20. mája 2024

Video-“Zbaľ si kufre a vypadni!” odkázal premiér sudcovi.

0

TERAZ TAKTO: Burda Anka Žitná “Zbaľ si kufre a vypadni!” odkázal premiér sudcovi. Je to zásah do súdnej moci?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


„V ideálnom svete by bolo mimoriadne vhodné, aby sa politici takto nevyjadrovali. Ale máme tu spoločenskú, politickú a mediálnu realitu a je v záujme spoločnosti zistiť, čo sa s trestnými konaniami deje,” hovorí dekan Burda.

Premiér Robert Fico opakovane verejne komentoval počínanie sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta. Citoval päť uznesení Ústavného súdu, podľa ktorých senát spomínaného sudcu sa dopustil série opakovaných pochybení, nezákonnosť, hypotetické úsudky, svojvoľné rozhodnutia. Sudcovi Klimetovi odkázal, že na jeho mieste by si už balil kufre. V reakcii na tieto slová sa spustila smršť protestov z úst opozičných politikov.

“V bežnom, dobre zavedenom demokratickom štáte, by sa politici k sudcom vyjadrovať nemali. Ani k prokurátorom či vyšetrovateľom. Ale koľko vĺn hejtu spustili mnohí politici, vrátane Márie Kolíkovej, voči generálnemu prokurátorovi Žilinkovi. To má byť v poriadku? A tlačová konferencia Roberta Fica nie je v poriadku? Tak buď obidve nie sú v poriadku, alebo sú obidve v poriadku,” nedáva si servítku pred ústa dekan Právnickej fakulty UK profesor Eduard Burda. Podľa neho v ideálnom svete by sa politici k takýmto veciam vyjadrovať nemali. Ale ako dodáva, slovenská realita má k ideálnym pomerom ďaleko.

O sudcovskej nezávislosti, vedomej ignorácii rozhodnutí Ústavného súdu, o tom, či môže nezaujato rozhodovať strýko Kliment o obžalobách svojho synovca, bývalého špeciálneho prokurátora Repu, ale aj o čiernom scenári, ktorý môže nastať, ak sa ukáže, že sa manipulovalo prideľovanie trestných spisov sudcom a súdne konania boli “cinknuté” hovoril v relácii TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou dekan Právnickej fakulty UK profesor Eduard Burda.

TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *