20. mája 2024

Bizarný prípad: NAKA si nepreberá zásielky, šokovala sudkyňa

0

Bizarný prípad: NAKA si nepreberá zásielky, šokovala sudkyňa


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Ako je možné, že štátna inštitúcia neprevzala list od inej štátnej inštitúcie?

Na Okresnom súde v Dunajskej Strede sa stala zvláštna udalosť. Minulý týždeň v piatok sa konalo pojednávanie v prípade, v ktorom čelí muž z Kvetoslavova obžalobe z útoku na verejného činiteľa. Ešte v novembri 2021 došlo medzi ním a hliadkou mestskej polície k potýčke pre parkovací lístok. 

Prípad zaujal média z dôvodu, že poškodeného mestského policajta Ladislava Végha v januári 2019, po viac ako ôsmich rokoch, obvinili v kauze  vraždy exprimátora Hurbanova, v decembri 2019 mu vyšetrovateľ so súhlasom prokurátora trestné stíhanie prerušil a stále dohliadala na verejný poriadok v Šamoríne.

Ladislav Végh sa k veci na pojednávaní odmietol vyjadriť a tvrdil, že je vraj viazaný mlčanlivosťou na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA), kto, prečo a kedy ho k nej zaviazal odmietol povedať. Sudkyňa Dana Molitorys si tak informáciu ešte vlani v decembri vyžiadala z NAKA.

Odpoveď z NAKA však neprišla. „Zásielka sa vrátila,“ šokovala v úvode pojednávania. Znelo to neuveriteľne, policajné prezídium má totiž určeného splnomocnenca, najčastejšie pracovníčku podateľne či sekretárku, ktorá preberá poštové zásielky a zodpovedá za to, aby sa doručenky vrátili odosielateľovi. List vloží do poštového priečinku v podateľni, odkiaľ si ho vyzdvihne iná administratívna pracovníčka, ktorá zásielky roztriedi a odovzdá konkrétnym adresátom. To sa však v tomto prípade ani nestalo, keďže list zo súdu v Dunajskej Strede ostal ležať niekde na pošte a následne sa zásielka vrátila na súd. Ako je to možné, že štátna inštitúcia neprevzala list od inej štátnej inštitúcie?

A je to naozaj  tak, zásielka sa vrátila ako neprevzatá. Potvrdil pre môj blog advokát Gabriel Bartalos, ktorý zastupuje muža z Kvetoslavova. Keď bol tento týždeň nahliadnuť do spisu zistil, že list sa skutočne vrátil späť na súd.

Zásielka sa vrátila na súd.

Zásielka sa vrátila na súd. (zdroj: archív pir)

Zdá sa však, že pracovníčka súdu, ktorá bola za odoslanie zásielky zodpovedná, uviedla zlé poštové smerové číslo. Naviac list poslala na adresu sídla NAKA na Račianskej ulici v Bratislave a nie na korešpondenčnú adresu na ministerstvo vnútra na Pribinovu ulicu v Bratislave.

Júlia Piraňa Mikolášiková


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *