20. mája 2024

“Čurillovci nech to vysvetľujú pred inými orgánmi,” odkazuje sudkyňa Kosová

0

“Čurillovci nech to vysvetľujú pred inými orgánmi,” odkazuje sudkyňa Kosová


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Súdna rada zriadila ad hoc komisiu, ktorá preverí podozrenia voči sudcom, ktorí figurujú v citlivých kauzách z čias minulej vlády. Policajti okolo Jána Čurillu členom komisie cez svojho advokáta poslali odkaz.

Odrazu chcú prehovoriť. Policajti zo skupiny takzvaných Čurillovcov sú pripravení prehovoriť pred ad hoc komisiou Súdnej rady. Svedectvá, ktoré odrazu ponúkajú, sa týkajú káuz z minulosti, ktoré popisuje publikácia Únos spravodlivosti. Preverovanie podozrení, ktoré vyplynuli z komunikácie policajtov v četovacej skupine v aplikácii Whatsapp bude mať na starosti špeciálna ad hoc komisia Súdnej rady, ktorú zriadili iba na tento prípad na základe podnetov sudcov Špecializovaného trestného súdu Milana Cisárika a Ruženy Sabovej.

“Zriadenie komisie na pôde Súdnej rady bolo reakciou na to, že sa na nás obrátili sudcovia Cisárik a Sabová. Pán Cisárik konštatoval, že sa v publikácii nachádza viacero negatívnych vyjadrení voči sudcom a on žiada posúdiť, či nejde o útoky voči ich rozhodovacej činnosti. Pani Sabová požiadala, aby sme zaujali stanovisko k tejto brožúre,” konštatuje predsedníčka komisie Marcela Kosová. Aktivita takzvaných Čurillovcov a ich advokáta ju však prekvapila.

Kedy budeme poznať výsledky preverovania, prečo šéf súdnej rady Ján Mazák tvrdí, že brožúra je bezvýznamná a netreba na ňu míňať energiu, ale aj o tom, prečo krachuje Kolíkovej justičná reforma známa ako súdna mapa hovorila v relácii TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou sudkyňa a členka Súdnej rady Marcela Kosová.

TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *