18. mája 2024

Lipšicova tlačovka-keď sa chceš tváriť, že Ti na obetiach záleží, je vhodné nekukať do papierov, kedykoľvek ideš vymenovať ich priezviská.

0

Lipšicova tlačovka-keď sa chceš tváriť, že Ti na obetiach záleží, je vhodné nekukať do papierov, kedykoľvek ideš vymenovať ich priezviská.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Lipšic dnes ukázal ako sa tlačovka o teroristickom útoku robiť nemá.

Takže si to v rýchlosti zhrňme.

1/ Spomínať meno útočníka… alebo ho vôbec pomenovať… je nevhodné. Glorifikuje ho to, prináša slávu a inšpiruje ďalších.

2/ Lipšic to potiahol ešte ďalej… vymenoval mená a priezviská niekoľkých ďalších zahraničných útočníkov. Len tak… Veď nech inšpirovaní ľudia googlia… Ešte raz: Nešírme aktívne v médiách ideológiu útočníkov, ani mená jej predstaviteľov.

3/ Lipšic rovno pomenoval manifest teroristu. Presne o to teroristovi išlo. Cieľ splnený.

4/ Akoby to Lipšicovi nestačilo, začal z manifestu rovno citovať… a šup… prihodil ďalšie konkrétne mená a extrémistické názvy na googlenie…

Obávam sa, že pán špeciálny prokurátor Lipšic dnes urobil pre zpropagovanie extrémistických myšlienok v slovenskom mainstreame viac než ktokoľvek doposiaľ.

Ale tým ešte hitparáda chýb neskončila.

5/ Daniel, keď sa chceš tváriť, že Ti na obetiach záleží, je vhodné nekukať do papierov, kedykoľvek ideš vymenovať ich priezviská.

6/ Popisovať presne hodinu, minútu a sekundu prvého výstrelu do tela prvej obete je fajn… ale len na retraumatizáciu príbuzných. Inak je to úplne zbytočný údaj a dalo sa tomu ľahko vyhnúť.

7/ Používať dokola názov typu zbrane Ti možno dáva pocit alfasamca, ale dokola spomínať typ zbrane len zbytočne glorifikuje vražednú zbraň. (Zahraničné médiá mená výrobcov zbraní takmer nikdy nepoužívajú.)

8/ Tváriť sa ako vyšetrovatelia a operatívci NAKA vykonali, citujem, „mimoriadne dobrú prácu“, keď páchateľa vypátrala v skutočnosti tajná služba a polícia si pre neho nebola schopná niekoľko hodín anilen skočiť, je mimo.

Mimochodom, napriek Tvojej veľkej mediálnej vďake pre NAKA si podiel tajnej služby na vypátraní páchateľa ani slovkom nespomenul. Trocha nefér, povedala by som.

9/ Naznačovať ako sa páchateľ zrejme radikalizoval aj doma… a že k prezbrojeniu teroristu prišlo doma… a potom to zabiť tým, že zodpovednosť otca Vy neriešite… Aha.

Kto teda rieši možné podozrenie na podporu terorizmu, pán špeciálny prokurátor?

10/ Vyprávať, že išlo o „19-ročného chalana“ vzbudzuje sympatie k útočníkovi, pán špeciálny prokurátor. O obetiach ste takto milo nehovorili.

11/ Citovať vety zo správ otcovi od syna tesne pred sebevraždou ma vedie k otázke… Ty máš v sebe nejaké limity, Daniel?

12/ Popisovať skutok ako mimoriadne chladnokrvný a že obete boli zastrelené z bezprostrednej blízkosti… pozdravujem psychoterapeutov príbuzných obetí. Viem si predstaviť, s čím k Vám prídu najbližšie…

A keď už už sme si mysleli, že stačilo… príde info kam konkrétne boli obete strelené. To nevymyslíš… to je špeciálny prokurátor.


Súkromná spomienka: kedysi sa na Slovensku udiali škaredé vraždy. Polícia z úcty k príbuzným dala embargo na spôsob vraždenia.

Vďaka tomu nie sú príbuzní retraumatizovaní detailami z médií na každé výročie alebo keď potrebuje nejaký prokurátor umelo vzbudzovať sympatie pre vyšetrovateľov NAKA, prípadne si zachrániť vlastnú stoličku pod zadkom.

A neviete ešte jednu info. Vtedy páchateľa eliminoval pán Kálavský a zachránil pri tom ľudský život.

Aj takto vyzerá dobrá policajná práca.

To, čo dnes predviedol Lipšic, malo podľa mňa od profesionality štandardnej vo vyspelom svete ďaleko.

Ale ako návod na výučbu, ako o teroristickom útoku neinformovať, to bolo dobré. Chválim.

Savenna Monteloup FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *