14. mája 2024

Andrej Danko: Macron nás OKLAMAL! Stačilo vypiť vodku s Hegerom v Starom Meste a pochváliť Čaputovú (VIDEO)

0

Francúzom nejde o nič iné, ako o nové trhy! V uplynulých dňoch francúzsky prezident Emmanuel Macron navštívil Slovensko. Absolvoval stretnutie s prezidentkou, jej premiérom a „ukázal sa“ aj na GLOBSECu.

Andrej Danko si však myslí, že na naivite našich politických predstaviteľov sa musí dobre baviť, pretože popri všetkom programe stihol urobiť pre Francúzsko výborný biznis v oblasti jadrovej energie. Rovnako, ako pred časom Nemecko s plynom. Danko si myslí, že jediná vec, prečo sa o nás tieto štáty zaujímajú, je získanie trhov, na ktoré sa im uvoľnila cesta vďaka tomu, že sme nútení vzdať sa dodávok z Ruska. Toho Ruska, s ktorým ako Nemci, tak aj Francúzi živo obchodujú a Danko uvádza aj dôkazy. Energie sú jednou z priorít,  s ktorými ide SNS do volieb.

Macron na Slovensku

Emmanuel Macron v rámci oficiálnej návštevy Slovenska v stredu (31. 5.) rokoval s prezidentkou Zuzanou Čaputovou aj premiérom Ľudovítom Ódorom. Vystúpil tiež na medzinárodnej konferencii Globsec, aby si neskôr, už beh prezidentkinej prítomnosti, v Ivánke pri Dunaji uctil pamiatku M. R. Štefánika, ktorého život bol spätý aj s Francúzskom.

Macron sa musí smiať

Andrej Danko si však myslí, že Macron sa musí na hlúposti a naivite našich politikov veľmi smiať. „Stačilo vypiť vodku s Hegerom v Starom Meste, pochváliť Čaputovú a popri tom francúzske spoločnosti podpísali strategický dokument so Slovenskými elektrárňami o tom, a držte sa, že Francúzi nám zabezpečia nové jadrové palivo, budú vyvíjať jeho nový dizajn, ale medzi riadkami vám nepovedia, že bez Ruska to možné nie je,“vysvetľuje Andrej Danko. Dodáva, že od Nemcov budeme cez NordStream kupovať plyn za nemecké ceny a od Francúzov budeme najnovšie kupovať jadrové palivo.

Cieľ – energetická závislosť

„Dve tretiny našej energetickej spotreby sú jadrové elektrárne, jadrová energia. O čo ide Francúzom a Nemcom? Len o to, aby u nich boli vyššie dôchodky, sociálne zabezpečenie, aby sa postarali o každého, kto sa tam prisťahuje a aby východné štáty boli energeticky závislé od nich,“ myslí si Danko, podľa ktorého práve v tom tkvie ich problém s kontaktmi na Ruskú federáciu a Čínu.

Vodu kážu, víno pijú

Pripomína, že v časoch, keď bol predsedom parlamentu, dostával rady, aby necestoval do Číny, no Von  Der Leyenová s Macronom tam bežne chodili. Podľa Danka im šlo znova „len“ o veľký biznis.

„Čo sa týka vzťahu Francúzska a Ruska, asi ťažko by Airbusy prežívali, ak by ich nekupovali ruské aerolinky. Asi ťažko by prežívali niektoré nemecké firmy, ak by nemali strategické podiely v Ruskej federácii. To len nám Francúzi a Nemci stále rozprávajú: odrežte sa od Ruskej federácie,“pripomína Danko, podľa ktorého tieto falošné hry EÚ nestmeľujú, ale budú ju rozbíjať.

„Jasnovidec“ Orbán

Danko poukazuje, že do podobných kontraktov tlačia aj Maďarsko a Viktora Orbána, ktorý sa im však vzpiera. Výsledok vidíme všetci – je z neho najväčší korupčník.

„Do budúcna chceme najlepšie vzťahy s Francúzmi, aj s Nemcami. Ale musia nás brať ako partnerov EÚ. Nie ako sluhov, ľudí, ktorí majú drieť a pracovať, splácať predražené energie len preto, že na Západe si chcú žiť rozšafne,“uzatvára Danko.

Dva zámery SNS

Prvým z nich je podľa Danka spájanie národných strán, čím mienia zachovať našu identitu a ochrániť a rozvíjať existenciu Slovákov. Tým druhým sú aj dostupné energie.

„Je dôležité, aby ľudia mali lacné a dostupné zdroje na život. Nie sme poskokmi ani handrami Bruselu či veľkých štátov.“ kategoricky vyhlásil Andrej Danko.

Zdroj www.hlavnydennik.sk



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *