20. mája 2024

ROZPADAJÚCA SA SAMOZVANÁ ELITA JUSTÍCIE

Jána Mazáka “elitní” prokurátori Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Zatiaľ čo odvolaný predseda Súdnej rada Jána Mazáka sa plánuje brániť na Ústavnom súde, tak dvaja “elitní” prokurátori Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš sa z prokurátorského talára vyzliekli. Spoločenstvo Daniela Lipšica sa rozpadlo necelý mesiac po zániku Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorá mala ako Mazák pocit bohorovnosti a “chrabro” bojovala proti zlu.

Mazák pokračuje v poukazovaní na vlastné mentálne mrzáctvo, keď pozemkový podvod exprezidenta Andreja Kisku obhajoval slovami, že pochybil podvedený, ktorý si nekontroloval údaje v katastri. Mazák sa po odvolaní z funkcie predsedu Súdnej rady ide hájiť na Ústavný súd, lebo vraj boli porušené jeho ľudské práva! A aké pán Mrzák? Odkedy je ľudským právom právom na štátnu limuzínu, preplácanie nájmu za byt a letenky na oslavu s kamarátom Mikim Dzurindom? Na tento debakel, ktorý Mazák zažije v Košiciach tam nemusí sedieť ani Miroslav Radačovský, ktorý argument “pochybil, lebo nekontroloval údaje v katastri” neprijal a Kisku odsúdil.

Kde sa Mazák nemieni vzdať, tam koniec pochopili dvaja “elitní” prokurátori, ktorí talár zavesili na klinec. Možno sa Harkabus a Mikuláš naplašili fotky prirodzenia ich bývalého šéfa Lipšica, možno sa zľakli, že po rokoch budú musieť pracovať, ale argument “chceli sme pracovať v Žiline” znie od chrabrých rytierov a nezlomných bojovníkov komicky, to už presvedčivejšie znie sklamanie z toho, že Lipšicovu prirodzenosť videlo už celé Slovensko.

Okrem toho, že Harkabus mal byť na medzinárodnom odbore, ktorý rieši napríklad právny styk so zahraničím alebo vydávanie stíhaných ľudí, a teda sa mohol vyplašiť konfrontácie s realitou z londýnskej pivnice, z ktorej by videl len vztýčený prostredník, tak obaja Harkabus aj Mikuláš dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky.

Uteká prokurátorská “elita” práve pred prípadom Kuciak, na ktorý po 6 rokoch nepoznáme odpoveď? Zabudol Harkabus na tie “vznešené” reči o tom, ako kvôli Kuciakovi zostáva a na súd doplní nový dôkaz? Je koniec Harkabusa a Mikuláša predzvesťou správy o spackanom vyšetrení vraždy novinára a jeho priateľky ako aj o predčasnom zbúraní domu, kde im postavia pamätník? Nemalo byť tým hlavným pamätníkom víťazstvo Harkabusa a Mikuláša na súde a slová “poznáme páchateľov”?

Sme pol roka po septembrových voľbách, po 6 mesiacoch málo oslnivých výsledkov, aspoň na začiatku očisty justície, v ktorej sa už viditeľne rozpadá samozvaná elita, ktorej fungovanie pripomínalo procesy pod vedením Josefa Urválka? Ako vyhodnotia dôkazy noví prokurátori v prípade vraždy novinára, ktorá bola “dosiahnutým míľnikom” pre Lipšicových politických priateľov? Budeme mať na Slovensku nové ľudské právo na štátnu limuzínu? A bude svojich kamarátov nasledovať Lipšic, ktorý už mal mať “po vtákoch” pre podvodom získanú previerku a nie naďalej obliekať talár prokurátora?

Informácie o rozpadajúcej sa samozvanej elity justície, samozrejme, potešia, ale hláv hydry obliekajúcich si taláre je ešte viac než dosť… Ale ÚŠP už poskladať nedokážu…

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme