8. septembra 2024

Europoslanec Uhrík o novom bláznivom likvidačnom nariadení EÚ: Musíme pestovať bodliaky namiesto pšenice!

Zdielajte....

EU: Slovenskí europoslanci (PROGRESÍVCI, SMER a DEMOKRATI) odhlasovali v Bruseli ďalšiu ranu pre slovenských poľnohospodárov, informuje europoslanec Milan Uhrík z hnutia Republika. Na časti úrodnej pôdy budú môcť “pestovať” namiesto obilia len burinu a bodliaky…

M. Uhrík sa pohoršil nad farizejstvom politikov, ktorých vidieť na poliach ako šúchajú dobrú úrodu. Pripomenul, že podporujú poľnohospodárov len keď sa ukážu na poliach, ale nie, keď sú vo vláde, ba robia pravý opak.

Europoslanec informoval, že minulý týždeň schválil Európsky parlament ďalšiu agendu greendeal – zákon k údajnej obnove prírody, kedy farmári musia nechať časť pôdy ležať ladom pre burinu a bodliaky. Nové nariadenie, ktoré prešlo aj vďaka časti slovenských europoslancov označil za „ubližujúce poľnohospodárstvu“. Bruselské nariadenie prešlo len o šesť hlasov, možno práve tých „slovenských“…

Obnova prírody či katastrofa?

Podľa neho to spôsobí ďalší úbytok úrody, čo zvýši ceny potravín. Upozornil, že podľa celoeurópskeho zákona už vyvlastňujú v Holandsku miestnych farmárov, ktorých pripravujú o prácu a obživu.

Nové ekofanatické nariadenie pritom mohli zablokovať slovenskí europoslanci, ktorých k tomuto kroku na mieste v Bruseli vyzývala aj Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora.

„Polovica europoslancov sa na nich však vykašľala“,  skonštatoval Uhrík a dodal „My máme v tom jasno. Pre REPUBLIKU sú slovenskí farmári a slovenské potraviny viac, ako snaha byť za každú cenu v Bruseli za pekných“.

ZDROJ:  FB Milan Uhrík

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.