18. mája 2024

Lipšic vyhlásil, že ide bojkotovať Plus 7 dní, pravda mu nevonia

0

„Celý život“ D. Lipšica - jedno veľké klamstvo


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


O rečiach a faktoch

Brhelovi právnici dali vypracovať Slovenskej technickej univerzite znalecký posudok o tom, či mohlo byť manipulované elektronické prideľovanie spisov na špecializovanom súde
Záver posudku: elektronické prideľovanie spisov MOHLO byť manipulované a to rovno z konta predsedu a podpredsedu súdu.

Brhelov právnik má dcéru. Právnikovu dcéru dal lustrovať vtedajší predseda súdnej rady pán Mazák, aj keď na nariadenie lustrácie nemal právomoc, keďže lustrácie môže v Súdnej rade nariadiť len kolektívny orgán, teda nie iba jej predseda. Vo svojich pravidlách na súdnej rade majú aj to, že sa nesmie lustrovať na základe anonymného podnetu… Ani keď tú lustráciu zadáva pán Mazák. Proste nie.
Pri dcére Brhelovho právnika to však neplatilo.

Pána Mazáka stála aj táto údajne nezákonná lustrácia logicky miesto predsedu Súdnej rady, aj keď o tomto dôvode odvolávania samozrejme v mainstreame mlčia.

Poďme zo špecializovaného súdu na najvyšší súd.
Keď sa vyberá zákonný sudca na najvyššom súde, vyberá sa z dostupných senátov.
Lenže…
Vtáčiky a urban legend hovoria, že stačí, keď sa k tomu ich super objektívnemu elektronickému systému najvyššieho súdu posadíte… vypnete senáty, ktoré nechcete… necháte zapnutý len ten jeden „správny senát“, ktorý chcete, a necháte elektronický systém zvoliť sudcu a elektronický systém Vám ho vyberie z toho jediného zapnutého správneho senátu.
Ministerstvo spravodlivosti žiadalo tabuľky, ktoré by ukazovali, ktoré senáty boli vypnuté v čase, keď sa prideľovali jednotlivé spisy (a prípady napadali zázračne často jednému senátu, že áno…)… a nedostali ich.
Najvyšší súd im odmietol tieto tabuľky vydať (!!!). Toto údajné vypínanie senátov v elektronickom systéme nie je novinka.

O tomto sa hovorí už roky.
Už pred rokmi bol totiž škandál, keď sa prevalilo, že Zuzana W., známa tvár super poctivej neziskovky, o tom vedela, a roky poctivo mlčala.
Zuzana W. naďalej chodí ako vážený, čestný hosť k Zuzke do paláca akoby sa nechumelilo a muž, ktorý tú informáciu na verejnosť prevalil, má pokazenú povesť bez rozsudku.
Stačilo, aby sa Zuzana údajne medzi svojimi vplyvnými známymi na neho posťažovala a je z neho persona non grata. Novinári si z neho spravili boxovací mech. Že hovoril zjavne pravdu?

Zabudnite.

O podozreniach, že akosi príliš často napadajú spisy senátu 5T sa hovorí už dlhšie.
Daniel Lipšic sa ešte ako advokát stretával so sudcom z veľmi vyťaženého senátu 5T v Dentons.
Viete ako Lipšic zdôvodnil tieto stretávky? Že spolu preberali otázky reformy justície (vrátane prokuratúry) a zmien v trestnom práve. Lenže členke súdnej rady Ayše Pružinec sa to nezdá:

„Javí sa ako nelogický argument, že dôvodom stretávania JUDr. Lipšica so sudcami mala byť súdna reforma, ktorá sa Najvyššieho súdu SR (!) ani prokuratúry (!) vôbec netýkala.“
Navyše Lipšic v poslednej dobe hlása, že tvorbu legislatívy nikdy neriešil, že áno… tak o akých stretnutiach na tému vznikajúcej legislatívy vôbec hovorí? Zdá sa mi ako nelogické oháňať sa aj tým, že sudca do Dentons chodil otvorene, keď tam údajne chodil neoficiálne, tak povediac zadným vchodom.

Ale toto o zadnom vchode berte s rezervou, lebo to mám len z jedného zdroja. Zjavne na tom schodisku nebola tlačenica…

Pán Lipšic sa pri zmienke o stretávaní sa so sudcom zo senátu 5T pánom Klimentom v Dentons oháňal aj tým, že sa stretnutia uskutočňovali v oficiálnych priestoroch advokátskej kancelárie, a nie v konšpiračných bytoch alebo cigarových kluboch. Pod pojmom cigarový klub mal zrejme na mysli fámu šírenú v jemu spriaznených médiách, že v SIS majú cigarový klub. Ako prvý to tvrdil Makó, ktorého zastupuje právnik z Dentons.

Je to lož.

V SIS nie je cigarový klub. Ide len o malú miestnosť s odvetrávaním a s technikou chrániacou proti odpočúvaniu z vonka miestnosti
A povedzme si pravdu… do tej cigarovej miestnosti v SIS…. teda na to „hriešne miesto“ ako tú malú fajčiarsku miestnosť pomenoval pán Lipšic… samozrejme chodil aj istý pán Daniel Lipšic.
Bol tam aj šéf súdnej rady Mazák… ten jediný to logicky odôvodnil konkrétnymi služobnými povinnosťami. Chodil tam aj sudca Kliment z 5T, ktorý to odmietol komentovať.
Keď tieto fakty zverejnila redakcia Plus 7 dní, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic vyhlásil, že ide bojkotovať Plus 7 dní… že stoja na nesprávnej strane barikády… Tým zrejme myslel tú stranu barikády, kde sa píše pravda.

Savenna Monteloup FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *