20. mája 2024

DRŽANIE KORČOKA NAD VODOU JE ÚSMEVNÉ

0

Kto je konzervatívnejší? Ivan Korčok alebo Peter Pellegrini?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Vyskúšal, ale nevyšlo! Tak znie jednoduchá definícia výsledku prezidentského kandidáta Ivana Korčoka v diskusii proti Petrovi Pellegrinimu. Toľko o tej diskusii sníval, až k nej prišlo a namiesto autenticity predviedol nervóznu strojenosť bez kúska rešpektu k súperovi.

Témy diskusie boli priaznivé, obaja mali rovnaký čas a Korčok sympatie moderátora, čo tentokrát nie je kritika Michala Kovačiča, ale holý fakt, ak by tam tie sympatie neboli, tak Korčok by nebol schopný dokončiť jednu vetu, lebo na otázky neodpovedal.

Nervózne dupanie kapusty a neustále naprávanie imidžoviek ukázali, že napriek pocitu bohorovnosti je Korčok v psychickej nepohode, má aj prečo. Korčokovi nejde karta a okrem voličskej menšiny nedokáže osloviť voliča konkurencie, dokonca aj Igor Matovič, ktorý vraj má kompromitujúce materiály na Pellegriniho, nedokáže podporiť svojho ministra a hovorí o ňom ako o “kandidátovi kaviarne”. Ako sa v sobotu zachová volič KDH, ak súvislosti chápe aj Matovič?

Chýba téma, ktorou by dokázal konkurenciu zničil. “Nie som Fico,” už nestačí a dupľom nie ak oproti stojí Pellegrini, ktorý sa smeje od ucha k uchu, lebo v každej vete súpera počuje svoje meno. Túžba po diskusii s Pellegrinim sa Korčokovi naplnila, ale ako sa na ňu pripravil?

Korčok odmietal diskusie s ďalšími kandidátmi, lebo to nie je konkurencia. Namiesto debaty so Štefanom Harabinom, či Igorom Matovičom, ktorí sa mu priamo ponúkali volil “diskusie” s novinármi, ktorí väčšiu časť rozhovoru prikyvovali a súhlasili. Poslednou reálnou diskusiou pred tou vytúženou bola tá s Andrejom Danko, ešte aj kandidát, ktorý odstúpil s Korčokom vytrel podlahu.

Ťažko prísť a bojovať o kreslo prezidenta Slovenskej republiky, ak za dôležitú úlohu považujete zmenu verejnej mienky v prospech Ukrajiny. Korčok chce z Prezidentského paláca Slovákov poučovať, čo si majú myslieť. Slovo mier sa už v slovníku tohto diplomata nenachádza a hlavnou úlohou je boj – proti vláde, proti Rusku a inému názoru.

Po fiasku v debate nastúpili červené denníčky v snahe napraviť škody, ktoré si ich kandidát spôsobil sám svojou aroganciou, bohorovnosťou a neuveriteľnou túžbou poúčať národ, že jeho názor je hlúpy. “Pellegrini majstrovsky popieral sám seba”, “Víťaza nepoznáme”, “Korčok hovoril o čudnej kampani”, či dokonca “Pellegrini je majstrom v slizkosti”.

Je to extrémne úsmevné, ale tieto vyjadrenia a citácie sú snahou držať topiaceho sa nad vodou, lenže zachrániť Korčokovi Pálac je už takmer nemožné. Marketingový produkt tentokrát spľasol ešte pred voľbami a Korčok nedokáže povedať jednu vetu, možno jedno slovo, s ktorým by súhlasila väčšina voličov.

Kým Korčoka potápajú slová o boji proti vláde, boji proti Rusku, či učení krajiny, ktorá má podľa neho hlúpy a pomýlený názor, tak Pellegrinimu stačilo hovoriť s pokojom pravý opak – nebudem bojovať s vládou, vzťahy s Ruskom sa budú normalizovať, či ja som ten, ktorý má počúvať národ, nie národ mňa.

Po debate, ktorú si Korčok doslova vyžobral, noví voliči nepribudli a možno, niektorí jeho zostanú v sobotu doma, lebo “v druhom kole chystám atómovku” vyjadril sa v jednom rozhovore, čím si je mimoriadne istý postupom do druhého kola. V Korčokovom tíme začínajú záchranárske práce, ktoré vyvolávajú úsmev nielen u Pellegriniho, ale aj u Štefana Harabina, ktorý ešte môže vystreliť, najmä ak v poslednej debate pochopí, že jeho hlavný súper v prvom kole je Korčok a nie Pellegrini.

Roman Martiška FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *