15. mája 2024

Kto sú cenzori platení EÚ, aby chránili jediný správny názor a ničili slobodu prejavu?

0

EÚ: Je to samozrejme nezisková organizácia s názvom DisinfoLab. Neviem si predstaviť jednotlivcov, ktorí by boli ochotní uskutočniť tento rozvrat. Určite by fungovali perfektne v najtvrdších diktatúrach.

Zdá sa, že ich snom je priviesť krajiny pod dohľadom EÚ do stavu, v ktorom bude povolený jeden jediný názor a každý iný bude veľmi prísne potrestaný. A samozrejme by sa mali rozhodnúť, čo je pravda alebo čo je správny názor.

A za vaše peniaze.

Takže je to presne to, o čom Orwell písal vo svojom románe 1984. Inak sa nazýva „ministerstvo pravdy“, ktoré bojuje proti slobode slova a prejavu.

Je to totalitný nástroj moci, ktorý má dohliadať na „čistotu informácií“ v rámci EÚ. Presne v štýle, v ktorom všetky totalitné spoločnosti praktizujú cenzúru.

Cieľom bruselského nástroja Jedna pravda DisinfoLab je zabezpečiť, aby mal každý v EÚ jednotný názor, jednotné zdroje informácií a maximálnu podporu pre „stranu a vládu“.

Pod heslom „Boj proti dezinformáciám“ nadobudne 25. augusta 2023 účinnosť aj tzv. „Zákon o digitálnych službách“, za ktorým nie sú nič iné ako ďalšie požiadavky na ešte prísnejšiu cenzúru (sociálnych) médií.

A DisinfoLab bude arbitrom „jednej pravdy“.

A čo o sebe hovoria milovníci diktatúry a odporcovia plurality názorov a politiky EÚ DisinfoLab?

EU DisinfoLab ako nezávislá nezisková organizácia zhromažďuje poznatky a odborné znalosti o dezinformáciách v Európe. Kombináciou výskumu, investigatívnej práce a politického postrehu je EU DisinfoLab aktívnym členom a podporuje vášnivú a veľkú komunitu, ktorá pomáha odhaľovať, riešiť a predchádzať narušeniam informácií ohrozujúcim integritu občanov, mierové spolužitie a demokratické hodnoty.

Ak pôjdete ďalej na ich stránky, zistíte, že si aktívne dopisujú so svojou obľúbenou Jourovou a komisárkou EÚ Bretonovou (obaja sú najvyššími cenzormi v Bruseli).

Každopádne, tento cenzúrny úder platíte sami, aby ste vopred prežúvali, čo si myslieť. Jeho cieľom je vytvoriť jedného euroobčana bez vlastného názoru, pretože iný názor ako ten, ktorý presadzuje „strana a vláda“, je neprijateľný.

To je prípad všetkých diktatúr, ktoré sa prezentujú ako demokracia s prívlastkom (v tomto prípade liberálnym).

Väčšina internetových platforiem plne dodržiava túto cenzúrnu prax, takže ich prevádzkovatelia už sľúbili, že sa cenzúre nebudú zdržiavať.

V tomto prípade jediný, kto sa vzoprel totalitným manierom EÚ, bol Elon Musk.

Elon Musk nedávno povedal, že odmieta nové pravidlá cenzúry EÚ a povedal, že dôkazné bremeno, že príspevok spadá do oblasti dezinformácií, je čisto na Bruseli.

A v budúcnosti by to malo fungovať takto: Kedykoľvek sa EÚ alebo cenzori, ktorých povolí, domnievajú, že príspevok alebo účet porušuje pravidlá – najmä pokiaľ ide o „falošné správy“ a/alebo „dezinformácie“ – podajú žiadosť o vymazanie prevádzkovateľovi, v tomto prípade Twitteru.

A práve tieto dokumenty chce Elon Musk zverejniť, aby si o nich každý mohol vytvoriť vlastný názor.

To znamená, že každý uvidí, akým štýlom EÚ podporuje cenzúru v tomto prípade a ako ju odôvodňuje. Ktokoľvek z vás potom bude mať možnosť argumentovať dôvodmi cenzorovho úderu.

To, čo by v skutočnosti malo byť dôvodom na radosť z EÚ – pretože toľko transparentnosti by malo byť výlučne v jej záujme – viedlo k panickým reakciám v Bruseli aj mimo neho.

Bruselskí propagandisti veľmi dobre vedia, že nešíria pravdu, ale len nudnú propagandu. Ako všetci diktátori veľmi dobre vedia…

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *