13. mája 2024

Zlodej kričí…. mafiáni z OĽaNO budú na 79 Fiatoch 500 jazdiť po Slovensku a vyzývať na “boj proti mafii”

0
Matovičove Fiatky. Plechové truhly.

Matovičove Fiatky. Plechové truhly.

SLOVENSKO: Matovičovo hnutie OĽANO a priatelia vymyslelo ďalšiu atómovku, ktorou chcú prilákať ľudí k voľbám a namotať ich ošúchaný naratív o mafii. Matovič tak nič nové pred voľbami nevymyslel, opäť to nie je kampaň o ľuďoch a pre ľudí, ale voči imaginárnemu zlu, ktoré pomenoval „mafia“. OĽANO tvrdí, že chce kampaňou s vozidlami motivovať ľudí k účasti vo voľbách

Keďže Matovič je známy teatrálnosťou a v minulých voľbách vymyslel fiktívne „znárodnenie“ Počiatkovej vily vo Francúzsku, ktoré skončilo do stratena a fiaskom, teraz verejnosti predhadzuje Fiatky 500.

Cena tohto autoparku OĽANO podľa aktuálneho cenníka značky FIAT už s ponúkanou zľavou podľa výbavy sa pohybuje od 9.000 do 13.000 eur. Ak zvolíme priemernú cenu 12.000 eur tak táto Matovičova sicílska šaráda vyjde daňových poplatníkov zo štátneho príspevku takmer na milión eur (cca 750 až 950 tisíc eur).

Trochu drahý špás v predvolebnej kampane – ukázať sa s marketingovým „symbolom boja proti mafii“. Aj podľa formy a idey kampane, ktorá spočíva v hľadaní bojovníkov proti mafii a zvýšení účasti v septembrových parlamentných voľbách, Matovič nič nové nedokáže ponúknuť Slovensku, len jatrenie negatívnych emócií, kde je skutočným, diabolským, majstrom.

Matovič tak pokračuje vo volebnej atómovke, nadväzujúc na očkovaciu lotériu. Keďže mu parlament neschválil odmenu 500 eur za účasť vo voľbách, chce vylosovať 79 šťastlivcov, ktorým dajú na štyri roky mini autá do užívania. Žrebovanie chcú  uskutočniť v deň vyhlásenia výsledkov volieb alebo nasledujúci deň.

“Budú to vlastne ako naši dobrovoľníci, ktorých úlohou bude počas štyroch rokov vo svojom okrese na tomto aute jazdiť. Budú mať palivovú kartu, kde budeme dobíjať peniaze na benzín, aby v podstate robili naďalej reklamu demokracii, záujmu ľudí o voľby,” povedal Matovič akoby jediným zmyslom aktivity ľudí mal byť boj proti akejsi mafii, čiže šírenie nenávisti voči jeho hlavnej politickej konkurencii.

Negatívny náboj do kampane Matovič napáskoval dokonca strašením o život. Podľa Matoviča „mafia“ vraj chce, aby volilo čo najmenej ľudí.

“Sme tu preto, lebo Slovensku ide 30. septembra o život“, s dramatickým nábojom uviedol Matovič bez upresnenia a vysvetlenia, kto, ako a prečo by mal prísť o život v akejsi kolektívnej celonárodnej „vražde“.  Ak Matovič prichádza s kampaňou Hybaj voliť, väčšia časť spoločnosti aj podľa prieskumov verejnej mienky si naopak želá Hybaj preč z politiky, Matovič. ktorý naratív nakoniec vyhrá uvidíme po voľbách. V každom prípade už dnes vieme, čo šéf OĽANO povie, ak sa nedostane jeho koalícia do parlamentu, alebo nebude v koalícii: “Vyhrala mafia”. Žeby si už dnes chystal epitaf na svoj politický hrob?

ZDROJ

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *