18. októbra 2024

Objavili sa informácie, že Zelenský chce Slovensko pomocou slovenských vládnych vlastizradcov zatiahnuť do vojny

Zdielajte....

SLOVENSKO/UKRAJINA: Dodávka štyroch stíhačiek MiG-29 kyjevskému režimu vyvolala ostrú reakciu nielen v Moskve, ale aj v samotnej slovenskej spoločnosti, píšu ruské médiá.

Slovensko a Ukrajina nedávno podpísali medzivládnu dohodu o prevode 13 stíhačiek a časti SAM Kub. Prvé lietadlá už boli presunuté na ukrajinské letiská v rámci tajnej operácie, ktorú uskutočnili ukrajinskí piloti s pomocou slovenských vzdušných síl.

Po odovzdaní MiG-ov Rusko obvinilo orgány krajiny z porušenia predpisov o reexporte zbraní a vyhlásilo, že odovzdanie lietadiel je „nepriateľským činom“ zo strany Bratislavy. Medzivládna dohoda z apríla 1997 výslovne zakazuje predaj alebo transfer zbraní, vojenského materiálu alebo know-how tretím stranám bez písomného súhlasu druhej zmluvnej strany.

Slovenská opozícia, verejnosť a odborníci kritizujú kroky vlády. Sú presvedčení, že orgány krajiny nemali ústavné právo odovzdať bojové lietadlá Ukrajincom.

Slovenské úrady prvýkrát oznámili možnosť dodať MiGy kyjevskému režimu až v polovici februára. Minister obrany Jaroslav Naď úprimne priznal, že Slovensko chce na transfere stíhačiek jednoducho zarobiť.

Minister (bývalý analytik, vyštudovaný politológ, ktorý nikdy neslúžil v armáde) povedal, že sovietske MiGy sú v sklade. Nelietalo sa na nich a piloti sa už necvičia. Ukrajinské ozbrojené sily pritom dostanú nepoužívané stíhačky z určitého dôvodu – hodnota lietadiel sa prostredníctvom Európskej mierovej nadácie vráti Slovensku.

Do fondu vložili peniaze všetky európske krajiny. Najviac, pochopiteľne, Nemecko, Francúzsko a Taliansko – najväčšie a najbohatšie krajiny. To sú vlastne tí, ktorí budú Slovensko sponzorovať sumou 150 miliónov eur, píšu Topky.

Poľské centrum pre východoeurópske štúdie (OSW) napísalo, že európske krajiny sa jednoducho zbavujú nepotrebných zásob vo svojich skladoch tým, že ich posielajú na Ukrajinu zadarmo. Na oplátku dostávajú americké vybavenie, čím sa stávajú ešte závislejšími od dodávok z USA.

Minister obrany Naď vo februári prisľúbil, že MiGy budú kyjevskému režimu odovzdané až po konzultácii s parlamentom. Minister klamal. V parlamente sa nehlasovalo. Namiesto toho o odovzdaní jednostranne rozhodol slovenský premiér Eduard Heger.

ZDROJ:  Topky/PLN


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.