14. mája 2024

V Poľsku bude vytvorené „logistické zázemie“ východného krídla NATO

0

V zbrojných skladoch NATO, ktoré sú budované v Poľsku, budú skladované tisíce jednotiek vojenskej techniky, vyhlásil poľský premiér Mateusz Morawiecki na brífingu pred odletom do USA.
Podľa slov Morawieckého sa v krajine vytvára „logistické zázemie“ východného krídla NATO. „V Powidzi av niektorých iných miestach v Poľsku bude skladovaných niekoľko tisíc jednotiek vojenskej techniky NATO. Ide o tanky, BVP a rôznu výzbroj, ktorá umožní rýchlo zaktivizovať východné krídlo NATO v prípade nutnosti,“ podotkol.
O uvedení do prevádzky základne materiálneho zásobovania amerických vojsk v Powidzi vo Veľkopoľskom vojvodstve informoval v minulom týždni poľský minister obrany Mariusz Błaszczak.
Morawiecki pobudne v USA 11. až 13. apríla. Má v pláne rokovania v Bielom dome, schôdzku s predstaviteľmi popredných spoločností amerického obranného sektora a účasť v debatách v hlavnom sídle Medzinárodného menového fondu. Hlavnými témami návštevy budú poľsko-americká ekonomická spolupráca a otázky bezpečnosti Poľska. Budú tiež posúdené otázky spolupráce v energetickom sektore.

Zdroj Sputnik

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *