13. mája 2024

Progresívne šialenstvo sa nezastaví samo od seba

0

Po najnovšom rozhodnutí Najvyššieho súdu USA rastie tlak na zrušenie rôznych oddelení na podporu rozmanitosti a inklúzie. A klimatická aliancia finančných firiem stráca členov po tom, čo ju prokurátori v niekoľkých štátoch USA varovali pred porušovaním zákona.

Čo sa stalo za posledný mesiac na progresívnom bojisku. Kompletné informácie o zdroji nájdete na konci článku.

(1) Riaditelia rozmanitosti pod tlakom

Najvyšší súd USA v júni rozhodol, že prijímanie na vysoké školy na základe rasy je protiústavné. Tým dal jasne najavo, že rasová diskriminácia na ktorejkoľvek strane je protiústavná.

Senátor Tom Cotton okamžite poslal list päťdesiatim veľkým právnickým firmám, v ktorom ich varoval, že oddelenia rozmanitosti firiem ich klientov sú v rozpore so zákonom. Žiada ich tiež, aby informovali svojich klientov a uchovali si všetku dokumentáciu pre následné vyšetrovanie.

Nie je sám. Prokurátori v 13 republikánskych štátoch poslali podobný list generálnym riaditeľom najväčších amerických spoločností, v ktorom im pripomenuli, že spoločnosti majú zodpovednosť vyhnúť sa diskriminácii na základe rasy, či už sa to deje pod vlajkou rozmanitosti a inklúzie alebo inak.

V liste uvádzajú niekoľko príkladov rasovej diskriminácie, ktorá je inverziou praktík minulosti. Patria sem rasové kvóty v rámci spoločností a požiadavky Microsoftu, aby kľúčoví dodávatelia podávali správy o iniciatívach v oblasti rozmanitosti a inklúzie. Microsoft tiež stanovil minimálny podiel finančných transakcií, ktoré sa musia uskutočniť prostredníctvom čiernych bánk a iných podobných limitov.

Poznámka editora: Správy o iniciatívach rozmanitosti sú ako predchádzajúce správy spoločností o tom, ako sa vyrovnali so závermi ktovieakého zjazdu strany. Každý, kto ich napísal, a každý, kto ich čítal a musel predstierať, že sú užitočné, podliehal postupnému rozpadu osobnosti. Pomaly, ale o to nevyhnutnejšie.

(2) Klimatická aliancia stráca členov

„Net-Zero Insurance Alliance“ alebo NZIA je organizovaná pod záštitou OSN a spája finančné inštitúcie s cieľom podporiť uhlíkovú neutralitu do roku 2050. Aliancia sa dostala pod tlak po tom, čo prokurátori z 23 amerických štátov poslali členom aliancie listy, v ktorých ich varovali pred porušovaním zákona zavedením rôznych požiadaviek ESG alebo „environmentálneho sociálneho riadenia“. Finančné inštitúcie, ktoré sú členmi aliancie, vyvíjajú tlak na svojich firemných klientov, aby uprednostňovali kritériá ESG a investovali do uhlíkovej neutrality.

Viac ako polovica členov aliancie sa už rozhodla ukončiť svoje členstvo, vrátane francúzskej poisťovne AXA, nemeckej Allianz a Tokyo Marine. Klimatická aliancia NZIA následne zrušila všetky požiadavky na stanovenie emisných cieľov pre svojich členov.

Poznámka editora: Zisk bol vždy najlepším demokratickým ukazovateľom toho, čo ľudia chcú alebo čo považujú za dôležité. V opačnom prípade by si položku nekúpili. Preto zisková spoločnosť vykonáva najlepšiu verejnú službu za predpokladu spravodlivého konkurenčného prostredia.

Zavedenie kritérií ESG do rozhodovania firiem je rafinovaným útokom na demokraciu s pomocou nevolených organizácií alebo byrokratov. Príklad tu alebo tu. Alebo, ak to parlament neschváli, presadíme to inak. Prípadová štúdia tu a história jedného malého víťazstva tu.

(3) Spoločnosti obmedzili prezentáciu svojich sociálnych aktivít

Podľa Wall Street Journal verejne obchodované spoločnosti dramaticky znížili zmienky o rôznych sociálnych a environmentálnych iniciatívach počas prezentácií investorom v poslednom štvrťroku. Ide o zvrátenie trendu posledných rokov, ktorý je výsledkom tlaku niektorých investorov a konzervatívnych skupín.

Poznámka editora: Príprava farebných správ na drahom papieri, v ktorom sa opakujú rovnaké frázy, sa už zaoberá nekonečnými spoločnosťami, ktoré účtujú veľa peňazí. To platí aj pre Českú republiku. Účtované peniaze, ako hovorí prvý ekonomický zákon, vždy nakoniec zaplatí bežný občan.

Ak vyššie uvedená veta znie príliš sarkasticky, tu je citát z podobnej správy na samostatné posúdenie: „Aktívne sa podieľame na zodpovednom podnikaní, aby sme zanechali pozitívny odkaz pre budúce generácie a prepojili hospodársky úspech s udržateľnosťou.“

Po desiatom prečítaní takejto vety s vážnou tvárou sa objaví prvý, sotva vnímateľný náznak rozpadu osobnosti.

(4) Lekári sa spojili na ochranu detí

Jedným zo základných bodov Hippokratovej prísahy je príslovie „Primum non nocere“, to znamená predovšetkým neškodiť.

Úplné znenie Hippokratovej prísahy týkajúce sa tejto zásady znie: „Budem vykonávať lekárske úkony v záujme a v prospech pacienta, podľa svojich schopností a úsudku. Vyhnem sa všetkému, čo je škodlivé alebo zlé.“

V Amerike bola vytvorená lekárska organizácia s názvom odvodeným od Hippokratovej prísahy: „Neškodiť“. Jeho cieľom je boj proti progresívnym myšlienkam a lekárom v zdravotníctve. Medzi hlavné body svojho úsilia uvádza boj proti rodovej terapii detí.

„Nie je to o dospelých, ktorí môžu žiť svoj život tak, ako chcú. Ide o záchranu detí pred zásahmi, ktoré navždy zmenia ich životy.“

Organizácia stojí za legislatívnymi iniciatívami v mnohých štátoch USA, aby zabránila transgender priemyslu, ako je predpisovanie hormonálnej liečby po jednom vyšetrení, poškodzovať deti.

Poznámka redakcie: Karel Čapek, mama: „Čo hovoríš? Deti? Deti! Malé, snooty deti!Vytiahne pušku zo steny a oboma rukami ju podá Tonimu: „Choď!“ Opona

Redakcia24/7/2023

Zdroje:

(1) List 1 a list 2

(2) Klimatická aliancia

(3) Wall Street Journal

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *