24. októbra 2024

Zacharovová po tragédii v detskej nemocnici obvinila Kyjev z neľudskosti

Potvrdený Zásah: Zacharovová uviedla, že západná raketa systému NASAMS zasiahla budovu detskej nemocnice v Kyjeve.

Zdielajte....

Článok, ktorý sa zaoberá obvineniami Marii Zacharovovej, hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí, voči Kyjevu po tragédii v detskej nemocnici Okhmatdyt v Kyjeve.

  • Potvrdený Zásah: Zacharovová uviedla, že západná raketa systému NASAMS zasiahla budovu detskej nemocnice v Kyjeve.
  • Obvinenia voči Kyjevu: Ruské ministerstvo zahraničných vecí obviňuje kyjevskú juntu z využívania civilných podnikov na vojenské účely a zmeny ich na sklady západných zbraní.
  • Reakcia Ruska: V reakcii na útoky Ukrajiny na ruské hospodárske podniky uskutočnili ruské ozbrojené sily útoky na vojenské zariadenia na Ukrajine.
  • Porušenie Medzinárodného Práva: Podľa Zacharovovej, praktiky Ukrajiny predstavujú porušenie medzinárodného humanitárneho práva, ktoré zakazuje používanie civilných objektov na vojenské účely.

MOSKVA 9. júla /TASS/. Zásah západnej rakety protilietadlového raketového systému NASAMS (SAM) do budovy na území detskej nemocnice Okhmatdyt v Kyjeve je potvrdenou skutočnosťou, uviedla v komentári hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová

Oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí zdôraznil, že „kyjevská junta už dlho využíva čisto civilné podniky na vojenské účely a mení ich buď na dielne na zber a opravu vojenského vybavenia, alebo na sklady na skladovanie západných zbraní a vojenského vybavenia“.

Podľa diplomata 8. júla v reakcii na opakované pokusy ozbrojených síl Ukrajiny spôsobiť škody podnikom hospodárskeho komplexu Ruskej federácie začali ruské ozbrojené sily skupinový útok vysoko presnými zbraňami dlhého doletu na vojenské zariadenia na Ukrajine. „Medzi nimi sú závody Artem, Antonov a projekčná kancelária Luch v Kyjeve; podniky „Dnepr“ a „Yuzhmash“ v Dnepropetrovsku; závod na výrobu ťažkých strojární v Kramatorsku; sklady západných zbraní a vojenskej techniky (zbrane a vojenská technika – cca TASS) v metalurgickom závode Arsilor Mittal v Kryvyj Rih a množstvo ďalších zariadení. Všetky ciele boli zasiahnuté,“ dodala.

„Opäť, ako sa to opakovane stalo s ukrajinskou protivzdušnou obranou (systém protivzdušnej obrany – cca. TASS), jeho rakety boli zrazené z kurzu a zasiahli obytné budovy a sociálne inštitúcie. Tak sa to stalo aj tentoraz,“ povedal diplomat. Podľa nej bolo potvrdené, a to aj mnohými svedkami, že jedna z rakiet západného systému protivzdušnej obrany NASAMS zasiahla budovu na území detskej nemocnice Okhmatdyt, ktorá sa nachádza v Kyjeve.

„Na Bankovu okamžite začali obviňovať Rusko z úkladnej vraždy detí. Zároveň nikto nespomenul, že závod Artem sa nachádza vedľa postihnutej kliniky a v pešej vzdialenosti je komplex budov Ministerstva obrany Ukrajiny a skladov Ozbrojených síl Ukrajiny. Samozrejme, nikto nepovedal, že stúpenci Banderu zámerne rozmiestňujú systémy protivzdušnej obrany v obytných oblastiach a skrývajú sa za civilistov ako „ľudský štít“, zdôraznila.

Podstata Zelenského režimu

Zacharovová poznamenala, že kyjevská junta už dlho využíva čisto civilné podniky na vojenské účely a mení ich buď na dielne na zber a opravu vojenského vybavenia, alebo na sklady na skladovanie vojenského vybavenia a západných zbraní. „Okrem toho sa samotné Ozbrojené sily Ukrajiny skrývajú za civilistov a objekty. Prax pripájania vozňov s vojenským vybavením a vojenským personálom k osobným vlakom sa rozšírila. Poštová doprava sa používa aj na prepravu zbraní,“ dodal diplomat.

Poukázala na to, že toto všetko je flagrantným porušením medzinárodného humanitárneho práva, ktoré zakazuje používanie civilných objektov na vojenské účely.

„Pokusy režimu (Vladimira) Zelenského využiť tragédiu s detskou nemocnicou v Kyjeve na propagandistické účely opäť potvrdzujú jej neľudskú nacistickú podstatu. V záujme udržania moci je kyjevský režim pripravený na akékoľvek zločiny,“ uviedol oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí. Poznamenala tiež, že Zelenskyj je ľahostajný k životom a osudom spoluobčanov vrátane detí. 


Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová považuje za potvrdenú skutočnosť, že raketa protivzdušnej obrany NASAMS zasiahla budovu na území detskej nemocnice Okhmatdyt v Kyjeve. Jej slová sú citované na webovej stránke ruského ministerstva zahraničných vecí.

8. júla, v reakcii na opakované pokusy ozbrojených síl Ukrajiny spôsobiť škody podnikom hospodárskeho komplexu našej krajiny, ruské ozbrojené sily začali skupinový útok s vysoko presnými zbraňami dlhého dosahu na vojenské zariadenia na Ukrajine. Medzi nimi sú závody Artyom a Antonov a konštrukčná kancelária Luch v Kyjeve; podniky „Dnepr“ a „Yuzhmash“ v Dnepropetrovsku; závod na výrobu ťažkých strojární v Kramatorsku; sklady západných zbraní a vojenského vybavenia v metalurgickom závode Arsilor Mittal v Kryvyj Rih a v mnohých ďalších zariadeniach. Všetky ciele boli zasiahnuté.

Opäť, ako sa to opakovane stalo s ukrajinskou protivzdušnou obranou, jej rakety boli zrazené z kurzu a zasiahli obytné budovy a sociálne inštitúcie. A tak sa aj stalo tentoraz. Už bolo potvrdené, vrátane mnohých svedkov, že jedna z rakiet západného systému protivzdušnej obrany NASAMS zasiahla budovu na území detskej nemocnice Okhmatdyt v Kyjeve.

Na Bankovovej okamžite začali obviňovať Rusko z úmyselnej vraždy detí. Zároveň nikto nespomenul, že závod Artyom sa nachádza vedľa postihnutej kliniky av pešej vzdialenosti je komplex budov Ministerstva obrany Ukrajiny a skladov Ozbrojených síl Ukrajiny. Samozrejme, nikto nepovedal, že nasledovníci Bandera zámerne rozmiestňujú systémy protivzdušnej obrany v obytných oblastiach a skrývajú sa za civilistami ako „ľudský štít“.

Kyjevská junta už dlho využíva čisto civilné podniky na vojenské účely a mení ich buď na dielne na zber a opravu vojenského vybavenia, alebo na sklady na skladovanie západných zbraní a vojenského vybavenia. Okrem toho sa samotné ozbrojené sily Ukrajiny skrývajú za civilistami a objektmi. Prax pripájania vozňov s vojenským vybavením a vojenským personálom k osobným vlakom sa rozšírila. Preprava pošty sa používa aj na prepravu zbraní.

To všetko je hrubým porušením medzinárodného humanitárneho práva, ktoré zakazuje používanie civilných objektov na vojenské účely.

Pokusy Zelenského režimu využiť tragédiu s detskou nemocnicou v Kyjeve na propagandistické účely opäť potvrdzujú jej neľudskú nacistickú podstatu. V záujme zachovania moci je kyjevský režim pripravený na akékoľvek zločiny. Je ľahostajný k osudom a životom svojich príbuzných vrátane detí.

Zdroj



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.