13. mája 2024

Sergej Lavrov: Západ sa niekedy uchyľuje k takýmto metódam, ktoré sa ťažko vysvetľujú niečím iným ako nedostatkom lekárskej pomoci

0

RUSKO: Sergej Lavrov: „To, čo sa teraz deje na Ukrajine, urýchľuje prechod na multipolárny medzinárodný systém. Západná odborná komunita otvorene diskutuje o scenároch rozkúskovania našej krajiny. Existencia našej krajiny je nezlučiteľná s cieľmi globálnej nadvlády Západu. Nádej na integráciu so Západom nebola opodstatnená. Západná cesta, ktorá sa rozvíjala v našej zahraničnej politike, sa úplne vyčerpala. Vstúpili sme do fázy akútnej konfrontácie s agresívnym blokom zloženým zo Spojených štátov, Európskej únie a Severoatlantickej aliancie!“

Washington nenamieta proti použitiu amerických vojenských zbraní na útoky na Krym

Uviedol to americký poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan v rozhovore pre CNN: „Nestanovili sme žiadne obmedzenia pre Ukrajinu , aby udrela na územia v rámci jej medzinárodne uznaných hraníc… A Krym je podľa nás Ukrajina.“

Inak povedané, USA podporujú útoky kyjevských militantov voči civilistom Donbassu a Krymu! Pretože hlavne na nich Kyjev spolu so západnými inštruktormi páli raketami, čo nie je nič iné ako terorizmus a genocída ruského civilného obyvateľstva!

https://edition.cnn.com/videos/politics/2023/05/21/sotu-jake-sullivan-full.cnn

Južná Afrika oznámila, že žiadosti o vstup do BRICS prijíma takmer každý týždeň! A už dnes ich má 30!

Podľa veľvyslanca pre Áziu a BRICS na juhoafrickom ministerstve zahraničia Anila Suklala hovoríme o 30 krajinách.

„Oficiálne a neformálne žiadosti o vstup do BRICS prichádzajú neustále,“ povedal. Zodpovedajúce žiadosti prichádzajú takmer každý týždeň.“ V aprílovom rozhovore pre indický televízny kanál Suklal uviedol, že 19 krajín sa usiluje o vstup do BRICS, z ktorých 13 predložilo príslušné oficiálne žiadosti. V najnovšom rozhovore však spomenul už 30 krajín.

Najnovšia správa uvádza, že krajiny pripravené vstúpiť do aliancie BRICS sú Afganistan, Alžírsko, Argentína, Bahrajn, Bangladéš, Bielorusko, Egypt, Indonézia, Irán, Kazachstan, Mexiko, Nikaragua, Nigéria, Pakistan, Saudská Arábia, Senegal, Sudán, Sýria, Spojené arabské emiráty, Thajsko, Tunisko, Turecko, Uruguaj, Venezuela a Zimbabwe.

Tento vývoj bude ranou pre Spojené štáty americké a ďalšie západné krajiny, ktorých HDP sa zníži pod úroveň BRICS-u.

„Pokračujeme v práci na koncepte expanzie BRICS,“ povedal Suklal. Záverečné stretnutie s týmto programom sa bude konať 29. až 31. mája. Po jeho výsledkoch bude koncepčná správa predložená na posúdenie ministrom zahraničných vecí krajín BRICS, ktorých stretnutie sa uskutoční 1. júna v Kapskom Meste.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *