6. októbra 2024

Trump a Musk spoločne sľúbili, že Američanov dostanú na Mars

Trump a Musk spoločne sľúbili, že Američanov dostanú na Mars

Zdielajte....
  • Sľub Elona Muska: Trump a Musk spoločne sľúbili, že Američanov dostanú na Mars, ak bude zvolený za prezidenta, Američania sa dostanú na Mars pred koncom jeho funkčného obdobia.
  • Podmienky misie: Musk plánuje vyslať päť bezpilotných misií na Mars za dva roky. Úspech týchto misií určí načasovanie prvého letu s posádkou.
  • Politické dôsledky: Musk tvrdí, že ak Kamala Harrisová vyhrá voľby, plány na misie na Mars sa neuskutočnia a ľudstvo bude ohrozené.
  • Kritika Bidena a Harrisovej: Trump kritizoval Bidena a Harrisovú za nízke platby obetiam hurikánu v porovnaní s miliardovou pomocou pre zahraničné krajiny.

Trump povedal, že Musk mu sľúbil, že dostane Američanov na Mars pred koncom svojho funkčného obdobia: „Urobíme to pred Čínou, pred kýmkoľvek iným.“ Musk povedal, že ak Harrisová vyhrá voľby, tieto plány sa nebudú realizovať.

Americký podnikateľ, zakladateľ spoločností Tesla a SpaceX, Elon Musk, sľúbil, že ak bude republikánsky kandidát Donald Trump zvolený za prezidenta Spojených štátov, Američania sa dostanú na Mars pred koncom jeho funkčného obdobia. Sám Trump hovoril o tomto sľube podnikateľa, keď hovoril na predvolebnom zhromaždení v Butleri v Pensylvánii, kde bol predtým zavraždený. Podujatie bolo vysielané na YouTube.

Trump a Musk spoločne sľúbili, že Američanov dostanú na Mars

Musk vyskočil na pódium k Trumpovi so zdvihnutými päsťami. Politik, ktorý ho predstavil, povedal, že „zachránil slobodu prejavu a vytvoril veľa úžasných vecí“. „Je to jediný dôvod, prečo môžeme vyslať amerických astronautov do vesmíru,“ povedal Trump.

Podľa bývalého amerického prezidenta mu Musk sľúbil, že ak bude v nadchádzajúcich voľbách znovu zvolený, Američania sa dostanú na Mars do konca jeho funkčného obdobia: „Urobíme to pred Čínou, pred kýmkoľvek iným.“

Koncom septembra Musk oznámil plány SpaceX vyslať asi päť bezpilotných vesmírnych misií Starship na Mars za dva roky.

Načasovanie prvého letu lodí s posádkou na túto planétu závisí od toho, ako prebehnú bezpilotné misie: ak budú úspešné, ľudia pôjdu na Mars o štyri roky, vysvetlil Musk. Ak sa vyskytnú problémy, spustenie pilotovaných vozidiel sa odloží o ďalších mnoho rokov, povedal.

Podnikateľ považuje vyslanie lodí na Mars za životne dôležité pre ľudstvo, a to aj z dôvodu možnosti jadrovej vojny, pandémie určitého „supervírusu“ na Zemi alebo z iných dôvodov.

Podľa podnikateľa príchod demokratickej prezidentskej kandidátky Kamaly Harrisovej k moci zničí nielen marťanský program SpaceX, ale aj „odsúdi ľudstvo na záhubu“. „Pokiaľ nedôjde k zásadnej vládnej reforme, zákony a predpisy sa budú každý rok zhoršovať, až kým sa každá veľká iniciatíva – od vysokorýchlostnej železnice medzi našimi mestami až po vytváranie života na viacerých planétach – nestane prakticky nezákonnou,“ povedal.

Trump podľa Muska takúto reformu podporuje, zatiaľ čo Harrisová nie. Ak budú Spojené štáty zvolené za prezidenta, riskujú, že „nikdy nedosiahnu Mars“, domnieva sa podnikateľ.

Zdroje v texte



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.