12. mája 2024

Politici s amputovanou sebareflexiou. Koľko nás ešte bude zápach po Naďovi stáť?

0

Jeden … tu mal ochranku ešte dlhé mesiace po skončení jeho funkčných povinností a teraz sa chváli celému Slovensku, že chodí „bez ochranky“. Druhý šialenec, ako sa ukazuje, neurobí – taktiež po odchode z funkcie – ani krok bez ochranky. To je aktuálna „Brežnevovská“ vizitka protikorupčných a protimafiánskych „demokratov“ a vojnových štváčov.

Bez ochranky sa po vlasti nehýbali iba predstavitelia diktátorského boľševického režimu. Dnes? Má ju každý, takmer každý, kto si hovorí „demokratický politik“. Vrátane prezidentky, tak „milovanej“ národom a predsa tak chránenej. To by sa ešte dalo akceptovať, aj keď, politik skutočne milovaný, chodí medzi ľudí – no, my, psíčkari, máme na to výraz „navoľno“. Hanbil by som sa chodiť po matičke Zemi s pocitom, že som tak nenávidený, že bez ochranky von vystrčiť nos sa nedá. Ochranka pri politikovi je to najlepšie zrkadlo jeho „preferencií“.

Politici s amputovanou sebareflexiou

Podľa Sokrata je sebareflexia rozumové sebapoznanie, opierajúce sa o psychologické pozorovanie a poskytujúce vedenie, ktoré je hlavnou cnosťou ľudskej činnosti. Vyžaduje si však niekoľko daností – rozum, schopnosť nejakej sebaanalýzy a – vedenie v zmysle um. Vedieť, poznať, ovládať vedomosti. Od hlupákov sebareflexiu očakávať nemožno a tak, namiesto nej, využívajú na účet nás, opíc, dezolátov a idiotov a konšpirátorov služby štátnej ochranky. Teda – my si o sebe myslíme, že sme občania a voliči, ale oni sú to ochotní akceptovať iba pár hodín pred voľbami. Vtedy si musíme úpodľa nich „plniť akúsi občiansku povinnosť“.

Koľko nás ešte bude pach po Naďovi stáť?

Nemôžem sa prestať smiať nad vyjadreniami Demokratov o „férovosti“. Najnovšie ich použili včera, keď im iní demokrati ukázali holý oný. To bola odpoveď modrých a Aliancie a Mosta na „férové“ ponuky Demokratov s veľkým D. Na správanie sa Demokratov, ktorí sa na verejnosti nemôžu ukázať bez ochranky. Ako poslední africkí a latinsko-americkí diktátori. Verím, že to isté, čo Demokratom s veľkým D ukázali demokrati s tým malým, ukážu na konci septembra aj voliči.

Demokracia nie je panovanie

A toto dávam do pozornosti politikom na všetkých stupňoch riadenia podľa ústavy „demokratického“ štátu. Aj hlave štátu, nasledujú totiž dva citáty od prvej hlavy predchodcu nášho štátu, prezidenta Masaryka:

„Nesprávne je robiť rozdiel medzi mravnosťou veľkou a malou. Že sa politik v záujme štátu nemusí a nemá obzerať na mravné predpisy. Vec sa má v skutočnosti tak, že človek, ktorý napríklad klame a podvádza v politickom živote, klame a podvádza tiež v živote súkromnom a naopak. Len človek slušný bude slušný vždy a vo všetkom.“

„Bez všeobecného uznania mravných základov štátu a politiky nemožno spravovať žiadny štát. Štát a zákon čerpajú svoju autoritu z všeobecného uznania mravných zásad a zo všeobecného súhlasu občanov v hlavných názoroch na život a svet. Opakujem a zdôrazňujem – demokracia nie je len štátna a administratívna forma, ale názor na život a na svet.“

Nuž a kto to nechápe, odmieta a neakceptuje, behá po svete s ochrankou

„Ochranka pre Naďa je potvrdením, že konal v rozpore so záujmami obyvateľov. Strach a uvedomenie si miery zodpovednosti ho dobehlo skôr než v duchu rátal. A teraz sa musí v uliciach zaradiť medzi „dezolátov a opice“. To je preňho najväčšia prehra, ktorá ho postihla. Pri samoľúbosti zabudol na povinnosti v prospech štátu, ktorý ho platil z daní občanov,“myslí si na margo ochranky pre exministra Naďa generál Jozef Viktorín, podľa ktorého Naďa dobieha minulosť.

Ivan Brožík



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *