10. mája 2024

MINISTERSTVO HOSPODÁRSTVA CHCE ZOBRAŤ SPOTREBITEĽOM BEZPLATNÚ PRÁVNU POMOC PRI NEKALÝCH OBCHODNÝCH PRAKTIKÁCH

0

Nikdy nezabudnite, čoho všetkého boli schopní v posledných troch rokoch na Slovensku tí najneschopnejší!

MINISTERSTVO HOSPODÁRSTVA CHCE ZOBRAŤ SPOTREBITEĽOM BEZPLATNÚ PRÁVNU POMOC PRI NEKALÝCH OBCHODNÝCH PRAKTIKÁC

Milí priatelia,

vedeli ste, že na Ministerstve spravodlivosti bola za prvej vlády Roberta Fica zriadená Komisia na posudzovanie podmienok v spotrebiteľských zmluvách, ktorá do dnešného dňa bezplatne posudzuje podnety od občanov s podozrením na nekalé obchodné praktiky a všeobecné zmluvné podmienky?

V prípade podozrenia na nekalé obchodné praktiky Komisia koná aj z vlastného podnetu. Ktokoľvek z vás sa môže s podnetom na Komisiu bezplatne obrátiť. Stanoviská Komisie v SÚDNOM KONANÍ súdy ako podporný dôkaz AKCEPTUJÚ!

Exminister hospodárstva – Richard Sulík, ktorému sú prednejší Geissenovci, Komisiu, ktorá má nulový rozpočet a občanom tohto štátu – spotrebiteľom – bezplatne pomáha, navrhol zrušiť.

Jeho nástupcovia v tomto deštrukčnom procese SASKY veselo pokračujú

Bezplatne právne pomáhať občanom? Veď načo!

Bývalé aj súčasné vedenie ministerstva hospodárstva chce zmenou zákona o ochrane spotrebiteľa zrušiť 30 dňovú lehotu na vybavenie reklamácie! Ak budete niečo reklamovať, tak sa odpovede nedočkáte.

Chcú vypustiť povinnosti obchodníka vydať spotrebiteľovi potvrdenie o prijatí reklamácie! Ako sa potom preukážete, že ste nejakú reklamáciu podali?! Netreba, načo, veď sa už potom nedomôžete svojich spotrebiteľských práv!

O možnosti odstúpenia od zmluvy, si niektorí oklamaní spotrebitelia, ktorí si nemôžu dovoliť právnika, môžu nechať len zdať!

Takéto amatérske návrhy neposilňujú postavenie spotrebiteľa, ale výrazne okliešťujú jeho možnosť uplatňovať svoje práva v reklamačnom konaní, čo v konečnom dôsledku bude viesť len k nárastu súdnych sporov bez skorého konca.

V SMER – SSD sa agende pomoci spotrebiteľom venujeme cez občianske združenie Pomoc spotrebiteľom a na pôde parlamentu budeme bojovať za zachovanie Komisie zriadenej na pôde Ministerstva spravodlivosti a budeme sa snažiť zvrátiť drakonický dopad návrhov z dielne Ministertsva hospodárstva na spotrebiteľov a ich práva!

K navrhovanému Zákonu o ochrane spotrebiteľa, ktorý je predložený v NR SR, predložíme pozmeňovací návrh tak, aby Komisia na ochranu spotrebiteľa mohla naďalej chrániť spotrebiteľov na Slovensku.



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *