20. mája 2024

Matoviča konfrontovali v Rožňave! Pána s otázkou AJ TAM obvinil z klamstva! (VIDEO)

1

Rožňava bola kedysi banské mesto. Dnes je to jedna z „hladových dolín“. A tiež mesto, kam viedli kroky Igora Matoviča na jeho predvolebnej ceste, ktorú nazval: „Bez ochranky“.  Aj tu silno rezonovala téma, ktorá sa Slovákov dotýkala za posledné tri roky najviac, ale keďže Gemer je aj región so silným podielom Rómov, rezonovala aj táto téma.

Diskutujúcich zaujímali odpovede na rôzne otázky. Okrem iného rezonovala aj téma množstva voličských hlasov v rómskych osadách, kde si dua Matovič a Pollák robili kampaň osobne. Matovič z odpovede vykľučkoval sebe vlastným hľadaním zástupného problému a diskutérov obvinil z klamstva, lebo nevedel, kde sa narodil a kde žije europoslanec. Tomu, že bývalý premiér netuší, čo je Agenda 2030, hoci meno Klaus Schwab už kdesi počul. Matovič na svojom turné už pár slovných výpraskov schytal.

Rómske hlasy za 500

„Vo voľbách v roku 2020 ste získali 25 percent hlasov, predpovede boli o hodne nižšie. Ja som si tak zisťoval, že vyše päť a pol percenta hlasov vám dali Rómovia. Že ste chodili s Pollákom, čo je z Levočských Lúk a býva v Spišskej Novej Vsi. Chodili ste tu po východe a verbovali ste na voľby. Teraz tých 500 eur za voľby nie je hlavne pre týchto voličov, ktorých došikujú ešte aj na fúriku, aby prišli hlasovať,“ položil otázku starší pán z publika.

„Odpoviem vám a poviem vám to trošku inak. Neverím v reinkarnáciu, ale ak sa náhodou reinkarnujete, nechcem vám dopriať, aby ste sa reinkarnovali do dieťaťa, ktoré sa narodí v tej osade. Nechcem vám to dopriať,“ reagoval poslanec, tým však neskončil.

Pokračovala fundovaná odpoveď

„Opäť ste použili klamstvo, ako predtým. Povedali ste o Petrovi Pollákovi, že sa narodil v Levočských Lúkach. Levočské lúky sú časť Levoče, ktorá je kilometer od Harichoviec, odkiaľ mám manželku,“ pokračoval Matovič v „školení nevedomého“ voliča s tým, že mu vysvetlil, kde sa europoslanec Pollák narodil a kde býva. Matovičovi z toho vychádza, že pán stavia svoje tvrdenia na klamstvách a výmysloch.

Toto nevie bývalý premiér…?

„Ja mám iba jednu otázočku. Aký máte názor na Agendu 2030, na Klausa Schwaba, ako ju napĺňate a ako by ste ju napĺňali, keby ste boli naďalej vo vláde? Iba toľko,“ zaujímalo jednu z diskutujúcich.

„Prepáčte, ja som nepočul, švába čo?,“ reagoval bývalý predseda vlády. Keď mu pani zopakovala meno, pokračoval v „nechápaní“ otázkou, čo to je Agenda 2030.

„To je taká organizácia, čo predáva stromčeky,“zamiešal sa poslanec Pročko, ktorý robil Matovičovi asistenta „pobehujúceho“ s mikrofónom, no Matovič stále „nechápal“.

„Myslela som si, že sa nebudeme hrať na nejaké opičky, ale že mi odpoviete normálne, ako občanovi,“ cítila sa dotknutá pani z publika, no Matovič reagoval, že „nevie, čo je Agenda 2030 Klausa Schwaba“.

„A neviete, kto je Klaus Schwab, hej? Svetové ekonomické fórum, čo vám hovorí,“ nedala sa pani, pričom Matovič stále zrejme hral rozpaky a nevedomosť s tým, že počul to meno.

„No povedzte mi, čo … tam ďalej…“

„Vy ste politik, vy by ste mi mali odpovedať,“nedala sa pani.

„Dobre, tak vám odpovedám, nepočul som o tom,“ hovorí bývalý minister financií, keď to zachránil Pročko a posunul mikrofón k ďalšej otázke.

Poltársky primátor exceloval

„Hovoríte, že treba akceptovať iné názory. Lenže vy ste iné názory neakceptovali. Čo všetci tí živnostníci, podnikatelia, ktorí skrachovali, ľudia prišli o živobytie, rozpadli sa rodiny, jednoducho – pod vašim vedením sa rozvrátila spoločnosť,“ hovorí Sitor Matovičovi z očí do očí a zožína súhlasný potlesk.

„Vy ste dostali silný mandát. Stali ste sa premiérom, s prehľadom ste voľby vyhrali, stali ste sa premiérom. Svojim prístupom a správaním ste o premiérsku stoličku prišli,“ vyčíta Sitor a pokračuje, ako sa človek, ktorému sa o financie stará manželka, stal ministrom financií.

Covid rezonoval aj na Orave

„Vaše testy! Povedali ste, že by ste tým ani psa netestovali a že ste ľudí oklamali, že 250-tisíc ľudí ste testovali testami, ktorými by ste netestovali ani vlastného psa. Kde sú tie peniaze, keď ste priznali, že boli také nekvalitné, prečo niekto za to nenesie zodpovednosť?“ Pýta sa pani na veci, ktoré za ostatné roky vŕtali v hlave mnohým občanom.

07 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

1 thought on “Matoviča konfrontovali v Rožňave! Pána s otázkou AJ TAM obvinil z klamstva! (VIDEO)

  1. ked v kezmarku bola plna sala Matovicovych volicov ciganov, tak jasne, ze podla reakcii „publika“ vyhral….ale je to iba obycajny psychopaticky uboziak, ktory si odbavuje svoj velikassky komplex

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *