20. mája 2024

Frajerke „prezidenta“ Rizmana muselo načisto preskočiť

0

Zuze, čo chodí s prezidentom Rizmanom, muselo načisto preskočiť.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


TEJ ZUZE MUSELO NAČISTO PRESKOČIŤ

Už som viackrát naznačil, že nomináciu Pavla Gašpara do vedenia SIS nepovažujem za najlepší nápad. Iba čas ukáže, či som mal pravdu alebo sa dočkáme milého prekvapenia. Uvidíme. Len dodám, že by som bol veľmi rád, ak by bol môj pesimizmus neodôvodnený.

Jedno je však úplne jasné: Zuze, čo chodí s prezidentom Rizmanom, muselo načisto preskočiť. Hneď vysvetlím.

V prvom kroku vláda legitímne a v súlade so zákonom hlave štátu navrhla na vymenovanie za riaditeľa spravodajskej služby Pavla Gašpara.

V druhom kroku Rizmanova frajerka odkázala, že v dohľadnom čase sa neplánuje zaoberať menovaním nového šéfa SIS. Zo zámku tiež odznelo, že toto rozhodnutie ponechá na nového prezidenta. Inými slovami Zuza si odmietla splniť ústavnú povinnosť rozhodnúť. Akokoľvek, ale rozhodnúť – menovať alebo nemenovať. Podľa nej bolo OK nechať službu ďalšieho pol roka bez riaditeľa. Mimochodom, boli to tri Zuzine vlády (šialencova, pána Vodku a progresívneho úradníka Ódora), čo mali na svedomí poľutovaniahodnú okolnosť, že SIS bola už v predchádzajúcom volebnom období dlhé obdobie bez riadneho šéfa s jasným mandátom. Bolo preto jej psou povinnosťou konať, pretože za spomínané tri spolky impotentov, čo si na vizitky písali „člen vlády Slovenskej republiky“, niesla politickú aj ústavnú zodpovednosť práve a jedine ona.

V treťom kroku sa vláda nasrala, zmenila štatút SIS, aby mohla z Pavla Gašpara urobiť námestníka s právomocami riaditeľa, čo je nepochybne neštandardný, ale zákonne akceptovateľný spôsob vyriešenia do očí bijúcej a z hľadiska efektívneho riadenia neakceptovateľnej personálnej núdze. Ak by Zuza odkázala, že síce navrhovaného kandidáta nevymenuje, ale vo chvíli, keď dostane inú vhodnú nomináciu, bude bezodkladne konať, zvolený postup vlády by sa dal ospravedlniť oveľa menej. Lenže madam povedala, že má menovanie šéfa SIS na saláme, čím sa nielen spreneverila ústavným povinnostiam, ale aj otvorila cestu popísanému administratívnemu riešeniu.

Vo štvrtom kroku vláda vymenovala Pavla Gašpara za námestníka riaditeľa SIS s kompetenciami plnokrvného šéfa spravodajskej služby. Veď načo by inak menila štatút, nie?

V piatom kroku Zuza cez hovorcu odkázala, že zmenou štatútu a inštalovaním Pavla Gašpara vláda „obišla menovaciu právomoc prezidentky“.

„Vám musí jebať, chalani,“ vyjadril sa svojho času Radoslav Procházka, keď jeho kolegovia robili na straníckom sneme kraviny. Niečo podobné by sa dalo odkázať aj Zuze a jej tímu strižincov a rizmanov do paláca.

Človek so štipkou elementárnej inteligencie a úcty k sebe samému (ak už nie k občanom, čo sa jej skladajú na mastné vreckové)
(i) nemôže povedať, že do konca funkčného obdobia menovaciu právomoc neuplatní;
(ii) zároveň sa sťažovať, že vláda obišla tú istú menovaciu právomoc hlavy štátu;
(iii) keďže madam veľkomožná jednoznačne povedala, že ju uplatniť nechce.

Ak vám predchádzajúce konštatovanie pripomína bludný kruh, dôvodom je nešťastná zhoda okolností, že to naozaj bludný kruh Zuzinho uvažovanie je.

Fakt neviem, ako sa tomu inak po slovensky hovorí, mne schádza na um len írečité konštatovanie, že si hlava štátu serie do huby.
Autor: ~ Ďateľ

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *