12. mája 2024

Jožo Lenč o dnešnej debate Heger-Matovič: HRAJEME FAIR PLAY, ALEBO RAZ SI ŤA PODÁME BÝVALÝ KAMARÁT

0

Jožo Lenč o dnešnej debate Heger-Matovič:
HRAJEME FAIR PLAY, ALEBO RAZ SI ŤA PODÁME BÝVALÝ KAMARÁT

Začiatkom marca, v deň, kedy sa stal (z večera do rána v podzemnom sneme strany Spolu/Modrá koalícia) Eduard Heger predsedom strany Demokrati, zverejnil Igor Matovic a OĽaNO+ video, v ktorom sa majiteľ hnutia a jeho zamestnanci (Michal Šipoš a Karol Kučera) prihovárali Edovi a hovorili mu do duše.

„Ľudia v OĽaNO Ti vždy verne držali chrbát a preto Ti najmä prajeme, aby si takýchto ľudí našiel aj inde,“ povedal vo videu líder hnutia Igor Matovič.

Poslanec Karol Kučera na záver dodal: „A nezabudni, hrajme fair-play.“

Ubehli štyri mesiace. Demokrati sa trápia a rozhodli sa svoj neúspech schovať za Andreu Letanovskú, ktorá sa stala líderkou strany do volieb 2023. Ubehli štyri mesiace a OĽaNO a priatelia vyrazilo do miest a mestečiek a s prehľadom vrátilo svoje preferencie nad hranicu zvoliteľnosti, blízko siedmim percentám. Ubehli štyri mesiace parlamentných a mimoparlamentných prekáračiek Obyčajných a Demokratov a nastal čas prvej televíznej debaty Igora Matoviča a Eduard Heger. A keďže Obyčajní sľubovali, že „hrajeme fér“, diskusia to bola naozaj zaujímavá. Verbálne i non-verbálne.

Predseda Matovič nonšalantne útočil a podrýval autoritu predsedu Hegera. Predseda Heger sa neustále snažil šíriť posolstvo úcty a s nesmelým úsmevom presviedčať divákov, že on za nič nemôže, a že „dobre bude“. Práve toto bol inak najpitoresknejší moment diskusie, kedy sa Matovič chcel zastať Hegera a tvrdil, že „on bol naozaj svojstojným premiérom, ktorý si vybral Vlčana“ a nesie zaňho všetku zodpovednosť. A občan Heger sa bránil tým, že „celé Slovensko videlo, koľko autonómie som mal“. Vidieť sme mohli už všeličo, ale to, že by predseda strany a donedávna premiér presviedčal verejnosť, že dosiaľ bol v područí „psychopata“ a nič nerobil z vlastnej vôle, je naozaj nová „disciplína“ v snahe zničiť si zvyšky reputácie.

Okrem toho odznelo, že občan Matovič je „zhrozený z toho, čo sa deje u Demokratov“ a preto im dáva ponuku, aby do nedele do 22:00 ešte došli do kancelárie OĽaNO a priatelia a prijali nedôstojné miesto na ich kandidátke. Pretože ani jeden hlas nesmie prepadnúť. Občan Matovič zopakoval, že oni sú strana, ktorá „stojí na strane pravdy“, že „Edo popiera, čo je v Googli“ a že pôvodne s ním chcela ísť jedna tretina klubu a nakoniec nešiel nik a dokonca sa k Obyčajným vrátili ikony parlamentu poslanec Šudík a poslankyňa Brisudová.

A čo na to charizmatický charizmatik Edo? S úcty ku všetkým len kázal o úcte a usmieval sa. Vediac a vidiac ako vyzerá, keď Obyčajní ľudia hrajú fér.

Slovami majstra Lasicu:

„Raz si ťa podáme, bývalý kamarát
Raz si ťa podáme, ty to dobre vieš
Už si sa vyfarbil, bývalý kamarát
Raz si ťa podáme, už nám neujdeš
Vôbec sa nemýliš, spievame o tebe
Kľudne sa uškŕňaj, my sa vieme tiež
Keď si ťa podáme, budeš mať po chlebe
čo si si namútil, to si vypiješ“



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *