27. júla 2024

RTVS opäť manipuluje. Liberálna mládež nie je viac vzdelaná. Ku múdrosti a vzdelanosti aj u mládeže patrí schopnosť nenaletieť na lacné rebelské heslá o LGBTI, genderizme, drogách a interrupciách.

Demokracia a pluralita v RTVS bola dlhé roky vo vezení !

Zdielajte

9. septembra 2023 medvedar/rudolf

Dnes som začul z verejnoprávneho a teda vraj nadstraníckeho RTVS opäť jednu poriadne manipulatívnu informáciu. Zamaskovanú „vedeckosťou“, lebo vraj bola získaná zaručene odborným prieskumom verejnej mienky.

Pán Boh zaplať za takú odbornosť. Ale k veci. Čo naši „odborníci“ vlastne zistili ? Po prvé, záujem mladých ľudí /prvovoličov a druhovoličov/ o účasť v parlamentných voľbách vraj narastá. Po druhé, čím majú mladí ľudia vyššie vzdelanie, tým väčší /dvakrát väčší/ je ich záujem voliť. Po tretie-a tu sme pri jadre pudla, – najväčšia časť mladých voličov je orientovaná na voľbu librerálnych strán. Menšia časť, menej vzdelaní mladí ľudia z vidieka /v podtóne informácie sú to „nevzdelaní hlupáci“/ chce voliť nacionalistické, xenofóbne a extrémistické strany. Záverečný komentár „odborníka“ z bútorovskej trol-farmy znie: s tými mladými vidiečanmi treba niečo robiť, -aby aj oni časom boli peknučkí, chrumkavo liberálnučkí…

Aké „jemne“ manipulatívne údaje a uzávery – no nie ? Nech je akokoľvek, dovoľte zopár poznámok: Po prvé, záujem mladých ľudí o voľby pravidelne narastá s tým, ako beží predvolebná kampaň. Vo všeobecnosti sa väčšina mladých o politiku v bežnom čase príliš nezaujíma. Predvolebné vášne v MÉDIÁCH však apolitickú mládež vydráždia do tej miery, že sa dá nahovoriť na tú „srandu“ a ide voliť. Po druhé, v prvom návale voličského entuziazmu ide voliť podľa možností stranu, ktorá je blízka jej adolescentnému mysleniu, ktorú charakterizuje rebelstvo voči tradíciám rodičov a starých rodičov. Strana, ktorá šokuje čímsi nonkonformným im vyhovuje, lebo útočí na postoje dospelých, nevyžadujúc od nich previerku sloganov cez prizmu vlastnej životnej skúsenosti. A tak sa mnohí mladí nadchýnajú slobodou pre homosexuálov, úplnou slobodou konzumu drog, voľnosťou antikoncepcie, extrémnym genderizmom a pod.

Po tretie, mladí ľudia z vidieka sú naozaj trochu iní ako mládež s vidieka. Sú spôsobom života bližšie ku každodenným starostiam svojich rodičov a ľudí práce. Život v dome kladie na ľudí, čo tam žijú a teda aj na mladého človeka viac povinností, núti ho viac aj manuálne pracovať ako je to v prípade mládeže na internátoch, na privátoch, v panelákových bytoch, kde sa žije ešte s rodičmi. Chlebové témy sú pre študujúcu mládež a mládež z miest niekedy trochu vzdialenejšie, než u mládeže z vidieka. Mládež z vidieka sa naopak, začína zaoberať témami ľudí práce skôr, než mládež z mesta. Bez ohľadu na výšku vzdelania.

Po štvrté, skutočne odborné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že témy homosexuálnych partnerstiev, interrupcie či genderizmu sú pri volebnom rozhodovaní starších ale aj MLADŠÍCH voličov na jedných z posledných miest. V popredí u starších i veľkej väčšiny mladších voličov sú témy ako životné náklady, mzdy, sociálne istoty pre rodiny s deťmi, stav zdravotníctva a školstva a pod. Po piate, tieto témy sú v sloganoch liberálnych strán druhoradé, ba dokonca nehodné politickej dišputy na vládnej úrovni. Ideológia liberalizmu je postavená na nezasahovaní do vyjednávania o mzdách a vládou garantované sociálne istoty chcú liberáli zúžiť na minimum. tak aby mohli oslabiť štát a jeho zásahy nahradili súkromnou iniciatívou jednotlivca. Skutočne vzdelaní mladí ľudia to vidia a pri voľbách sa podľa toho aj orientujú.

Záver ? Tvrdiť, že prvovoliči a druhovoliči sú liberálne či „progresívne“ orientovaní, lebo žijú v kultúrnejšom prostredí miest, sú vzdelanejší a „múdrejší“ je nezmysel. Ku múdrosti a vzdelanosti aj u mládeže patrí schopnosť nenaletieť na lacné rebelské heslá o LGBTI, genderizme, drogách a interrupciách. K múdrosti a vzdelanosti mládeže patrí, že akcentujú chlebové témy, ktoré budú konštantou ich ďalšieho samostatného života.

K múdrosti a vzdelanosti mládeže patrí, že sa pri voľbách na chlebové témy zameriavajú a hľadajú ich v programoch a vo vyjadreniach predstaviteľov jednotlivých strán. Skutočne múdri a vzdelaní mladí ľudia-prvovoliči a druhovoliči sa určite nebudú vytešovať z liberálnych návrhov na slobodný konzum drog, na osvojovanie detí homosexuálmi a určite nebudú kašľať na to, že liberáli nechajú problém vyšších miezd, sociálneho zabezpečenia rodín s deťmi, zdravotníctva a pod. iba na „slobodnom“ rozhodovaní jednotlivcov.

Takto sa budú správať vzdelaní a múdri mladí ľudia. Istá časť mladých ľudí, formálne možno študujúca na VŠ či mládež, ktorá VŠ už dokončila-najmä mládež povrchná, nezodpovedná, nesamostatná, mládež homosexuálna, mládež konzumujúca drogy a mládež nemysliaca na perspektívy založenia vlastnej rodiny sa samozrejme chytí prvoplánových „progresívnych“ ideí bezbrehej interrupčnej politiky , slobodnej konzumácie drog, či úplného zrovnocennenia homosexuálnych partnerstiev s právami heterosexuálnych manželov a ich rodiny.

Áno, povrchná menej premýšľavá časť mládeže naletí na politické heslá v štýle uvoľnenia štátneho dirigizmu, bezbrehej slobody – na zveličene povedané heslo „sex, drogy a rock and roll. “ Zdravo vychovaná, vzdelaná a hĺbavá mládež sa však na ľahtikárske rebelstvo, na likvidáciu sociálnej solidarity, na likvidáciu štátu a vlastnej slovenskej domoviny namotať nedá. A povie pánom z Progresívneho Slovenska, Sasky, pánom Demokratom a Modrým Hídom vo voľbách jasné a jednoznačné NIE.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *