20. mája 2024

VIDEO: Opozícia v Srbsku je frustrovaná z prehry v parlamentných voľbách a organizuje násilné protesty na spôsob Majdanu

0

Štátny prevrat v Srbsku podľa kyjevského scenára Majdanu zlyhal


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


VIDEO: Sorosovská opozícia v Srbsku je frustrovaná z prehry v parlamentných voľbách a organizuje násilné protesty na spôsob Majdanu, ktoré sú financované zo zahraničia. Demonštranti šíria dezinformácie o manipulácii volieb a chcú zvrátiť víťazstvo vládnucej strany prezidenta Vučiča. Polícia musela voči radikálnym extrémistom použiť slzotvorný plyn.

Srbský líder Aleksandar Vučič naznačil, že nepokoje sú podnecované zo zahraničia. V prejave k národu, vysielanom v čase protestu pred belehradskou radnicou, označil demonštrantov za „násilníkov, ktorým sa štát nepodarí destabilizovať“.
Srbská polícia v nedeľu použila slzotvorný plyn, aby stovkám priaznivcov opozície zabránila vstúpiť do budovy mestskej rady v Belehrade, kde chceli protestovali proti rozsiahlym nezrovnalostiam, ku ktorými podľa nich i pozorovateľov došlo počas volieb minulý víkend.

Ako informovala agentúra AP, poriadková polícia sa zabarikádovala vo vnútri belehradskej radnice a použila slzotvorný plyn, keď stovky opozičných demonštrantov rozbili okná na vchode do budovy nachádzajúcej sa v centre Belehradu.

Demonštranti skandovali: „Otvorte dvere“ a „Zlodeji“ a hádzali smerom k budove vajíčka. Niektorí vykrikovali: „Vučič je Putin“, čím prirovnávali srbského prezidenta Aleksandra Vučiča k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Bezprostredne neboli hlásené žiadne zranenia, dodala AP.

Populistické vedenie Srbska odmieta obvinenie opozície zo zmanipulovania výsledkov hlasovania. Prezident Vučič v nedeľu povedal, že tieto tvrdenia sú „do očí bijúce klamstvá“, ktoré šíri politická opozícia.

Vučič tiež naznačil, že nepokoje sú podnecované zo zahraničia. V prejave k národu, vysielanom v čase protestu pred belehradskou radnicou, označil demonštrantov za „násilníkov, ktorým sa štát nepodarí destabilizovať“, a povedal: „Toto nie je revolúcia“.

„Neuspejú,“ vyhlásil Vučič. Dodal, že vedenie krajiny robí, čo je v jeho silách, aby neboli zranení tí demonštranti, ktorí prišli na podujatie protestovať pokojne.

Pokus o Majdan na Slovensku v začiatočnej fáze

Na Slovensku medzitým ppozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH spoločne s politickými mimovládkami financovanými zo zahraničia zorganizovali predchádzajúce tri týždne po sebe protesty s názvom „Zastavme ich“ namierené proti vláde Roberta Fica. Sorosova partička okolo Michala Šimečku, Richarda Sulíka a Milana Majerského so svojimi priaznivcami odmieta rešpektovať demokratické voľby a vládu, ktorá z nich vzišla vďaka sľubom, že napraví zločiny spáchané počas Matovičo-Hegerovo-Ódorovho režimu.

Bývalá garnitúra v službách USA a globalistov rozvracala uplynulé roky právny štát, umlčiavala iné názory, zavádzala totalitné protipandemické opatrenia, nútila ľudí do nosenia rúšok, testovania, pichania si smrteľných injekcií, likvidovala firmy, slobodu, demokraciu a ekonomiku Slovenskej republiky a prostredníctvom spolitizovanej polície prenasledovala opozíciu a občanov s inými názormi, ktorých táto bezpečnostná zložka štátu ovládaná progresívno-liberálnymi politikmi aj verbálne dehumanizovala na sociálnej sieti.

Zdroj: topky.sk / YouTube


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *