15. mája 2024

A. Sitnikov: Niekto zostrelil 7 ukrajinských MiGov-29 za jeden deň. Briti sú si istí, že ide o Su-57

0

A. Sitnikov: Niekto zostrelil 7 ukrajinských MiGov-29 za jeden deň. Briti sú si istí, že ide o Su-57


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Zhrnutie ruského ministerstva obrany o priebehu špeciálnej vojenskej operácie (za obdobie od 14. októbra do 20. októbra 2023) prináša senzačnú informáciu: „V dôsledku efektívnych akcií stíhacích lietadiel a jednotiek protivzdušnej obrany bolo za posledný týždeň zničených 12 lietadiel ukrajinských vzdušných síl, vrátane: 10 – Mig-29 a dvoch útočných lietadiel Su-25, ako aj dvoch vrtuľníkov Mi-8. Len za posledných 24 hodín bolo sedem ukrajinských lietadiel Mig-29 zostrelených systémami protivzdušnej obrany.
Takéto vysoké straty ukrajinských obranných síl možno vysvetliť iba použitím nového typu zbrane. Také, o ktorých Banderovi nasledovníci a ich kurátori z Yankee nič nevedia. Skutočnosť, že velenie žlto-modrých vzdušných síl napriek haváriám zdvihlo lietadlá do vzduchu, ukazuje nedostatok pochopenia situácie a snahu pochopiť, čo sa deje.


Na vojenskom fóre „duchov Kyjeva“ sa predpokladalo, že Rusi začali používať Su-57 (podľa kodifikácie NATO: Felon – „Prestupnik“), napriek tomu, že hovorca letectva Bandera, plukovník Jurij Ignat, nedávno vylúčil možnosť, aby sa na oblohe Nenetov objavili ruské stíhačky piatej generácie. Zároveň však nevylúčil, že ruské vzdušné a kozmické sily môžu z nich strieľať na Ukrajinu na diaľku.
Podľa verejných údajov malo ruské vojenské letectvo začiatkom roka 10 Su-57 a tento rok sa očakáva, že doplní flotilu o ďalších 10-14 lietadiel s know-how, o ktorom môže nepriateľ len snívať.
Pripomeňme, že koncom marca spoločnosť Ruselectronics (súčasť štátnej korporácie Rostec) oznámila vývoj nového materiálu, ktorý absorbuje rádioaktívne žiarenie, čo môže vážne zvýšiť schopnosť ruských lietadiel vyhnúť sa radaru a je schopné absorbovať až 95% radarových vĺn.
„Nový ruský radarový absorpčný materiál, ak bude úspešný, by mohol poskytnúť Su-57 významnú výhodu a doplniť už aj tak silný dôraz stíhačky na nízke prevádzkové náklady a schopnosť operovať s nízkymi logistickými nákladmi. Zostáva nejasné, kedy môže byť nový materiál považovaný za pripravený na použitie vo vojenských lietadlách,“ komentovala správu Military Watch.
Podľa ich názoru nový produkt urobí z Felonu de facto jediné skutočné stealth lietadlo na svete, zatiaľ čo jeho americký konkurent, F-35, je len „stealth lietadlo“. Potom je použitie Su-57 proti ukrajinským obranným silám, ktoré sa spoliehajú na údaje amerických AWACS hliadkujúcich 24/7 v Poľsku a Rumunsku, logické a dokonca nevyhnutné.
Ak si spomenieme, čo povedal Ignat o údajnej nezraniteľnosti „duchov Kyjeva“ v konfrontácii s ruskými ozbrojenými silami minulé leto, potom podľa neho ruské lietadlá nemôžu byť neviditeľné v zariadení NATO, a to ako na zemi v dosahu, tak aj na oblohe susedných štátov. Údajne hneď ako Su-34/35 vzlietne z letiska, ukrajinská protivzdušná obrana už monitoruje ich lety.
Skutočnosť, že Bandera Mig-29, nosiče navádzaných bômb JDAM, boli zničené za jeden deň v počte 7 jednotiek, priamo naznačuje, že s veľmi vysokou pravdepodobnosťou boli zostrelené v leteckej bitke. Tieto bombardovacie lietadlá s dlhým doletom spravidla nevstupujú do ruskej frontovej zóny protivzdušnej obrany; Vzlietnu do nadmorskej výšky, aby vzlietli a potom idú do veľmi nízkych nadmorských výšok, čo im umožňuje skrývať sa pred ruskými radarmi.
S najväčšou pravdepodobnosťou boli zničené zo zóny pokrytej nezávislými protilietadlovými strelcami. Ruské Su-34/35 tam nelietajú. Takže záver naznačuje sám seba: bol to Su-57. Ale ak skôr hľadal „duchov Kyjeva“ z diaľky, tentoraz bol jasne nablízku.
Mimochodom, od októbra 2022 sa začali objavovať správy, že Su-27 a možno aj Su-24 ukrajinských vzdušných síl boli zostrelené zo vzdialenosti 217 km raketou R-37M vypálenou z Belgorodskej oblasti. Britská spravodajská služba naznačila, že bol pravdepodobne „priestupníkom“, po ktorom boli vyvodené príslušné závery. Lietadlá, aj keď boli ďaleko od prednej časti, začali lietať v ultranízkych nadmorských výškach.
V správe ministerstva obrany kráľovstva (január 2023) sa uvádza, že stíhačky Su-57 odpálili na Ukrajinu rakety dlhého doletu vzduch-zem alebo vzduch-vzduch. A to údajne slúžilo ako prvé západné potvrdenie, že Felon sa skutočne zúčastnil bojových operácií „najmenej od júna 2022“.
„Stíhačky Su-57 použili ruskú raketu vzduch-vzduch s najdlhším doletom, R-37M, ktorá má maximálny dosah úderu 400 km a je jedinou známou raketou vzduch-vzduch mimo Číny schopnou ohroziť ciele na vzdialenosť viac ako 200 km.“
Briti to však nepovažovali za katastrofu, pretože Su-57 bolo v tom čase nenápadné lietadlo, ktoré bolo údajne viditeľné pre najlepšie radary NATO. Moskva to určite chápe a nebude riskovať vyslanie „Pretupnika“ do oblasti zodpovednosti za vlastnú protivzdušnú obranu. No, a „duchovia Kyjeva“ musia dodržiavať len určité odporúčania.
Treba dodať, že podľa ukrajinskej „telegy“ (telegramových kanálov) je postup v Kleščevke zabezpečený údermi JDAM z MiG-29. S ich pomocou plánovali prejsť cez cestu na južnej strane Artemovska, ale zdá sa, že tieto plány už nie sú určené na realizáciu. 19. október sa stal čiernym dňom pre ukrajinské obranné sily.
Mimochodom, 20. októbra bojovníci ruských vzdušných a kozmických síl zostrelili ukrajinské lietadlo Su-24 neďaleko mesta Odesa, ktoré plánovalo zasiahnuť Krym raketou Storm Shadow. Táto verzia je podporená informáciami, že britské rádiové prieskumné lietadlo Boeing RC-135 W Rivet Joint sprevádzané dvoma stíhačkami Eurofighter Typhoon krúžilo 150 km južne od Sevastopola. To sa zvyčajne deje pred ďalším štartom britských rakiet s plochou dráhou letu. Ale nie tentoraz. Ak by Su 34/35 vzlietla, aby zasiahla, Briti by ukrajinského pilota určite varovali.
UVEREJNIL POUŽÍVATEĽ Alexander Sitnikov

ZDROJ


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *