13. mája 2024

Banderovci rozbili okná na Moscow City a stratili Staromajorskoje

0

Možno si to pamätáte – v prvej polovici tohto týždňa písali naše médiá s odvolaním sa na GŠ OS UA tri dni nonstop o prelomení frontu a vytlačení Rusov z dediny Staromajorskoje. Zelenskij sa vytešoval, ako teraz banderovci začnú oslobodzovať ich „ukrajinský juh“, omočia si nohy v Azovskom mori a preseknú pozemné spojenie Krymu s Ruskom…

-Ako sa vraví, – každá senzácia trvá tri dni. Rusi dnes v noci opäť ovládli Staromajroskoje. Prešli do protiútoku vo Vremevskom výbežku a zajali desiatky ukrajinských vojakov. Niektorí po boji, iní sa Rusom prišli vzdať sami. Širokú publicistu na tuskom Telegrame má najmä prípad ukrajinského poddôstojníka z teritoriálnej obrany, ktorý prešiel na ruské línie z nákladiakom plne naloženým raketovými strelami. Doviezol ich, aby vraj nechodil „domov“ z prázdnymi rukami. Poddôstojník naozaj prišiel domov, – narodil sa a žil do vojny v Donecku.

Aby som nebol neobjektívny, aj Ukrajincom sa dnes v noci darilo. Nie síce na poli boja, ale keď inak nie, tak aspoň na poli propagandy a produkovania hlasného mediálneho rozruchu. Okolo 20 ukrajinských dronov zaútočilo na moderné administratívne centrum Moskvy. Lepšie povedané chcelo zaútočiť. Ruská PVO všetky drony zneškodnila prostriedkami rádioelektronického boja ešte predtým, než zasiahli svoje ciele. Drony boli naložené výbušninami a tak pri páde na zem buchli a tlaková vlna rozbila sklo na niektorých administratívnych budovách. Okrem iného aj na ministerstve digitálneho rozvoja.

Jastraby z ruských intelektuálnych kruhov /napr. filozof a publicista Dugin/ to zhodnotil tak, že všetko zlé je aj na niečo dobré. Ten výbich v Moscow City by mal zobudiť tamojších maklérov, finančníkov a manažérov a ich fešné asistentky, aby si konečne aj oni uvedomili, že je vojna. Vojna s NATO. A aby vypli laptopy, zobrali lekárničky a miesto varenia kávičiek pre svojich šéfov išli na front robiť ošetrovateľky.

Dugin a spol. hodnotia dnešný útok, pri ktorom boli poškodené okná aj na ruskom federálnom ministerstve ako útok na centrálne ruské vládne inštitúcie. A požadujú zo strany Ruska zrkadlovú odpoveď. To znamená masívny letecký útok na vládne budovy a administratívno-obchodné centrum Kyjeva. Mnoho Rusov kritizovalo Putina, že takýto útok už dávno nedal zrealizovať. Putina sa však odvolával na zákulisné dohody ruských a amerických tajných služieb o istých červených líniách. Teraz sa však tieto línie zo strany banderovcov porušili. Treba konať.

USA sa diskrétne budú asi odvolávať na to, že Zelenskij konal bez vedomia NATO a Američanov. Že sa tento americký vlčiak odtrhol z reťaze. Čím ďalej tým ťažšie sa tomu dá veriť. Preto Putin v reakcii na banderovskú eskaláciu útokov oznámil: Rusko nevyhľadáva priamu konfrontáciu s armádami NATO. Ak však ku nej z vôle NATO dôjde, Rusi hodenú rukavicu zodvihnú. Na priamy boj s NATO sú vraj pripravení.

Len tak mimochodom, v NATO je aj Slovenská republika. Dobre by bolo spýtať sa vrchnej veliteľky našej zložky armád NATO, či konfrontačný trend NATO na ukrajinskom fronte schválila. A ak áno, kto a kedy jej dal na to mandát.

Autor : trikopce/Pravda

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *