20. mája 2024

KOALÍCIA MUSÍ ZAČAŤ KONAŤ A URÝCHLENE!

0

ps kolaboranti


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Zrušenie spoločenstva Daniela Lipšica potešilo, tiež potešili skutočné 13. dôchodky, tešia aktivity v rezorte dopravy a radosť možno očakávať pri zrušení súťaží verejného obstarávania do 50-tisíc eur pre obce a mestá, ale po prezidentských voľbách bude musieť koalícia zabrať, a to minimálne raz toľko.

Prvým krokom je vyčistenie RTVS hrajúcej sa na verejnoprávne médium, ktoré po 15 minútach vypne tlačovku premiéra SR o opozičnej práci proti štátu v inštitúciách EÚ. Vypli aj Michala Šimečku alebo si dovolia vypnúť len Roberta Fica?

Pred parlamentnými voľbami mala súčasná opozícia pripravený geniálny plán – vypnúť všetkých, ktorí šíria “nežiaduci obsah” podľa parametrov Úradu vlády a pred volebné miestnosti chceli postaviť vojakov. Toto bolo cez čiaru už aj ich partnerom v Bruseli, ktorí tento postup odmietli.

Víťazstvom Fica sa malo Slovensko dostať pod vládu Ruska a byť nežiaducim partnerom EÚ. Po dnešnej tlačovke už dáva význam to tancovanie okolo horúcej kaše pred prezidentskými voľbami, keď koalícia veľmi opatrne pristupovala napr. k zmenám RTVS.

Je po voľbách a pred voľbami do europarlamentu už treba prestať tancovať. Z RTVS sa stal chliev, ktorý treba urýchlene vyčistiť, najvyšší čas označiť mimovládky, ktoré majú príjmy zo zahraničia nejakým prívlastkom a urobiť im škrt v prednáškach na školách, ak chce byť Tomáš Drucker ministrom v tejto vláde musí začať raziť politiku koalície, keď nie, treba sa podľa toho zariadiť.

Inflácia klesla na trojročné minimum, ceny potravín po prvý raz od leta 2023 klesli, ale v médiách o tom nie je ani čiarka, za to počuť analytikov bijúcich na poplach, že v budúcom roku pôjdu ceny energií hore, lebo dotácie štátu skončia. Čo plánuje vláda robiť s cenami energií? Je čas na tvrdú reguláciu týchto cien, inej cesty už niet!

Pohľadom do kalendára budúcich schôdzí Národnej rady čaká poslancov pred letom ešte 6 týždňov rokovaní, ktoré sú dostatočným priestorom na razantnosť koalície, aby priniesla už oveľa viditeľnejšie zmeny, navyše posledné dva týždne schôdze už bude prezidentom Peter Pellegrini, a teda snaha k zmenám by mala ísť o to rýchlejšie, bez zdržaní v Prezidentskom paláci.

Legislatívna smršť, ktorú Fico avizoval pred prezidentskými voľbami musí nastúpiť extrémne rýchlo, pred eurovoľbami už nie čas na tancovanie, ale razantné kroky…

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *