11. mája 2024

Zuzana Belicová: Vraj koho budem voliť?

0
Zuzana Belicová: Vraj koho budem voliť?

Zuzana Belicová: Vraj koho budem voliť?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Je to už 12 rokov, kedy som prvý krát nabrala odvahu verejne vyjadriť svoj názor na FB. Bolo to vtedy na obranu Igora Matoviča, keď za hlasovanie so Smerom pri zákone o dvojitom občianstve ho Sulík vyhodil z klubu SAS. Igor Matovič sa vtedy obhajoval, že poslanec má právo podľa Ústavy hlasovať slobodne podľa svojho svedomia a presvedčenia, a nie jak opica podľa príkazu šéfa strany. A ja som s ním vtedy súhlasila. Navyše, ak toto slobodné právo poslancovi zaručuje aj naša Ústava. Dnes za hlasovanie s inou politickou stranou pre zmenu vyhadzujú poslancov z klubu OĽaNO.
Ľudia sa v tom čase k politike na facebooku moc nevyjadrovali. Aj ja som mala na ňom účet založený kvôli práci. Väčšina tu na facebooku zdieľala recepty, fotky domácich miláčikov, psíkov, mačičky, srdiečka, motýliky, rôzne gýčkové koláže, no sem-tam som zbadala aj nejaký ten status osamoteného odvážlivca a jeho “výkrik” smerom k politikom. A medzi tým všetkým sa sem-tam zjavil aj “výkrik” môj. 🙂
Ľudia sa vtedy hanbili vyjadrovať verejne svoj názor v statusoch, v komentároch, v diskusiách, aby ich rodina, priatelia či kolegovia nevysmiali a politici mali tak od ľudí svätý pokoj. Postupom času sa to menilo. Teraz sú politici aj vďaka sociálnym sieťam pod drobnohľadom státisícov tých naozaj obyčajných ľudí, ktorí v minulosti mlčali, no dnes je tomu naopak. Tiež k nim patrím. K tým státisícom naozaj obyčajných. K vám, ktorá tiež musí každý deň poctivo pracovať do noci, aby zvládla poplatiť účty, nájom, či prispieť v domácnosti na stravu … A nech vás ani nemýli fakt, že som spoluzakladala, z veľkej časti vybudovala a tiež istý čas prvé roky viedla firmu s miliardovými obratmi, ktorá ako Igor Matovič tvrdí, zaplatila 500 miliónov korún na daniach. Firmu, ktorá mala pri predaji hodnotu stoviek miliónov korún.

Neviem prečo práve ja, no pred každými voľbami dostávam aj tu od vás, od ľudí na facebooku otázky, že koho budem voliť. Akú stranu. Aby som poradila. Nikdy som to nerobila. Neodporúčala som nikdy nikoho konkrétneho, ani hnutie, ani stranu, lebo som toho názoru, že každý má slobodnú vôľu, rozum, skúsenosti, pozná sľuby a skutky politikov a mal by sa vedieť rozhodnúť sám. Ani som po voľbách nikomu nehovorila, akú stranu som práve volila. A keď niekto tvrdí, že to vie, tak klame.
No tieto voľby sú iné, aké som zažívala posledných 33 rokov. Konajú sa v čase, aký som doteraz nezažila. V čase otvoreného vojenského konfliktu v susednej krajine. V čase, keď v tisícoch zomierajú na obidvoch stranách mladí chlapci, ktorí si plánovali život, prácu, rodinu … Zomierajú tam milovaní manželia, otcovia, dedovia. A tiež ostatné nevinné obete z radov žien, detí a starých ľudí. Už len to vedomie, že sa to deje, je strašné. Oveľa viac si v tomto čase uvedomujem, ako máme my na Slovensku vlastne šťastie. A chvalabohu zatiaľ aj pokoj. Aké dôležité je ráno sa neprebúdzať so strachom o život najbližších či o život svoj. Ako dôležitý je MIER 🕊. Svetový mier. Nie je to fráza. Je to hodnota, ktorú zatiaľ máme, a ktorú musíme hájiť. Až teraz si uvedomujem aké obrovské posolstvo a oslava práce a pokoja to bola, keď sme ako deti držali každý rok na 1.mája v rukách mávatká – Holubice MIERU 🕊 a hrdo nimi mávali nad hlavou.

Dnes žijeme v inej dobe. V čudnej, zvrátenej. V dobe pretvárky. Kde zlo sa tvári ako dobro a opačne. Kde si prefíkanosť, faloš dáva masku miloty a úprimnosti. Žijeme v dobe pomýlených hodnôt, kde “hrdinom” je ten, čo zbrojí. Čo dodáva náboje, delá, tanky, rakety, aby bolo ešte viac mŕtvych chlapcov, ešte viac krvi. Žijeme v čase, keď pápeža Františka majú mladí a tlčhuby v pochybných denníkoch na posmech, keď ten volá po pokoji zbraní. Žijeme v časoch farizejstva, keď sa politické elity pred pápežom prežehnávajú, pokľakujú, no za jeho chrbtom hneď schvaľujú milióny €ur na zbrane, aby tie zabili ešte viac ľudí. Kto z nich volá po MIERI? Nikto!!! A keď už, tak potichu.

Kde ste tí politici, političky, čo nás pred voľbami oblbujete tým, ako kľačíte v kostole, na púťach, či pred pápežom strúhate pokorné ksichty? Nehanbíte sa stále schovávať za kríž a za Pána Boha? Nehanbíte sa prilievať olej do ohňa smrti posielaním nábojov a zbraní? Toto vás učili v kostole? Lebo ja som také nič v kostole ani z kázní, ani z Evanjelia nikdy nepočula. Načo robíte zo seba pred pápežom zbožných šašov, keď podporujete stále viac a viac bratovražedné zabíjanie a neviete povedať DOSŤ !?
Mňa nezaujímajú vaše drísty o demokracii, o proeurópskom, proatlantickom, probruselskom smerovaní, o ľudskom práve zabiť dieťa v lone matky, o podvodníkoch, o zlodejoch, o mafii, keď nemáte ani len odvahu postaviť sa na obranu Krista, jeho učenia, na obranu života a povedať DOSŤ ! Stačilo! Nechceme ďalšie zabíjanie medzi vami! Veď ste bratia! Nebláznite! “
Ste farizeji, ak ani len toto nedokážete a všetko, čo viete, je len kydať jeden na druhého a ukazovať prstom ty si väčší zlodej ako ja a preto som lepší. Ach Bože, aké smiešne …

Budem voliť takú stranu, ktorá odmieta ďalšie prehlbovanie konfliktu posielaním zbraní.
Stranu, ktorá odmieta ďalšie zabíjanie.
Stranu, ktorá vie, aké dôležité je prímerie a pokoj vo svete, pokoj v krajine na život, na prácu.
Stranu, ktorá sa vždy otvorene postavila a postaví na stranu MIERU 🕊 a na obranu nevinných ľudí. Nech sú akejkoľvek národnosti. Či ide o Arménca, Ukrajinca, či o Rusa, ktorý na Ukrajine žije.

Nech Boh žehná vaše kroky k volebným urnám a požehná vaše ruky, milé priateľky, priatelia, Slovenky, Slováci!

Vaša Zuzana Belicová,
médiami označkovaná ako “Matovičova sestra”


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *