13. mája 2024

Peter Staněk 1. díl: Ve virtuálním světě získáte nepodmíněný příjem a do práce půjde váš avatar

0

Peter Staněk 1. díl: Ve virtuálním světě získáte nepodmíněný příjem a do práce půjde váš avatar


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


„Globalizátoři teď přímo zuří, protože se probouzí stále více a více lidí. A toto probuzení proniká přes různé vrstvy, týká se covidové pandemie, týká se klimatických změn, a všeho kolem světa digitálního obzoru. A globalisté, kteří toto všechno nalajnovali – měli jste žít v digitálním světě – najednou zjišťují, že to nebude tak prosté,“ říká profesor Peter Staněk v rozhovoru pro pořad Kupředu do minulosti.

A toto všechno vyúsťuje do nového rozporného světa, a tento nový rozporný svět bude mít množství dimenzí, konštatuje ekonomický prognostik a vizionár Prof. Peter Staněk v rozhovore so zakladateľkou a moderátorkou Rádia Universum Martinou Kociánovou, zverejnenom 7. januára 2024, v ktorom komentuje aktuálne spoločensko-politické dianie doma a vo svete.

Na budoucnost se můžeme dívat ryze pragmaticky, věcně, ale ani to ji nezbaví tajemství, a při pohledu do budoucna nám nezbude, než si připustit, že nevíme a že bychom měli usilovat o to, aby budoucnost byla co nejlepší, ale zároveň přijímat s pokorou, co nám přinese. Ale možná přichází čas na slova a prosbu francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho: „Neprosím o zázrak, Pane, ale prosím pro všední život: Nauč mě umění malých kroků, učiň mě hledajícím a nalézajícím, učiň mě sebejistým v pravý čas. Obdař mě mocí, abych dokázal odlišit prvořadé od druhořadého. Daruj mně střízlivé poznání, že těžkosti, porážky a neúspěchy a zklamání jsou přirozenou součástí života, a že díky nim rosteme a dozráváme. Připomínej mi, že srdce se často staví proti rozumu. Pošli mi v pravou chvíli někoho, kdo má odvahu říci mi pravdu s láskou. Chraň mě před strachem, že bych mohl promarnit svůj život. Nedávej mi to, co si přeji, ale to, co potřebuji.“

Právě dnes, kdy budeme mluvit o budoucnosti, o tom, co nás přivedlo tam, kde jsme, a co můžeme, nebo nemůžeme dělat, se tato slova hodí. Je čas ještě budoucnost měnit, ovlivňovat, nebo už je čas se spíše modlit? I na to se zeptám svého vzácného hosta, pana profesora Petera Staňka.

Prof. Ing. Peter Staněk, CSc. – je slovenský ekonóm, bývalý štátny tajomník na Ministerstve financií, niekdajší poradca slovenských premiérov, konzultant pre Svetovú banku a MMF, vizionár, spisovateľ a prognostik, ktorý donedávna pôsobil v Slovenskej akadémii vied (SAV).

Rádio Universum/JNS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *