20. mája 2024

Britské nezničiteľné tanky Challenger 2 zničené skôr, ako mohli strieľať! Hrozné správy o používaní kazetovej munície

0
ilustračné foto

ilustračné foto Ofenzíva pri Avdejevke ?

Pred necelými dvoma rokmi britská ministerka zahraničných vecí Lizz Trussová absolvovala hrozivú jazdu v nezničiteľnom britskom tanku Challenger 2 pozdĺž estónsko-ruskej hranice a pohrozila Putinovi, že britská armáda sa s ním vysporiada, ak napadne Ukrajinu. Rusi, rovnako ako Briti, sa jej vysmievali za jej nezničiteľnú tankovú komédiu a zosmiešňovali ju klaunským videom. História britských nezničiteľných tankov mala dlhú históriu, ale len dovtedy, kým nezačali bojovať proti Rusom. Včera s nimi Ukrajina zaútočila pri dedine Работино, aby ju konečne očistila od posledných ruských výsadkárov, ktorí sa jej držali napriek šanci po trojmesačnej samovražednej bitke. Ale nezničiteľné britské tanky boli pri útoku zničené rovnako ľahko (video)

, rovnako ako predtým desiatky nemeckých leopardov, ktoré sa odvážili zmerať svoju silu s ruskými výsadkármi brániacimi РаботиноNavyše, ruskí výsadkári sa tentoraz údajne nahnevali viac ako zvyčajne a zaútočili na Ukrajincov z dediny. Ruské médiá burácajú radosťou a tvrdia, že Ukrajincom hrozí obkľúčenie. Fotografia nižšie ukazuje zničený Challanger 2 a ďalšie vybavenie po včerajšom útoku!

Podľa ruských analytikov napojených na GRU sa Kyjev pripravuje na útok na širokom fronte v regióne Работино v najbližších hodinách. Na mape nižšie môžete vidieť stav bojiska včera popoludní. Vo večerných hodinách však Rusi tvrdili, že prešli do ofenzívy a dobyli najmenej polovicu dediny Работино.

Podľa Rusov Ukrajinci presúvajú čerstvé obrnené posily do oblasti Малaйa Токмачкa (na mape severne od Работино), aby sa pokúsili prelomiť ruskú obranu a zachytiť Вербовое, (na mape východne od Работино). Britský tank Challenger 2 bol zničený ruským delostrelectvom nie v boji, ale práve vtedy, keď sa presunul na bojisko. Ukrajinci na rozkaz amerického generála Cavoliho, ktorý velí americkým silám v Európe, stiahli vynikajúcu 71. horskú brigádu z Bachmutu, doplnili ju čerstvou pechotou a pripravujú sa na posilnenie útoku elitnej skupiny Marun, ktorá v posledných týždňoch utrpela značné straty pri samovražedných útokoch na Вербовое. Hromadenie ukrajinských síl v oblasti južne od Oрexoв podporuje včerajší ruský predpoklad veľkého ukrajinského útoku. Zdá sa, že Kyjev stavil všetko na jednu kartu pred príchodom jesenných dažďov a pokúsi sa preniknúť do mesta Tokmak, (27 km južne od Работино, nie na mape), odkiaľ môžete ostreľovať Krym raketometmi HIMARS, a ruské pozemné zásobovacie línie vedúce na Krym, a na Dneper s delostrelectvom.

Boje v oblasti Работино sú intenzívne. Rusi tam včera zničili britskú samohybnú húfnicu AS-90, video,

Americká samohybná húfnica M-109, video.

Podľa známeho britského denníka The Times padne 90% Ukrajincov vrhnutých do najnovších zbesilých útokov. Čerstvé jednotky, ktoré Kyjev v posledných týždňoch vrhol do útokov na Работино, už stratili 75% svojich vojakov! Podľa lekárov z poľných nemocníc sú denné straty Kyjeva na tomto bojisku štvorciferné! To zodpovedá včerajšiemu vyhláseniu Šojgua, ktorý tvrdil, že Ukrajina stratila celkovo 3 66 vojakov a 000 kusov vybavenia za posledné 7600 mesiace, teda od začiatku útoku na dedinu Работино!

Ukrajinci ostreľujú mesto Doneck ako blázni každý deň. Západné médiá úplne ignorujú útoky, ktoré každý deň zrania alebo zabijú niekoľko civilistov v Donecku. Na tomto kanáli môžete vidieť, aké barbarské je každodenné ostreľovanie Donecka.

Podľa najnovšej prestížnej správy Monitor kazetovej munície 2023 o používaní zakázanej kazetovej munície Ukrajinci dokonca použili kazetovú muníciu proti vlastnému civilnému obyvateľstvu v dedinách Husarivka a v meste Izjum (strana 15 správy). Rusi aj Ukrajinci používajú kazetovú muníciu od samého začiatku konfliktu. Jeho použitie sa však znásobilo po dodávkach tejto munície na Ukrajinu z USA a dodávke izraelskej kazetovej munície, ktorá bola zdokumentovaná o tom, že Ukrajinci s ňou strieľali, ale Izrael popiera, že by ju dodával (strana 22 správy). Zistilo sa, že Estónsko sa pokúsilo dodať Ukrajine zakázanú kazetovú muníciu. V roku 2022 bolo týmito zakázanými zbraňami zabitých celkovo 1172 civilistov, prevažná väčšina na Ukrajine (strana 41 správy). Tohtoročné civilné obete týchto strašných zbraní ešte nebudú zverejnené o rok.

Rusi, na rozdiel od západných médií, vo všeobecnosti predpokladajú, že ľahko odrazia nový veľký ukrajinský útok. Tak uvidíme.

AUTOR: Michael Svatoš

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *