28. júna 2024

Svoju labutiu pieseň v politických nedeliach už hudie Kovačič

Richard Sulík, SaS, bývalý minister obrany Jaroslav Naď, Demokrati, a József Berényi, Maďarská aliancia.

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


NEDEĽNÍK Z POLITICKÝCH DISKUSIÍ 16/24

Svoju labutiu pieseň v politických nedeliach už hudie moderátor Michal Kovačič, ktorého Na telo čaká ešte jedna nedeľná relácia. Hosťami tej predposlednej boli kandidáti do európskeho parlamentu poslanec Richard Sulík, SaS, bývalý minister obrany Jaroslav Naď, Demokrati, a József Berényi, Maďarská aliancia.

Progresívna hovoriaca hlava sa učí cudzie jazyky? Nie, iba sme pustili reverzne to jeho vyplakávanie z odchodu na smetisko dejín a kydanie na vlastných chlebodarcov, , z ktorých peňazí luxusne žil 6 rokov a robil propagandu Progresívnemu Slovensku.
(Obzvlášť komicky vyznelo, keď sa pochválil, že dostal Novinársku cenu od Šorošovej Nadácie otvorenej spoločnosti – ako priame priznanie, za koho vlastne kope.)

Prakticky prvýkrát v roku 2024 začnem Nedeľník z politických diskusií menšou pochvalou. V úvode je priam nutné pochváliť moderátora Branislava Krála za jeho podobu úvodníka, ktorý bol zhrnutím politického diania na Slovensku bez hodnotiacich prvkov, ktoré by akýmkoľvek spôsobom poukázali na jeho názor k daným témam.

Po atentáte na premiéra Roberta Fica sa síce politický život nezastavil, ale politici sa snažia aspoň trochu o pragmatickú diskusiu bez emócii. Čomu aj Král prispôsobil výber tém v podobe zhodnotenia aktuálnej situácie a diskusii o minimálnej mzde.

Ministerka hospodárstva Denisa Saková z Hlasu-SD v diskusii s poslancom Mariánom Viskupičom zo SaS vyslala odkaz koaličnej SNS, že predsedom parlamentu sa má stať Richard Raši a SNS s predsedom Andrejom Dankom by to mala akceptovať.

Viskupič následne komicky konštatoval, že opozícia nemôže rešpektovať návrhy koalície, ktoré vedú k autoritátorskému režimu. Už aj Viskupič stratil pamäť? Nesedela SaS vo vláde autoritátora, ba priam diktátora Igora Matoviča? Túto minulosť v duchu Viskupičovej požiadavky “nezaoberajme sa minulosťou” prehliadol aj Král, ktorý napriek tomu prekročil tieň svojich nedeľných kolegov.

Ukážku svojej predstavy zmierenia predviedla moderátorka Marta Jančkárová v diskusii s poslancami Jánom Richterom zo Smer-SSD a Ivanom Štefunkom z PS, keď potrebovala vytiahnuť statusy podpredsedu NR SR Ľuboša Blahu, ktoré mu zakázal súd, na čo sa okamžite chytil Štefunko a diskusiu sa pokúsil vyostriť Dannym Kollárom, ktorého využil na útok proti Richterovi. Otázka Richtera: Prečo Štefunkov predseda Michal Šimečka opäť mieni ťahať ľudí do ulíc? Zostala nezodpovedaná, odpoveď nezaujímala ani moderátorku verejnoprávnej televízie, ktorá je blízko k zmene!

Čo naopak Jančkárovú zaujímalo bolo vnímanie aktuálnej politickej situácie prezidentkou Zuzanou Čaputovou v druhej polovici relácie. Nevyzeralo to ako hodnotenie hlavy štátu, ktorá sľubovala, že bude prezidentkou všetkých. Naopak rozhovor sa zmenil na ofukovanie boľačiek, ktoré Čaputová počas piatich rokov svojej politickej kariéry zažila. Bola alebo nebol Čaputová prezidentkou celej Slovenskej republiky? Odpoveď ponúka ona sama: “Počas piatich rokov som nikdy nemusela uhnúť od svojich ideových zásada,” povedala končiaca prezidentka. Nikdy? Videli to občania niekoľkokrát, žiaľ, len tí, ktorých krajine ona nerozumela…

Sulík potvrdil, že Naď v prípade protivzdušnej obrany S-300 klamal, čo sa on arogantne a manipulatívne snažil otočiť, že “čakal útok z nejakej strany”. Jedinou dôležitou odpoveďou z tejto diskusie naďalej zostáva otázka, ktorú som položil v piatok: “Ako by ste Naďa jedným slovom nazvali vy? Ak by ste nechceli byť mimoriadne vulgárny? Bez rizika súdu je to zdá sa nemožné!” – najlepšia odpoveď je zatiaľ: “Jednoducho Naď!

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *