5. júla 2024

Denisa Saková: UPOKOJUJEME ĽUDÍ NA CELOM SLOVENSKU, CENY ENERGIÍ NEPORASTÚ

Denisa Saková

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Otázky cien energií dnes rezonovali pri našom spoločnom stretnutí s členmi v Prešove a v Košiciach. Opäť sme dnes ľudom, že ceny energií neporastú. Bol to náš záväzok pred voľbami a HLAS – SD ho dodrží.

Už túto stredu by vláda mala schvaľovať návrhy riešení stabilných cien energií, ktoré navrhujem v zastúpení strany HLAS -SD a Petra Pellegriniho. Pracovali sme na nich od prvých dní vlády a uplynulý týždeň sme ich sfinalizovali. Ľudia na Slovensku sa nemusia báť energetickej chudoby, ktorú na Slovensku vláda HLASu-SD nedopustí.

Faktúry za elektrinu, plyn a teplo nikomu na budúci rok nestúpnu, oznámila ministerka hospodárstva Denisa Saková. V budúcoročnom rozpočte na to podľa nej bude vyhradených 1,25 miliardy eur.
So Sakovou je na tlačovej konferencii aj predseda Hlasu Peter Pellegrini. Strana Hlas hovorila v predvolebnej kampani na bilbordoch o „lacnejších energiách“ a patrí jej post ministra hospodárstva.
Pellegrini bude pravdepodobne kandidovať na jar v prezidentských voľbách.
Vláda bude podľa Pellegriniho materiály k cenám energií schvaľovať na dnešnom rokovaní, ešte však nie sú zverejnené.
Peter Pellegrini a Denisa Saková zatiaľ nemajú dohodu na novom predsedovi energetického regulačného úradu ÚRSO. Vláda v pondelok odvolala z tohto postu Andreja Jurisa. Podľa predsedu Hlasu chcú túto otázku vyriešiť najneskôr do utorka.
„Zatiaľ rozhodnutie nepadlo,“ povedal Pellegrini.
„Podľa toho, ako s pani ministerkou uzavrieme dnešné rokovanie a či sa zhodneme na nejakom rozumnom mene, potom by pani ministerka túto nomináciu na vláde oznámila buď dnes, alebo najneskôr budúci týždeň v utorok,“ dodal.
Jediné kritérium je maximálna profesionalita a odbornosť, tvrdil Pellegrini.

Denisa Saková FB/JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *