20. mája 2024

Tempo opozície je vražedné, teda samovražedné, treba ho udržať

0

V relácii V politike diskutovali minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Témou bola aj nominácia nového predsedu Hlasu.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


NEDEĽNÍK Z POLITICKÝCH DISKUSIÍ 12/24

Moderátorovi Richardovi Dírerovi museli pred reláciou extrémne “prepudrovať” pod nosom, keď dokázal celý svoj obežník venovať ruskej propagande na Slovensku, ktorá podľa neho nefunguje, lebo Slováci zbierajú pomoc pre Ukrajinu v miliónoch eur. Úlohou pozvaných predstaviteľov opozície bolo v koalícii vyvolať roztržku o post predsedu Národnej rady.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok proti podpredsedovi NR SR Michalovi Šimečkovi, minister školstva Tomáš Drucker protis poslankyni Lucii Plavákovej a prázdna stolička pri Márii Kolíkovej si vypočuli, že koalícia je v chaose pre Andreja Danka, ktorý chce kreslo predsedu parlamentu. Žiaľ, pre tieto prázdne floskuly, ktoré sú prázdnejšie ako prázdna stolička, úspešní opäť neboli a všetci predstavitelia koalície Hlas-SD konflikt popreli.

Šimečka a Plaváková išli podľa nového manuálu, ktorý znie jasne a má zásadu opakovať slovo “nefňukajte” a frázu “my sa v Bruseli snažíme eurofondy zachrániť”. Šimečkovi páni už pochopili, že zastavením eurofondov ďalšie eurovoľby nevyhrajú a musia zmeniť taktiku, neskoro a pri tom chabom hardvéri, ktorým sú šimečkovci reprezentantmi to už otočiť nedokážu.

Kde boli keď bol právny štát v kolapse za vlád Igora Matoviča, Eduarda Hegera a Ľudovíta Ódora? Šutaj Eštok odpoveď nečakal a prekvapenie neprišlo, keďže na obraze zostali len nemé otvorené ústa lídra opozície Šimečku.

S podobnou snahou o rozbitie koalícia vybehla na Druckera aj Plaváková, ktorá nechápe, čo Drucker robí vo vláde Roberta Fica? Po obhajobe školskej reformy, ktorú nastavili predošlé vlády to asi nechápe ani volič, ale politicky Plavákovú zničil. V priebehu relácie mala Plaváková niekoľkokrát v očiach napísané “error” a “hľadaný výraz sa nenašiel”.

Nepomohol ani angažovaný moderátor Marek Makara, ktorý spolu s Plavákovou spustil kritiku kompenzačných príspevkov učiteľom. “Nie je to málo?,” pýta sa Makara po tom, čo vidí, že Plaváková hľadá v slovníku odpoveď. “Je, ale mali sme radšej nedať nič?,” odpovedá Drucker, a tak prichádza útok na zákon o mimovládkach “Budú športové kluby, ktoré majú príjmy zo zahraničia označované za agentov?,” “Nie, nebudú a pripravujeme úpravy zákona, ktoré budú tieto konkrétnosti riešiť,” odpoveď Druckera, ku ktorej by bolo vhodne dodať – Prečo malo športovým klubom prekážať nejaké označenie? Nie, všetci majitelia klubov majú politické záujmy ako napr. Miloš Radosa!

Diskusie uzatvorila zatiaľ nekonečná labutia pieseň moderátora Michala Kovačiča, ktorý opäť využil prázdnu stoličku. Dokedy? Dokedy to môže takto fungovať? Vtipným momentom bolo oznámenie Kovačiča, že Markíza nie je vo vojne s koalíciou a následne oznámil hostí do druhej časti relácie, ktorými boli Ivan Mikloš, bývalý minister financií, a Mareka Maďarič, bývalý minister kultúry. Dvaja kritici koalície sú dôkazom čoho? Podanej ruky zo strany Markízy? A v akom vesmíre?

V relácii V politike diskutovali minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Témou bola aj nominácia nového predsedu Hlasu.

Možno Peter Pellegrini ešte nevstúpi do Prezidentského paláca a budú už pred jeho vstupom pokojnejšie nedele, keďže Kovačičova relácia sa nachádza v hlbokej kóme. Na záver nesmieme zabudnúť pozdraviť pivnicu v Londýne! Ďakujeme Plavákovej za jej spomenutie…

Tempo opozície je vražedné, teda samovražedné, treba ho udržiavať a môže sa začať tipovačka: Získajú po týchto výkonoch aspoň jedno kreslo v europarlamente?

Roman Martiška FB

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *