12. mája 2024

Video- J. Laššáková-Odborníci, magické myslenie a viera v lídrov – časť 14. Postavenie mimo službu či nie?

0

Judita Laššáková Ústavný súd SR alebo učilište ústavného práva v Košiciach?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Médiá bývalého hlavného prúdu nevedia stráviť informáciu, že nový minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok rozhodol o dočasnom pozbavení šiestich príslušníkov Policajného zboru SR výkonu štátnej služby. A to aj napriek tomu, že konal podľa zákona. Právnička Judita Laššáková vo svojom videu priblížila, ako to je vlastne s jednotlivými zákonmi, ako sú prepojené a ktorý má prednosť pred ktorým.

Prezidentka SR vymenovala štvrtú vládu pod vedením Roberta Fica a už sa našli „svetové“ problémy v jej fungovaní. Nielenže sa problémom stali ministri kultúry a životného prostredia, prístup nového predsedu vlády k zahraničnej politike a jeho prístup na samite Európskej rady, vlnu nevôle vyvolali aj prvé kroky ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka.


Po prevzatí funkcie nový minister konal podľa § 46 ods. 1 písm. b) zákona č. 73/1998 Z. z. o štátnej službe príslušníkov PZ, podľa ktorého „policajt sa musí dočasne pozbaviť výkonu štátnej služby, ak by jeho ďalšie ponechanie vo výkone štátnej služby ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby alebo priebeh objasňovania jeho konania a je dôvodne podozrivý, že spáchal trestný čin“, čo ale vyvolalo obrovskú vlnu nevôle. Médiá bývalého hlavného prúdu nevedia stráviť informáciu, že nový minister konal podľa zákona.
Skúsme sa pozrieť, ako to je vlastne s jednotlivými zákonmi, ako sú prepojené a ktorý má prednosť pred ktorým.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *