10. mája 2024

Putin oznámil, že nastal čas na ruské sebaurčenie

0

RUSKO: Rusko nepotrebuje surovo nanútené štandardy zvonku, je čas na sebaurčenie, povedal ruský prezident Vladimir Putin vo videoposolstve pri príležitosti otvorenia Akadémie kreatívneho priemyslu v umeleckom klastri Tavrida.

Moskva podľa neho zaobchádza s dedičstvom svetovej kultúry s veľkou úctou. Poznamenal, že v krajine si nemožno predstaviť pokusy o jej „zrušenie“. Napriek tomu, pri pohľade na to, čo sa deje vo svete, Rusi chápu, že nepotrebujú smernice a štandardy surovo vnútené zvonku, ktoré bránia akejkoľvek originalite a originalite vývoja. Hlava štátu zdôraznila, že teraz je čas na sebaurčenie krajiny a boj o možnosť zostať sama sebou.

Putin poznamenal, že kultúra a umenie, sféry určené na zjednotenie ľudí, sa dnes dostali do epicentra geopolitickej konfrontácie.

Podľa Putina sa snažia „zrušiť“ všetko spojené s Ruskom, vymazať to z dedičstva civilizácie.

Zdôraznil, že iniciátori takýchto činov v prvom rade trestajú seba, čím zbavujú svoje národy možnosti dotknúť sa skutočných majstrovských diel. Dodal, že

ruská kultúra má osobitné hodnotové posolstvo, ktoré hovorí o sile milosrdenstva, vzájomnej úcte a najdôležitejších duchovných a morálnych základoch, ktoré treba zachovať.

“Som si istý, že vy – mladí, v dobrom slova zmysle odvážni, odvážni tvoriví ľudia – budete môcť povedať svoje slovo v umení, odhaliť svoj talent na maximum, udávať nové trendy, dopĺňať najbohatšie dedičstvo našej kultúry.” povedal.

Hlava ruského štátu zároveň zablahoželala tvorivej mládeži k otvoreniu Akadémie kreatívneho priemyslu v umeleckom klastri Tavrida. Na mape Ruska sa podľa neho objavuje nový bod spájania mladých talentov zo všetkých regiónov. Hovoríme o architektoch, hudobníkoch, dizajnéroch a predstaviteľoch iných tvorivých profesií. Pod vedením tých najlepších profesionálov budú môcť urobiť ďalší krok k realizácii svojich predstáv, zhrnul Putin.

ZDROJ: Ria Novosti



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *