11. mája 2024

PESKOV: „GRAHAMOV VÝROK O INVESTOVANÍ DO SMRTI RUSOV JE HANBOU PRE USA“. ZACHAROVOVÁ PRIPOMENULA, AKO USA TAKTO FINANCOVALI AJ HITLERA

0

RUSKO/USA: Slová amerického senátora Lindseyho Grahama o „investícii do smrti Rusov“ vrhajú hanbu na Spojené štáty ako štát.

„Ťažko si predstaviť väčšiu hanbu pre štát ako mať takýchto senátorov,“ povedal predstaviteľ Kremľa.

Senátor Graham vyhlásil, že smrť Rusov počas konfliktu na Ukrajine je „najlepšou investíciou Washingtonu“. Povedal to na stretnutí s ukrajinským prezidentom Vladimirom Zelenským.

Zacharovovej odpoveď na sadistické vyjadrenie amerického senátora

Americký senátor z Južnej Karolíny Lindsey Graham sa mal podľa Marie Zacharovovej z Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie chváliť Zelenskému na stretnutí v Kyjeve takto: „Rusi umierajú. My (Spojené štáty) sme nikdy nemíňali peniaze tak dobre.“ Informuje web eadaily.com.

Reakcia zacharovovej? „Senátor Graham má s čím porovnávať – jedna z investícií Spojených štátov amerických už viedla k druhej svetovej vojne a holokaustu. Uviedla to oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová v komentári k citovanému vyjadreniu.

Už Norimberg ukázal pravú tvár USA

Pripomenula, že na Norimbergskom tribunáli minister hospodárstva nacistického Nemecka Hjalmar Schacht povedal, že Tretia ríša je sponzorovaná zo zahraničia, a vymenoval dve najväčšie americké korporácie – Ford a General Motors. S týmito firmami existovala nepísaná dohoda – sloboda výmenou za mlčanie. Výsledkom bolo, že napriek protestom sovietskych predstaviteľov bol Schacht prepustený a dožil sa 93 rokov.

Henry Ford , stelesnenie amerického sna, bol vyznamenaný Veľkým krížom za zásluhy nemeckého orla. Jeho nemecké továrne nielenže vyrábali ročne až 70-tisíc nákladných áut pre potreby Wehrmachtu – využívali na to prácu väzňov, vrátane tých z Osvienčimu.

Bez pomoci amerických firiem by sa druhá svetová vojna nezačala

Ikona automobilového priemyslu Opel patril General Motors. „General Motors bol pre nacistickú vojnovú mašinériu oveľa dôležitejší ako švajčiarske banky. Švajčiarsko bolo len úložiskom ukradnutých peňazí. General Motors bol neoddeliteľnou súčasťou nemeckého vojnového úsilia. Tretia ríša mohla napadnúť Poľsko a Rusko (ZSSR) bez pomoci Švajčiarska. Bez pomoci General Motors by to však nedokázali,“ hovorí historik Bradford Snell .

Kodak vo svojom závode v Nemecku vyrábal poistky pre letecké bomby, pričom nepohŕdal prácou vojnových zajatcov.

„Coca-Cola“ v Kolíne a pred jej znárodnením nemeckou vládou pravidelne dodávala sódu, vrátane nemeckej armáde. „Fantu“ úplne vymysleli nacisti, píše Zacharovová.

Desivé fakty

Ropný gigant Standard Oil prostredníctvom svojich dcérskych spoločností pomáhal Hitlerovi pri nedostatku ropných produktov, podieľal sa na vývoji syntetického kaučuku a syntetických palív. A spoločnosť IBM vyrábala účtovné a kontrolné zariadenia pre nacistov, vrátane zariadení na ťažbu ropy. Vybavenie tejto spoločnosti pomohlo najmä monitorovať cestovný poriadok vlakov do táborov smrti …

Čo sa týka bánk, aj JPMorgan Chase & Co, potom Chase National Bank, mali vo vojnovom pekle tiež svoje záujmy. Realizovali multimiliardové transakcie a Berlín mal možnosť nakupovať doláre a uskutočňovať finančné transakcie v zámorí. „Chase“ bol partnerom nemeckej banky „Alliance“ pre poistenie majetku a života strážcov koncentračných táborov Tretej ríše, pripomenula Zakharova.

„Iba vám to prípomínam“

„Senátor Graham má s čím porovnávať. Jedna z ich investícií viedla k druhej svetovej vojne a holokaustu. Teraz do nenásytného hrdla neonacistického kyjevského režimu prúdia miliardy amerických dolárov. V tejto súvislosti by som chcel pripomenúť senátorom a všetkým americkým prispievateľom, ako sa skončilo predchádzajúce dobrodružstvo,“
– uzavrela oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí.

ZDROJ: News Front, HD, Telegram Zacharovova



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *