12. mája 2024

VIDEO o tom, ako obyčajná Orava „upratala“ Matoviča bez ochranky

0

Igor Matovič sa už zrejme v rámci predvolebnej kampane podujal v rámci akéhosi turné, ktoré nazval Bez ochranky, navštíviť niektoré regióny Slovenska. Nedávno bol v Michalovciach, ďalšiu zastávku si urobil v meste na brehu Oravskej priehrady, v Námestove. Doprovod mu robili poslanci Šipoš a „domáci“ Kuriak.

V rámci viac, ako dvojhodinového stretnutia sa ako Matovič, tak aj Kuriak či Šipoš ohradzovali kultúrou prejavu. Tú rozhodne neporušila jedna z dám z publika, ktorá mu bez obalu pripomenula jeho vlastné výroky o testovacom experimente a poslala ho „do basy“. Ex premiér jej poradil, nech podá trestné oznámenie, na čo padol od panej argument, že súdy budú chrániť jeho, no vrátila sa aj ku covidu. Politik si našiel zástupné problémy, ktorých sa z jej reči chytil …

Ctí slobodu prejavu

„Bez ochranky, slobodná debata, bez urážok. Toto je cieľ. V tejto miestnosti sa nenachádza žiaden ochrankár, žiaden tajný policajt, cíťte sa úplne slobodne na to, aby ste prejavili svoj názor a bez urážok – keď sa nám to podarí, budem na nás spoločne hrdý a myslím si, že aj všetci ostatní, komu o to ide,“ upozornil šéf hnutia OĽaNO na úvod diskusie.

Povedala svoj názor

„Však má Slovenská republika podpísané medzinárodné dohovory a zmluvy?,“pýta sa jedna z prítomných dám.

„Určite tisícky … neviem, ktorú myslíte,“ reaguje Matovič.

„Hovorí vám niečo Medzinárodný dohovor o základných ľudských právach a slobodách?,“ pokračuje pani.

„Znie to rozumne, určite niečo také existuje,“ odpovedá politik.

„Znie to rozumne? Je to najvyšší právny predpis, ktorý má Slovenská republika podpísaný…,“ počuť ostrý hlas. Ten zrejme „ruší“ aj Matoviča.

„Prepáčte, nemusíte tak kričať, ja vás počujem,“ reaguje totiž.

„… a má nám zaručovať základné práva a slobody,“ nenechá sa rušiť žena.

„A viete, kedy ho môžete vy porušiť? Keď ho derogujeme Rade Európy. Urobila toto Slovenská republika počas dvoch vyfabulovaných núdzových stavov?,“ pokračuje žena.

A pani sa rozbehla

„Prezentujem len svoj názor teraz. Podľa mňa ste zločinec. Porušili ste základné práva a slobody,“ rozbieha sa pani.

„Pozrite sa…“

„Nechajte ma dohovoriť.“

„Prepáčte, ja vám teraz odpovedám na to, že som zločinec. Chcem vás teda vyzvať, keď ste presvedčená o tom, že som zločinec a verím, že žijeme v právnom štáte, dajte na mňa trestné oznámenie. Napíšte presne v čom som zločinec, kde som porušil zákon, na ktorých 20, či 35 rokov mám ísť do basy. Veľmi rád pôjdem, ak som naozaj ten zločinec, pani,“bráni sa krotko politik.

No a pani „ide“

„Vy veľmi dobre viete, že slovenské súdnictvo vás bude chrániť. Nikto počas covidu sa nedomohol svojich práv na súdoch. Nikto. Ešte chcem ľuďom prečítať, že čo ste vy sám povedali, čo bolo to testovanie, že to bol experiment. Vy ste aj priznali, že to bolo financované zahraničím. Boli o tom uverejnené štúdie v zahraničných časopisoch. Ľudí ste donútili na tento experiment ísť. Vy sám ste to povedali. Sám ste to povedali, že ste ľudí donútili na tento experiment ísť. Ľudia nemohli ísť domov k svojim rodinám, obmedzovali ste nás na slobode. Obmedzovali ste našu slobodu pohybu, obmedzovali ste právo na školskú dochádzku, na čo nemáte právo ani vo vojnovom stave. Vy ste bránili našim deťom chodiť do školy a bránili ste matkám, aby deti zaviedli do škôlky. Nemohli vstúpiť do budovy škôlky, pokiaľ neboli testované, alebo zaočkované, pokiaľ si nedali pichnúť tú vašu „šmakcínu“, po ktorej aj Lauterbach (nemecký minister zdravotníctva, pozn. red.) povedal, že poškodzuje srdce a mozog,“ vytkla žena politikovi.

„Ďalšie, čo ja na vás mám, nechajte ma hovoriť! Vaše testy! Povedali ste, že by ste tým ani psa netestovali a že ste ľudí oklamali, že 250-tisíc ľudí ste testovali testami, ktorými by ste netestovali ani vlastného psa. Kde sú tie peniaze, keď ste priznali, že boli také nekvalitné, prečo niekto za to nenesie zodpovednosť?“Pýta sa pani na veci, ktoré za ostatné roky vŕtali v hlave mnohým občanom.

Našiel si zástupný problém

„Prepáčte, ale títo ľudia sem neprišli na to, aby sa posúvali dva roky dozadu a počúvali v priamom prenose to, čo si vypočuli pred dvomi rokmi kdekoľvek na internete,“upozornil Matovič paniu s tým, že on nikdy v živote nepovedal, že nám zahraničie financovalo testovanie. Podľa Matoviča však máme byť na čo hrdí a vôbec sa za to nehanbí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *