27. júla 2024

Pápež: Ukrajina by mala vyvesiť bielu vlajku. Označí Fijala Vatikán za nepriatela ČR ?

Pápež: Ukrajina by mala vyvesiť bielu vlajku. Označí Fijala Vatikán za nepriatela ČR ?

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Pápež František vyzval Ukrajinu, aby zastavila boje s Ruskom a vyhlásila prímerie. Podľa neho je to jediný spôsob, ako zabrániť ďalšej eskalácii konfliktu. Zároveň povedal, že Vatikán podporuje mierové riešenie a rešpektuje suverenitu Ukrajiny. Vyvolajú tieto slová pobúrenie u českého prezidenta Fijalu, tak ako to bolo v prípade R. Fica ked povedal že nechce vojnu ale mier ? Nazve Fijala Vatikán nepriateľom ČR a či by mal byť vylúčený z Európskej únie?

The Telegraph sa vrátil k téme, ako budú vyzerať USA a svet potom, čo sa do Bieleho domu vráti D.Trump. Inšpirovali sa plánom D.Trumpa zvolať na jún 2025 „zásadnú konferenciu“ NATO na najvyššej úrovni. The Telegraph usudzujú, že v agende konferencie môže byť aj otázka zotrvania USA v NATO resp. jej zásadná prestavba.

Správou dňa je dnes vyhlásenie pápeža Františka urobené v rozhovore pre švajčiarsku televíziu RSI. Podľa pápeža by v dôsledku vývoja na fronte mala mať Ukrajina odvahu vyvesiť bielu zástavu a začať s Tuskom vyjednávať o mieri. Aj keď je pápež František trochu extravagantný. pápežský úrad máva tradične dobré zahraničnopolitické informácie. Preto by svet nemal brať pápežovu výzvu na ľahkú váhu.

Test FICOM:

-Čo by sa stalo, keby vyvesiť bielu vlajku nenavrhol Zelenskému pápež František – ale slovenský predseda vlády Robert Fico ? Predpokladám, že by nás do 24 hodín obsadili spojené vojská Francúzska, Česka, Poľska, Holandska a pobaltských krajín.

Som zvedavý, či sa teraz Česi a Poliaci a najmä „naša“ zradcovská opozícia ospravedlní R.Ficovi za nadávky, ktoré sa Ficovi ušli iba preto, že hovorí o nemožnosti výhry Ukrajiny na bojovom poli a žiada okamžité prímerie. Slaboduchí politici ako Grohling, Šimečka, Kolíková, Naď, Krupa , -dokonca aj KDH, – však budú postoje USA a Vatikánu ignorovať a naďalej budú Ficovi „radiť“, že ak chce mier, nech poprosí Putina o odsun OS RF z UA. Ďalej budú ako malé sprostučké detičky navrhovať Putinovi, -nech odvolá svoje vojská z vojny, ktorú už Rusi podľa všetkých súdnych ľudí jasne vyhrali….

Macronovo Francúzsko na rozdiel od Vatikánu má o situácii na Ukrajine asi veľmi zlé informácie. Ďalej sa totiž snaží hľadať a zliepať alianciu štátov, ochotných vyslať na Ukrajinu svojich vojakov. M.Kotleba za týmto sebavražedným správaním Macrona vidí to, že Macron nemá deti. A že mu je teda ľahko riadiť sa heslom „aprés moi, le déluge“ /po mne potopa/.

Ruská federácia požiadala OSN, aby sa 22.marca uskutočnilo zasadnutie BR OSN. Podľa D.Poljanského, zástupcu stáleho predstaviteľa RF v OSN by sa mali prerokovať správy o spomenutom zámere Francúzska a niektorých členských krajín NATO vyslať svojich vojakov na bilaterálnej, poradcovskej či inej báze na Ukrajinu. RF zdôrazňuje, že akékoľvek zapojenie vojakov z krajín NATO do útokov na OS RF bude odrazené odvetnými útokmi na miesta, odkiaľ útoky na RF prišli. Teda aj útokmi na ciele napr. v Poľsku, Francúzsku, Pobaltí, či inde v Európe a vo svete.

Ruskí sociológovia uverejnili dnes výsledky prieskumu akceptácie obsadenia niektorých miest Ukrajiny ruskými ozbrojenými silami. Podľa týchto výsledkov v prípade Ľvova počet Rusov, ktorí by Ľvov nechceli obsadiť mierne prevažuje nad tými, čo by ho obsadili / 45 resp. 43%/. V prípade Kyjeva je 74% Rusov za jeho obsadenie. V prípade Charkova je to 83% a v prípade Odessy až 84% je za to, aby ju OS RF obsadili.

Ďalekosiahle zámery tohto typu trochu kontrastujú s poklesom aktivity frontov na Donbase a rastom počtu ukrajinských protiútokov.. Intenzívne boje prebiehajú bez väčších územných ziskov v Rabotine, Verbovom a Ternach. OS RF hlásia opätovné úplné ovládnutie Tonenkoje. Istý pokrok Rusi ohlásili pri Semjonovke a Novomichalovke. Po útoku od obce Neveľskoje sa rysuje obkľúčenie silnej ukrajinskej posádky v mestečku Krasnogorovka.

Rusom sa včera v strednej časti 13 km od Pokrovska a 50 km od frontu hyperzvukovou raketou podarilo zničiť naraz dva protilietadlové komplexy Patriot. Ukrajinci na druhej strane uskutočnili masový dronový útok na rôzne lokality na území Ruska.

Bývalý hlavný veliteľ OS UA Zalužnij sa oficiálne stal veľvyslancom Ukrajiny vo Veľkej Británii. Nie je to prekvapenie, lebo toto jeho využitie Zelenskij avizoval už v čase, keď sa do sveta dostala správa o Zalužného odvolaní z veliteľaského postu. Čo je ale prekvapujúce, ba dokonca bizarné, je zdôvodnenie Zalužného odchodu z armády do diplomacie, teda do civilu. Ukrajinské úrady oznámili, že sa Zalužnij stal vojnový invalid. Že jednoducho stratil spôsobilosť slúžiť v armáde…

-Ktovie, koľko invalidov s menej zvučnými menami však napriek svojim hendikepom v OS UA zostalo. Hja, hodiť sa maród to nie je len tak. To hocikto len tak nedokáže. Na to treba dôvtip generála.

Autor: trikopce,JNS


Ukrajina by mala mať odvahu vyvesiť bielu vlajku a rokovať o prímerí, povedal pápež František v rozhovore, ktorý uverejnia 20. marca. Rozhovor pre švajčiarsku televíziu RSI nahrali ešte vo februári.

Františka sa pýtali na jeho postoj k diskusii medzi tými, ktorí tvrdia, že Ukrajina by sa mala vzdať, keďže nebola schopná odraziť ruské sily, a tými, ktorí tvrdia, že by to legitimizovalo kroky najsilnejšej strany. Novinár, ktorý viedol rozhovor, v otázke použil výraz „biela vlajka“.

„Je to jedna z interpretácií, to je pravda,“ povedal František podľa predbežného prepisu. „Myslím si však, že najsilnejší je ten, kto sa pozrie na situáciu, myslí na ľudí, má odvahu vyvesiť bielu vlajku a vyjednáva.“

Rímsky biskup tiež navrhol, že rokovania by sa mali uskutočniť s pomocou medzinárodných mocností.

„Slovo vyjednávať je odvážne slovo. Keď vidíte, že ste porazení, že sa veci nevyvíjajú dobre, musíte mať odvahu vyjednávať,“ vyhlásil pápež.

Pravdepodobne ide o prvý prípad, keď najvyšší predstaviteľ Katolíckej cirkvi použil výrazy ako „porazený“ či „biela vlajka“ pri téme Ukrajiny, hoci v minulosti už hovoril o potrebe rokovaní.

„Človek sa môže hanbiť,“ povedal František o vyjednávaní, „ale koľko mŕtvych si táto vojna ešte vyžiada? Treba vyjednávať včas, nájsť krajinu, ktorá môže byť sprostredkovateľom,“ povedal František a medzi krajinami, ktoré sa ponúkli, spomenul Turecko.

Práve turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ponúkol na piatkovom stretnutí v Istanbule svojmu ukrajinskému náprotivku Volodymyrovi Zelenskému, že usporiada samit s cieľom ukončiť vojnu na Ukrajine.

Zelenskyj reagoval, že hoci chce mier, nevzdá sa žiadneho územia. Mierová formula ukrajinskej hlavy štátu totiž požaduje stiahnutie ruských vojsk z celej Ukrajiny a obnovenie jej štátnych hraníc. Moskva naopak vylúčila účasť na rokovaniach za podmienok stanovených Kyjevom.

„Nehanbite sa vyjednávať, kým sa veci nezhoršia,“ povedal František, ktorý predniesol už stovky výziev za „mučenícku Ukrajinu“.

reuters, tasr,JNS



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *