20. mája 2024

DOKUMENT AMERICKEJ VLÁDY ODHALUJE, ŽE 11. SEPTEMBER AGENTI CIA VLETELI S LIETADLAMI DO DVOJČIAT SVETOVÉHO OBCHODNÉHO CENTRA

0

USA: Nově odtajněný dokument americké vlády potvrdil to, o čem alternativní média již léta informují: útoky z 11. září byly vnitřní prací  USA spáchanou vládními orgány.

Soudní spis od Guantanamo Military Commission, soud posuzující případy obžalovaných obviněných z provádění teroristických útoků z 11. září 2001, odhaluje, že CIA naverbovala dva z únosců předtím, než vletěli letadly do budov Světového obchodního centra.

Infowars.com píše: Zpráva byla původně zveřejněna v červenci 2021, ale byla silně redigována. Podle Felixe Livshitze z RT nyní nezávislí výzkumníci poskytli „nezačerněnou“ kopii.

Dokument podrobně popisuje vyšetřování veterána z DEA Dona Canestrara ohledně možného zapojení saúdské vlády do útoků z 11. září, provedené na žádost právníků obžalovaných.

Zdá se, že Canesraro a četní agenti FBI ve vyšetřování dospěli k závěru, že CIA bránila oficiálnímu vyšetřování, aby zakryla svou infiltraci do Al-Káidy.

RT píše:

„Z mnoha přetrvávajících záhad útoků z 11. září, které nebyly vyřešeny ani o dvě desetiletí později, se snad ta největší a nejzávažnější vztahuje k aktivitám Nawaf al-Hazmiho a Khalida al-Mihdhara během 18 měsíců, které předcházely onomu osudnému dni. Dvojice cestovala do USA na více-vstupová víza v lednu 2000, přestože je CIA a NSA dříve opakovaně označily za pravděpodobné teroristy Al-Káidy.

Pouhé dny před jejich příjezdem se zúčastnili summitu Al-Káidy v Kuala Lumpur, během kterého byly pravděpodobně projednány a dohodnuty klíčové detaily útoků z 11. září. Schůzka byla tajně vyfotografována a natočena malajskými úřady na přímou žádost CIA’s Alec Station, speciální jednotky vytvořené pro sledování Usámy bin Ládina, i když kupodivu nebyl zachycen žádný zvukový záznam.

Přesto by toto pozadí mělo stačit k tomu, aby zabránili Hazmimu a Midharovi vstoupit do USA – nebo alespoň dost na to, aby FBI byla informována o jejich přítomnosti v zemi. Jak ze zprávy vylívá, byli přijati na šest měsíců na mezinárodním letišti v Los Angeles bez incidentu a zástupcům úřadu na stanici Alec Station bylo ze strany CIA zablokováno sdílení těchto informací svým nadřízeným.“

Když člen CIA’s Alex Station navrhl informovat FBI o tom, že dva únosci získali víza do USA, byl zavřen.

„Musíme o tom říct Úřadu. Tihle kluci jsou jednoznačně špatní. Alespoň jeden z nich má vízum pro více vstupů do USA. Musíme to říct FBI,“ vzpomínal Mark Rossini, člen Alec Station, jak to řekl svým kolegům. „[Ale CIA] mi řekla: ‚Ne, to není případ pro FBI, ani jurisdikci FBI.‘“

Agenti FBI ve složkách tvrdili, že CIA také před úřadem zatajila informace o hlavním americkém kontaktu dvou únosců, Omaru al-Bayoumimu, který byl vyšetřován FBI.

Navíc se domnívají, že CIA použila Saúdskou Arábii jako prostředníka k náboru dvou únosců, aby obešla zákony zakazující Agentuře provádět špionážní operace na území USA.

Ačkoli hlavní vyšetřovatel Canestraro neuvádí důvod rozhodnutí CIA zatajit FBI informace, které mohly zabránit útokům z 11. září, jednaní tajné CIA’s Alec Station naznačuje hanebné motivy.

„Canestraro nečiní žádné závěry o tom, proč CIA před útoky zatajila důležité informace před FBI, které potenciálně mohly zabránit uskutečnění útoku, a proč to Úřad následně utajoval před agenturou. Nicméně jednu odpověď poskytuje neobvyklá povaha nastavení Alec Station,“ napsal Livshitz.

„Totiž, Agentura daleko od infiltrace do buňky Al-Káidy s cílem odvrátit terorismus se snažila ovlivňovat a řídit své aktivity s cílem způsobit terorismus mimo standardní náborové kanály. Když by FBI narazila na tak monstrózní schválnost, dobře by věděla, že by bylo lepší nechat celé téma na pokoji.“

Nyní, když je veřejnost obeznámena s dováděním zpravodajské komunity s cílem svrhnout úřadujícího prezidenta USA, zdá se, že představa, že by CIA mohla nést určitou odpovědnost za útoky z 11. září, není až tak zcela mimo.

Koneckonců, americká vláda má za sebou bohatou historii páchání operací pod falešnou vlajkou proti americkému lidu.

AUTOR: Sean Adl-Tabatabai

ZDROJ

Překlad:  Martin Kirschner

Chcem prispieť na chod stránky Jednotné nezávislé Slovensko

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *