28. septembra 2024

V EP sa načisto zbláznili. Povinne 0,25% HDP ročne na Ukrajinu

V EP sa načisto zbláznili. Povinne 0,25% HDP ročne na Ukrajinu

Zdielajte....
  • V EP sa načisto zbláznili: Výzva na povinné príspevky na vojenskú pomoc Ukrajine vo výške 0,25% HDP ročne.
  • Podpora Ukrajiny: Europarlament schválil uznesenie o pokračujúcej vojenskej podpore Ukrajiny, vrátane výzvy na povolenie bombardovania vnútrozemia Ruska a poskytnutie rakiet dlhého doletu.
  • Priamy vstup NATO: Uznesenie vyzýva NATO na priamy vstup do vojny proti Rusku.
  • Kritika PS: Slovenskí europoslanci za PS hlasovali za uznesenie, čo autor článku kritizuje.

Nie je to síce novinka, ale prijaté uznesenie o pokračujúcej vojenskej podpore Ukrajiny štátmi EÚ prekračuje hranice normálneho, triezveho uvažovania a je známkou úplnej odtrhnutosti väčšiny europoslancov (Komisie tak isto) od reality.

O čo ide? V uznesení schválili výzvy vládam Spojených štátov a Británie, aby povolili bombardovanie vnútrozemia Ruska ich raketami a nemeckú vládu zas vyzývajú, aby neodkladne poskytla Ukrajine svoje rakety dlhého doletu Taurus. Len pripomínam, že slová “povolenie Ukrajine na bombardovanie” je len balast, figový list skutočnej vojenskej operácie, ktorú by museli viesť Británia a USA. Totižto Ukrajinci tými raketami nevedia zasiahnuť nič. Potrebujú americké satelity, americký prieskum a personál schopný používať tieto vysoko špecializované zariadenia. A to sú samotný Briti a Američania. Rozumiete správne. Europarlament vyzýva NATO na priamy vstup do vojny proti Rusku.

povinné “desiatky” na vojenskú pomoc Ukrajine vo výške 0,25% HDP ročne

Ale neostali len pri týchto krajinách. Tie ostatné vyzývajú na povinné “desiatky” na vojenskú pomoc Ukrajine vo výške 0,25% HDP ročne. Tvrdia, že doteraz Ukrajine vyplatených (sľúbených) zhruba 175 miliárd EUR z vašich daní je málo a hádzanie peňazí do čiernej diery by sa malo zvýšiť. A potom už len samé zbrojenie, náboje, zbraňové systémy atď. O mieri ani slovo.

A hádajte kto za toto šialené uznesenie hlasoval zo slovenských europoslancov? Máte pravdu. Boli to poslanci za PS. To PS, ktoré doma kvíli a kritizuje vládu kvôli šetreniu. To PS, ktorému nevadí, že na všetky tieto nezmysly sa poskladajú dôchodcovia a matky samoživiteľky. To PS, ktoré za najväčší problém považuje daň z transakcií (teda daň pre nenažrané banky, každoročne tvoriace nechutný zisk). A ešte im nevadia peniaze pre Ukrajinu. Tam sa šetriť nemusí. Proste šialené!

Gyimesi György FB



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.