11. mája 2024

Judita Laššáková: Cyklus o magickom myslení, časť 4-5. Náhody na Slovensku existujú. Ibaže by nie… Strýko a synovec v justícii….

0
Judita Laššáková: Cyklus o magickom myslení, časť 4-5. Náhody na Slovensku existujú. Ibaže by nie… Strýko a synovec v justícii....

Judita Laššáková: Cyklus o magickom myslení, časť 4-5. Náhody na Slovensku existujú. Ibaže by nie… Strýko a synovec v justícii....


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Náhody na Slovensku existujú. Ibaže by nie…

I keď viera v náhody je na Slovensku fascinujúca, bolo by nutné pozrieť sa na súvislosti bez manipulácie. Verejnosti sa už roky podsúva, že kariéra Daniela Lipšica je kvôli a vďaka jeho kvalitám. Ak si však iba ostatné dva roky pozrieme, zistíme, že niektoré náhody nemusia byť náhody…

Strýko a synovec v justícii

Nevhodnosť príbuzenstva v niektorých prípadoch je na škodu celého štátu. Vždy to začína maličkosťami. Ako napríklad odsúdením človeka a to celé za výdatnej pomoci médií.

V poslednej dobe sa čoraz viac hovorí o vplyve príbuzenstva na rozhodovanie v justícii. Niektorí ľudia tvrdia, že je to neetické a nezákonné, keď súdca alebo prokurátor má v rodine niekoho, kto je obvinený alebo súdený za nejaký zločin. Iní zasa hovoria, že je to súkromná vec a že každý má právo na spravodlivý proces bez ohľadu na rodinné vzťahy.

Jedným z príkladov, ktorý vyvolal veľkú pozornosť verejnosti, je prípad strýka a synovca v justícii. Strýko je známy súdca, ktorý sa podieľal na mnohých dôležitých a kontroverzných rozsudkoch. Synovec je mladý právnik, ktorý bol nedávno odsúdený za podvod a korupciu. Podľa obžaloby mal synovec využívať svoje rodinné kontakty na ovplyvňovanie súdnych procesov a získavanie neoprávnených výhod.

Tento prípad vyvolal mnoho otázok a pochybností o nezávislosti a nestrannosti justície. Niektoré médiá sa snažili dokázať, že strýko mal vedomosť o činnosti svojho synovca a že mu pomáhal pri jeho obhajobe. Iné médiá sa zasa zastávali strýka a tvrdili, že je to poctivý a profesionálny súdca, ktorý nemal nič spoločné so synovcovými machináciami.

V tomto článku sa pokúsime analyzovať tento prípad z rôznych uhlov pohľadu a poukázať na niektoré problémy a riziká, ktoré prináša príbuzenstvo v justícii. Ako by sa malo riešiť takéto príbuzenstvo? Je to dôvod na vylúčenie súdneho činiteľa z konania? Aké sú možné dôsledky pre dôveryhodnosť a legitimitu justície? A ako by sa mali správať médiá pri informovaní o takýchto prípadoch?

JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *