16. septembra 2024

O kauze nahrávky údajného “vydierania” na špeciálnej prokuratúre

Článok Savenny Monteloup sa zaoberá nahrávkou, na ktorej údajne prokurátor Repa vydiera pána Kučerku

Zdielajte....
  • Údajné vydieranie: Článok Savenny Monteloup sa zaoberá nahrávkou, na ktorej údajne prokurátor Repa vydiera pána Kučerku počas stretnutia na Úrade špeciálnej prokuratúry.
  • Právne nezrovnalosti: Stretnutie bolo oficiálne pracovné, ale nebola vyhotovená zápisnica, čo je povinnosťou. Obhajoba tvrdí, že prokurátori konali v rozpore s Trestným poriadkom.
  • Reakcie a dôsledky: Nahrávka bola zverejnená stranou Smer, čo malo negatívny dopad na Repu. Kučerka bol obvinený, ale neskôr sa ukázalo, že nahrávka nebola nezákonná.
  • Generálna prokuratúra: Generálna prokuratúra kritizovala postup prokurátora Repu a potvrdila, že Kučerka konal v súlade so zákonom.

Savenna Monteloup: Priatelia, keďže sa objavili pozitívne správy v prípade nahrávky pána Repu s údajným vydieraním pána Kučerku, predkladám Vám starší článok o tejto šialenej kauze.

Mnohí ho možno poznáte… v takom prípade si nájdite na konci textu emoji plameňa – novinky sú napísané hneď za ním.

Pán Kučerka sa z médií dozvedel, že realizujú kauzu Očistec a keďže k nej mal nejaké informácie, spojil sa so svojím známym – prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry pánom Masárom a požiadal ho, aby mu dohodol stretnutie s pánom prokurátorom ÚŠP Repom, aby mu svoje informácie odovzdal. Toto tvrdí vo svojej výpovedi aj pán Repa, tak to hádam môžeme brať ako fakt.

Na stretnutí pán Kučerka odovzdal dvom prokurátorom špeciálnej prokuratúry – Repovi a Šúrekovi dôležité informácie o korupčnej trestnej činnosti. Nešlo teda o nejaké neformálne súkromné stretnutie, ale o oznamovanie korupčnej trestnej činnosti Ing. Kučerkom.

Stretnutie sa konalo v budove Úradu špeciálnej prokuratúry v zasadačke na treťom poschodí v pracovnom čase pána prokurátora Repu.

To stretnutie sa však akosi zvrhlo a udialo sa tam niečo, čo viacero právnikov nazvalo vydieraním pána Kučerku.

Sám Repa vypovedal, že zo stretnutia nebola vyhotovená zápisnica aj keď ako sám uvádza, malo ísť o oznamovanie trestnej činnosti Ing. Kučerkom. Pri tom vyhotovenie zápisnice je obligatórnou povinnosťou OČTK, a preto sa obhajoba domnieva, že prokurátori ÚŠP konali v rozpore s Trestným poriadkom.

Zaujímavé je, že OČTK nevyhodnocovali možný nezákonný postup prokurátorov bývalého Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý je podľa obhajoby zjavný a rozporný nie len s Trestným poriadkom, ale aj so Zákonom o prokurátoroch.

Na tomto stretnutí bola vyhovotovená nahrávka s hlasmi pánov Repu, Kučerku a Šúreka. Skrátenú verziu nahrávky neskôr zverejnila strana Smer a viacero právnikov konanie pána Repu na nahrávke nazvalo slovom VYDIERANIE.

Lenže stíhať začali pána Kučerku tvrdiac, že stretnutie bolo neformálne, rozumej súkromné a že teda nik nemal právo vyhotoviť z neho nahrávku.

Pán prokurátor Repa totiž ako poškodený tvrdí, že Smerom zverejnená nahrávka mala negatívny dopad na jeho pracovný a rodinný život.

Pán prokurátor bol po tejto akcii v práci povýšený, tak neviem, na aké negatívne dopady v práci sa sťažuje… To, že na neho už navždy budú ľudia pozerať ako na jedného z povyšovaných prokurátorov od Lipšica, nie je chyba Kučerku.

Celkovo je toto obvinenie zvláštne, lebo po stretnutí s Kučerkom vyhotovili páni prokurátori úradný záznam, ktorý bol neskôr použitý vo viacerých konaniach.

Neviem akou poruchou trpí človek, ktorý si po súkromnom rozhovore vyhotovuje úradný záznam, ale trocha mi to pripomína Sheldona Coopera a jeho záchodový bulletin.

Takže páni prokurátori tvrdia, že šlo o neformálne, nepracovné stretnutie.

Prečo je dôležité to tvrdiť?

Lebo keby išlo o pracovné stretnutie, nemohol by sa Repa tváriť ako zranená srnka, že ho niekto pri pracovnom stretnutí nahral.

Ale keďže on a dokonca aj vyšetrovateľ a prokurátor krajskej prokuratúry tvrdia, že o pracovné stretnutie nešlo, tak je to zrazu súkromná konverzácia, ktorej nahratie a zverejnenie bolo nezákonné.

Len pre poriadok si zopakujme, čo považujú títo odborníci z OČTK za súkromnú konverzáciu:

Konverzáciu dohodnutú cez tretieho prokurátora za účelom oznámenia korupčnej TRESTNEJ činnosti, uskutočnenú v PRACOVNOM čase, v ZASADAČKE špeciálnej prokuratúry, kde sa dozvedeli informácie o korupčnej trestnej činnosti, o ktorej spísali ÚRADNÝ záznam a ktorej výstupy používali v ďalších KONANIACH, a kde nespísali trestné oznámenie z dôvodov, ktoré by hádam mali OČTK vysvetľovať oni a nie pán Kučerka.

No a prichádzame k mojej obľúbenej vete: A aj za toto môže Vladimír Pčolinský.

Pčolinského obvinili, že pánovi Kučerkovi dal radu ísť s nahrávacím zariadením na stretnutie s prokurátormi a nahrať si ich, aby ich mohol diskreditovať.

Po prvé: Zaujímalo by ma ako sa dá kohokoľvek donútiť alebo zmanipulovať, aby Vás vydieral..


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.