27. júla 2024

Čo odznelo na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, kde ako svedok vypovedal Branislav Zurian v kauze údajného podplácania Petrom Kažimírom?

Zdielajte

Čo odznelo na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, kde ako svedok vypovedal Branislav Zurian v kauze údajného podplácania Petrom Kažimírom?
Vypovedal Branislav Zurian:
Nech sa stane čokoľvek, vyhľadaj Imreczeho, má dôkazy o korupcii ministra, povedal mi Milan Lučanský, keď sa vracal z Chorvátska a išiel na výsluch.

Daniel Čech povedal: Fero má dôkazy o korupcii Mikulca.

S Imreczem sme sa stretli po smrti Milana Lučanského.

O čom ste sa rozprávali?
Stretnutie trvalo asi hodinu, FI rozprával o rôznych veciach, porovnával vlády, že táto nie je o nič lepšia ako pred 2020, ako na neho vplýva Makó, o Kiskovi, Blahovej, Kažimírovi.

Čo rozprával o PK?
Nazval ho potkanom, ktorý má nos na veci, vedel, čo je dobré a čo zlé. O sebe hovoril, že všetko mu prekazil Kažimír, mal ísť na post ministra, má dobru minulosť v SAPe, nestvoril ho Smer ako Kažimíra, Smer si ho hýčkal ako budúceho ministra financií a všetko mu prekazil Kažimír. A prišiel kvôli tomu do konfliktu s Pellegrinim, oklamali ho.

Bol FI naštvaný na Kažimíra?
FI ešte povedal, že mu niekto radil, aby búchal papiermi po stole a vydobil si post ministra, ale manželka ako novinárka mu poradila nech to nerobí.

Prokurátor ÚŠP:
Vytvorili ste záznam zo stretnutia?
BZ: Zavolal som k sebe vyšetrovateľov, povedal som im čo majú preveriť. Záznam som nevyhotovil, poslal som im sms správu čomu sa majú venovať a čo majú preveriť.

Toto bolo naše jediné stretnutie s FI v živote
Myslím, že hneď po tomto stretnutí bol FI zadržaný a vzatý do väzby.
Petra Kažimíra som nikdy nestretol.
To, čo sa rozpráva na ÚŠP, ma uráža.
Ján Čurilla povedal, že sa dohodol s bachármi, že keď bude chcieť FI rozprávať, dá vedieť.
Čurilla dostal odo mňa 10riadkovu sms.

Bolo jedno stretnutie, Čurilla telefonoval s Kovaříkom, hovoril že každý niečo rozpráva, meno, aj priezvisko aj niečo viac. Vzhľadom na tvoju funkciu, nepoviem ti viac, či FI rozprával na ministra vnútra. Vtedy som pochopil, že tá vec, čo som dal do éteru, už sa rieši.
Ešte som ukázal Čurillovi palec hore, že tak dokázal povedať prezidentovi PZ.
BZ: Myslím si, že FI nemal dôvod mne vtedy pri stretnutí klamať.

PK: Z výpovede svedka vyplýva, že vo mne videl FI prekážku svojho kariérneho rastu a hlavne jeho snáh stať sa mojim nástupcom ako minister financií v roku 2019.

OM: Tým, že ste povolili účasť novinárov v tejto miestnosti, a tí píšu minútu po minúte, porušili ste právo na obhajobu.
Žiadali sme, aby listinné dôkazy boli zahrnuté ten istý deň, ako vypočutie svedka.




Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *