8. septembra 2024

Eduard Chmelár: Žasnem nad drzosťou militantných fanatikov

Bola to Moskva alebo Kyjev? Opäť ani náznak zdržanlivosti!

Zdielajte....

  • Militantní Fanatici: Eduard Chmelár kritizuje militantné fanatiky, ktorí vyzývajú mierových aktivistov, aby sa vyjadrili k bombardovaniu detskej nemocnice na Ukrajine.
  • Mierové Rokovania: Autor obhajuje potrebu okamžitého prímeria a začatia mierových rokovaní, spomína historické príklady, kde rokovania ukončili konflikty.
  • Dvojitý Meter: Poukazuje na selektívne moralizovanie a ignorovanie iných konfliktov, ako je genocída v Gaze, zatiaľ čo sa zameriava na Ukrajinu.
  • Výzva k Mieru: Chmelár vyzýva na zastavenie vojny prostredníctvom diplomacie a kritizuje tých, ktorí podporujú jej pokračovanie bez zmyslu pre morálku.

Eduard Chmelár: Žasnem nad drzosťou militantných fanatikov, ktorí dnes od rána idú podľa rovnakých nôt a neraz až agresívne vyzývajú mierových aktivistov, aby sa vyjadrili k zbombardovaniu detskej nemocnice na Ukrajine. My sa k takýmto tragickým udalostiam vyjadrujeme každý deň: tým, že požadujeme okamžité prímerie a začatie mierových rokovaní, tým, že sa od začiatku zasadzujeme za zastavenie krviprelievania. Ste to vy, ktorí s tým nesúhlasíte. A čo ste čakali? Ovievanie sa kvetinkami a ohadzovanie sa dúhovými kamienkami? Toto je vojna, zoznámte sa, prosím! A každá vojna je strašná vec! To najstrašnejšie peklo na svete, aké si väčšina z vás v kaviarňach s wifinkou a lattečkom nevie ani len predstaviť.

O čo vám vlastne ide? V Českej televízii sa celkom vážne pýtali, aký význam má rokovať so štátom, ktorý bombarduje nemocnice. A aký význam malo jednať diplomaticky so Spojenými štátmi, ktoré bombardovali nemocnice v Afganistane a Iraku? Aký význam mali Kissingerove rokovania o zastavení vojny vo Vietname? Aký význam malo rokovať so Slobodanom Miloševičom obvineným z vojnových zločinov v Bosne? Už som ten príklad spomínal: keby sa Richard Holbrooke riadil radami takýchto primitívov, v Bosne je doteraz vojna. Vari ste naozaj takí tupí, cynickí a obmedzení, že nechápete, že 99 percent konfliktov od konca druhej svetovej vojny sa podarilo ukončiť jedine mierovými rokovaniami?

Napokon, nie je náhoda, že falošne moralizujete a šikanujete ľudí

, ktorí sa usilujú o mier, ale o genocíde v Gaze, kde každý deň zavraždia štyrikrát toľko ľudí ako na Ukrajine, hanebne mlčíte alebo sa vyhovárate (slovami Zuzany Kovačič Hanzelovej), že je normálne nemať na tento konflikt názor (sic!). Čo ste vy urobili pre to, aby k vraždeniu, ako bolo to dnešné, nedochádzalo? Zbierali ste sa na muníciu, aby sa tam zabíjalo ešte viac! A ak sa váš liberálny maskot Donald Tusk rehoce z mierovej misie Viktora Orbána a pýta sa, či sa po nej cítite bezpečnejšie, tak ja sa pýtam: cítite sa bezpečnejšie pod vedením dementných a šialených lídrov, ktorí eskalujú napätie a chcú vyslať vojakov na Ukrajinu?

V tom istom čase, keď ruské útoky na celej Ukrajine (ktoré Moskva označila za odvetu za vražedný útok kyjevského režimu na Sevastopoľ) zabili 37 osôb, izraelský útok len v samotnej Gaze zavraždil minimálne 40 Palestínčanov. Ale kým ruský nálet plnil titulky novín, o tom izraelskom bolo hrobové ticho. Kde boli vaše krokodílie slzy? Ani len ste sa o tom nezmienili a máte tú nevýslovnú drzosť poučovať nás, kedy a k čomu sa máme vyjadriť. Na Blízkom východe vedia, že bezprecedentné bombardovanie nemocníc, škôl a mešít na palestínskom území zastaví len prímerie, ale cynickí hlupáci v Európe pochopili zničenie jednej nemocnice na Ukrajine (okolo ktorej je príliš veľa nejasností) ako výzvu na ďalšie zbrojenie a vystupňovanie vojny. A rozhorčujú sa nad tým tí istí, ktorí si doteraz genocídu v Gaze ani len nevšimli!

Takže prosím: neschovávajte sa za Ukrajinu, darebáci.

Vám nejde o Ukrajincov, vy ich len zneužívate na vaše šovinistické výpady voči Rusku. Čím iným je pre vás táto vojna, ak nie legálnou príležitosťou v plnej miere uvoľniť stavidlá svojej chorobnej nenávisti voči Rusku? Táto vojna nemá vojenské riešenie a tí, ktorí hlučne podporujú jej nezmyselné pokračovanie, nemajú žiadne morálne právo nariekať za jej obeťami, lebo majú sami krv na rukách. Táto vojna je nezmyselná a Ukrajinci môžu dosiahnuť oveľa viac za rokovacím stolom ako na bojisku. Nikdy som žiadnu vojnu nepodporoval. Opakujem: nikdy a žiadnu. Trpím rovnako pri pohľade na trpiace deti v Palestíne, ako aj na Ukrajine či v Jemene, na ktorom nezáležalo nikomu. Ale nenechám sa poučovať od militantných bláznov, ktorí fanaticky podporovali a podporujú všetky vojny západných štátov a nikdy neporozumeli hodnote mieru.

Edit: Nebudem sa zapájať do spravodajských hier agentov impéria, ktorí zagágali ako trafené husi.

Demagogicky vykopávajú otvorené dvere a hádajú sa o tom, o čom sa s nimi nikto nesporí, no nedokážu pochopiť povahu tohto konfliktu a nevyhnutnosť jeho zastavenia intenzívnou diplomaciou, lebo sú zaslepení patologickou nenávisťou voči Rusku. A ešte sa pritom zosmiešňujú primitívnym propagandistickým výrazom whataboutizmus, ktorý vytasia vždy, keď nevedia odpovedať na závažné nepríjemné otázky (pričom im nijako neprekáža, keď túto porovnávaciu metódu sami používajú pri zmienkach o nenávisti voči premiérovi, ktoré ich nesmierne dráždia, poukazujúc „whataboutisticky“ na nenávisť vládnej koalície voči opozícii). Platí to, čo som povedal. Nech si to medzi sebou rozoberú tak, na čo ich mentálna kapacita a charakterové vlastnosti stačia.

Eduard Chmelár



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.