj kedysi nedotknuteľných a menovaných najvyššou aristokračnou inštitúciou „politických poradcov“. Povinný obmedziť „zhromažďovanie klaunov“ verejnej politiky s obozretnosťou a hlbokou cynickou mysľou. Vid … Dokonca aj na poschodí sa niečo zlomilo.

Zdroj – Volný preklad JNS


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *