13. mája 2024

NAĎOVE ZLATÉ KŠEFTY NA MINISTERSTVE OBRANY

0
Pravidelne informujem o Naďových rozkrádačkách a nie náhodou opakujem, že ide o Zlaté bane.

NAĎOVE ZLATÉ KŠEFTY NA MINISTERSTVE OBRANY

Pravidelne informujem o Naďových rozkrádačkách a nie náhodou opakujem, že ide o Zlaté bane.

Verejnosti som sľúbil, že vývoj týchto zlodejín budem pozorne sledovať a preto sa vrátim k zákazke na výstavbu výcvikového strediska Lešť. Len aby sa nezabudlo, keď jeden z Naďových kamošov pri tejto zákazke nacenil terénne práce na 1,15 mil. eur, druhý z dodávateľov žiadal, aby cena bola navýšená o 350 tis. EUR. Keď projekčná činnosť bola určená na 300 tis. eur, na pokyn dodávateľa bola navýšená o 500 tis. eur. Vrcholom drzosti bolo predraženie 611 ks. kontajnerov o neuveriteľných 7,3 mil. EUR.
Túto zmluvu podpísal štát ešte v lete minulého roka tak, že toto predražené kontajnerové mestečko malo byť hotové 20. decembra minulého roka. Keďže s dodaním diela boli od začiatku problémy, termín dodania bol dodatkom predlžený do 30. apríla tohto roka. Už dávno som upozorňoval, že je nereálne, aby mestečko bolo hotové 30. apríla.
Každý kto pracuje s centrálnym registrom zmlúv vie zistiť, že termín dodania diela už viac nebol posunutý a čuduj sa svete, kontajnerové mestečko na Lešti nestojí. Ako je to možné? Odpoveď je jednoduchá. Naď si povedal, že ďalšie predĺženie dodania diela by už bilo do očí, verejnosť a médiá by sa o prípad mohli zaujímať a tak sa na obrane páni dohodli, že voči dodávateľom si uplatnia sankciu za omeškanie v sume do 500 tis. EUR. Rezort obrany bude akože ten dobrý hospodár, ktorý naháňa nepoctivých dodávateľov a dodávatelia budú tí zlí, ktorí za omeškanie musia platiť pokuty. Keď raz niekto ukradne viac ako 8 mil. a štátu vráti na pokute 500 tis. stále je to zlodej, ktorý ukradol 7,5 mil. EUR nás všetkých. O niekoľko týždňov bude jasné, či sa mýlim, alebo mám správne informácie.
Keďže prezidentka vymenovaním úradníckej vlády sľúbila profesionalitu, očakávam od osoby zodpovednej za ministerstvo obrany, že tieto Naďove zlodejiny stopne, podrobne zdokumentuje a vyvodí potrebnú zodpovednosť.


Matúš Šutaj Eštok, poslanec NR SR



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *