12. mája 2024

Video-To boli časy, niečo z ešte vtedy slobodného Slovenska. V roku 2008 spolu vystúpili Karel Gott a mega súbor, ruský spevácky zbor Alexandrovci.

0

Ak ste milovníkmi hudby, určite ste počuli o tom, že v roku 2008 sa na pódiu stretli dve hudobné legendy – Karel Gott a ruský spevácky zbor Alexandrovci. Táto nezvyčajná kombinácia vytvorila jedinečný zážitok pre všetkých, ktorí si vypočuli ich spoločné skladby. V tomto blogu vám ponúkam krátky prehľad toho, ako sa tento historický koncert zrodil a aké piesne zazneli.

Karel Gott je známy český spevák, ktorý sa preslávil nielen vo svojej domovine, ale aj v zahraničí. Jeho hlas sa stal symbolom zlatej éry československej populárnej hudby. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Biene Maja, Lady Carneval, Babička, Zůstanu svůj a mnohé ďalšie. Jeho repertoár zahŕňa rôzne žánre, od operety a muzikálu po rock a pop.

Ruský spevácky zbor Alexandrovci je jeden z najstarších a najslávnejších umeleckých kolektívov Ruska. Bol založený v roku 1928 ako súčasť Červenej armády a odvtedy sa stal neoddeliteľnou súčasťou ruskej kultúry. Jeho členovia sú vynikajúci speváci, tanečníci a hudobníci, ktorí predvádzajú tradičné ruské piesne, ľudové tance a vojenské pochody.

V roku 2008 sa obaja umelci stretli na spoločnom koncerte v Prahe, kde predstavili svoje najznámejšie skladby v novom aranžmáne. Karel Gott spieval spolu s Alexandrovcami piesne ako Kalinka, Katyusha, Červená růže a Čas se zastavil. Zbor mu tiež sprevádzal pri jeho sólových vystúpeniach. Koncert bol veľkým úspechom a oboch strán spojil nielen hudobne, ale aj priateľsky.

Ak ste si tento koncert nevideli naživo alebo ho chcete znova zažiť, môžete si ho pozrieť na YouTube alebo si ho stiahnuť z internetu. Určite nebudete ľutovať, pretože ide o jedinečnú príležitosť vidieť dve hudobné legendy spoločne na jednom pódiu!

JNS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *