27. júla 2024

Heger a Kollár dnes idú k Čaputovej

Zdielajte

Prezidentka prijme dočasne povereného premiéra v nedeľu popoludní

Bratislava 7. mája (TASR) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera v nedeľu o 15.00 h. „Na stretnutie do Prezidentského paláca ho pozvala večer bezprostredne po návrate z Londýna,“ informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Hlava štátu v piatok (5. 5.) uviedla, že vie, ako bude postupovať v súvislosti s vnútropolitickou krízou. Verejnosti však svoje kroky chce predstaviť až po tom, ako s nimi oboznámi premiéra Hegera a predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina). Dočasne poverený premiér avizoval na nedeľu o 11.00 h vyhlásenie k aktuálnej politickej situácii.

Parlament vyslovil nedôveru Hegerovej vláde v decembri minulého roka. Prezidentka kabinet dočasne poverila vládnutím do septembrových predčasných parlamentných volieb.

Dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer v piatok požiadal prezidentku o odobratie poverenia viesť ministerstvo. Urobil to iba deň po oznámení odchodu dočasne povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana, ktorý tak reagoval na kauzu dotácie pre vlastnú rodinnú firmu. Z kabinetu už skôr odišli minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) a minister financií a líder OĽANO Igor Matovič.

Prezidentka prijme popoludní aj predsedu NR SR B. Kollára

Bratislava 7. mája (TASR) – Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v nedeľu v Prezidentskom paláci aj predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Stretnutie sa uskutoční o 14.00 h. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Stretnutie s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom oznámila prezidentka na 15.00 h.

Hlava štátu v piatok (5. 5.) uviedla, že vie, ako bude postupovať v súvislosti s vnútropolitickou krízou. Verejnosti však chce svoje kroky predstaviť až po tom, ako s nimi oboznámi premiéra Hegera a Kollára. Dočasne poverený premiér avizoval na nedeľu o 11.00 h vyhlásenie k aktuálnej politickej situácii. Kollár v piatok vyhlásil, že pokiaľ by prezidentka vymenovala úradnícku vládu, nastal by ešte väčší chaos.

Parlament vyslovil nedôveru Hegerovej vláde v decembri minulého roka. Prezidentka kabinet dočasne poverila vládnutím do septembrových predčasných parlamentných volieb. V uplynulom týždni sa rozhodli dočasne poverenú vládu opustiť minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan aj šéf diplomacie Rastislav Káčer.

JNS




Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *